Arenan
 • TV
 • Radio
 • Tv - Nyaste

 • Nyaste
 • Mest sedda
 • Sista chansen
 • A-Ö
 • 753 titlar med 7853 program

  Jussis resor (T)

  Följa en mammut. Jussi lägger ihop ett pussel som föreställer en mammut och undrar sig över hur mammutarna i verkligheten var. Oili tar Jussi och Venkuli med på ett arkitiskt äventyr.

  Fatta pennan!

  Seriestart. 1/10: Snögubbe. I Lilla Tvåans Fatta pennan lär vi oss att teckna på ett nytt sätt. I varje avsnitt ges råd om delar som hör till ett föremål, en sak eller en organism och till slut väcks teckningen till liv!

  Lilla prinsessan (T)

  Jag vill gå på marknad. Rikets tronarvinge får både sina föräldrar och hjälptrupper med på de underligaste äventyr.

  The Wire (16)

  Slutliga bedömningar. Polisen är förbryllad ��ver antalet döda i husen. Bubbles sörjer över ödet för sin skyddsling och Carver kan inte hjälpa Randy. McNulty funderar över att återgå till sin tidigare enhet. P: HBO. (R)

  Den kinesiska kapitalismen

  Kina har på kort tid utvecklats från kaos och fattigdom till ekonomisk stormakt. Hur är det möjligt? Kinesiska partiledare, rådgivare och ekonomiska redaktörer berättar vad som hände under Deng Xiaopings styre. 1/2 (R)

  Ny film: Själasnapparen (T)

  En ordlös resa i mänsklighetens kärna och en historia om en man som tappat sin själ efter att ha blivit fotograferad. S: Wilson Kirwa. Utsågs till bästa dokumentär på Helsingfors kortfilmsfestival 2011. R: PV Lehtinen.

  • · Yle Teema
  • Längd: 13 min

  Ny film: Sommar i Helsingfors (T)

  Experimentell, animerad dokumentär om ett somrigt Helsingfors. R: Maria Björklund. P: Osuuskunta Animaatiokopla, 2011.

  • · Yle Teema
  • Längd: 8 min

  Rivet ur arkivet

  Bilen. Textad. Del 1/8: Kvinnan och bilen. Rollerna har förändrats. Först var kvinnan ett lättklätt reklamobjekt, senare en förebild för många. Bilparken växer och attityderna förändras. Redaktör: Lotta Wigelius-Wulff. (R)

  Dokumentärprojekt

  Tjackdagboken (16). För Pinja var knarket ett sätt att få kontakt med sin mamma. På vad bygger Pinja och hennes mamma sina liv när de båda försöker bli fria från drogerna? R: Marja Kurikka.

  Sami Yaffa - Sound Tracker

  Sami åker till Belgrad för att träffa serbiska hornister. Dragan Ristic från gruppen Kal vägleder oss genom den musikaliska vagabondens tusenåriga musiktradition och ända fram till dagens osäkra läge.

  Black Box (12)

  Catherine hjälper Kubens styrelsemedlem, som har nått inre upplysning och har skänkt bort sin egendom. I vården av en döende kollega hittas en ny slags lindring, men den är tvivelaktig. Esme grips för cannabisrökning.

  Efter Nio

  Åldern som tema. Pirkko Mannola, Jonna Järnefelt och Juha Mieto bollar med åldern ur olika perspektiv. Mårten besöker plastikkirurgen, Joakim testar sin riktiga fysiska ålder. Parad Media Oy. svenska.yle.fi/efternio

  Ođđasat

  Oddasat. Nyheter på samiska. Textning till svenska och finska.

  Fyren

  Digskär. Digskärs dimklocka ligger på havets botten, men lyktan i den en gång sprängda fyren blinkar dock. Redaktör: Tom Backmansson, 1998.

  Sanningen om kärleken

  4/16. Närhet. Hur hänger kärlek och sex ihop? Anvisningar för en perfekt första kyss. Sanningen om kärleken berättar bl.a. Stefan Lindfors, Anna Perho, Sami Saikkonen, Matti Mäkelä och Piitu Uski. (R).

  MOT

  Tavlans hemlighet. Till Finland köps många utländska tavlor, vars ursprung är höljt i dunkel. I tavlornas bakgrund kan det finnas såväl skurkar och förfalskare som nazister.