Arenan
 • TV
 • Radio
 • Simon

  Simon är ett streetgame, en tävlingsinriktad realityserie om konsten att utmana sina egna konventioner.

  Se senaste avsnitt:
  0 min
  Skaparna bakom realityserierna ”Drakan”, ”Farsor” och ”Studieliv” är nu tillbaka med SIMON – en kamp mellan kustens kommuner. ”Simon says” är en populär lek som går ut på att så snabbt och korrekt som möjligt utföra lekledaren Simons givna utmaningar. I Yle Fems tv-serievariant utmanas tolv finlandssvenska fyrmannalag i ett streetgame. Deltävlingarna hålls i tre olika städer och allt utmynnar i en stor final på Åland i Mariehamn. I rollen som programledare och allsmäktig Simon ser vi Reidar Wasenius. Lagen väljer själv vilka av Simons utmaningar de vill utföra. En del av uppdragen gäller det att få ortsbefolkningen att ställa upp på diverse galenskaper, andra uppgifter bygger på lokalkännedom, intelligens och slughet. Lagen med flest antal utförda utmaningar under tolv timmar deltar i den åtråvärda finalen. SIMON är en drabbning till för att utse kustens verkliga kämpar. Hundratals tappra ansökte om en plats i dusten, men endast ett lag kan bli de djärvaste i riket! Är det kanske just din kommun som har kustens kungar? Produktion: Pampas Production

  Simon: Avsnitt (1) sv:SeriesPage:rss

  Ytterligare galenskap från våra åländska boys.

  Team Kongo böjer sig inte för något eller någon i jakten på stora poäng. Se hur Didde letar fram delikatesser ur en nasty roskis, en vanlig sommardag invid Aura å. SIMON har premiär på x3m.yle.fi och Yle Arenan måndagen den 10.03.2014. Varje måndag släpps fyra nya avsnitt på webben och visas i repris på YLE FEM lördagar och söndagar.

  Simon: Övriga videor (24) sv:SeriesPage:rss

  10300 Paris

  Martin från 10300 Paris kysser en främling.

  • Längd: 1 min

  KajAlfredz

  Kaj-Alfredz buffar bilar

  • Längd: 1 min

  Team Bangarang

  Team Bangarang träffar på en Nicholas Cage-lookalike som inte talar någon engelska, han är från Italien.

  Hannes Glada Gäng

  Hannes Glada Gäng ringer en typ i Sverige och ber honom sjunga Sveriges nationalsång.

  Hot Mamas

  Hot Mamas tvättar en allmän toalett inne på nattklubben Fontana i Vasa.

  Simon

  Team Kongo smetar läppstift på en kvinna.

  • Längd: 1 min

  Simon

  Team Unicorn slickar turist i örat.

  Simon

  Hutski Expendables sjunger Amerikas nationalsång.

  • Längd: 1 min

  Simon och Team fyrkant

  Har du nånsin sett en kille kleta in sig i margarin och klättra i ett trafikljus? Här har du Ron från "Team Fyrkant", och han gör det i Helsingfors centrum, halvnaken dessutom! Stolpe in gott folk. #PerusTisdag SIMON har premiär på x3m.yle.fi och Yle Arenan måndagen den 10.03.2014. Varje måndag släpps fyra nya avsnitt på webben och visas i repris på YLE FEM lördagar och söndagar.