Arenan
 • TV
 • Radio
 • Tv-sändningarna direkt »

  Katso Yle Femiä suomeksi »

  Direkt endast på nätet eller utomlands »

  Yle Nyheter TV-nytt 19:30 ingår i Yle Fem-kanalens direktsändning på Arenan och kan ses även utomlands.
 • Rekommendationer
 • Nyaste
 • Mest sedda
 • Sista chansen
 • Yle Nyheter: TV-nytt sv:Tv:rss

  Tove 100 sv:Tv:rss Tove 100 på svenska.yle.fi »

  I Mumindalen (T)

  Del 47/63: Skattjakten. Om hur Muminfamiljen går på skattjakt och Mumindalen grips av guldfeber. En animerad finsk-japansk serie. Svensk bearbetning Siv Almark och Bo Maltzeff. buu.yle.fi (R)

  Den farliga resan (T)

  Inspelad på basen av Tove Janssons teckningar och texter. Miniatyrer från Muminhuset i Tammerfors konstmuseum. Berättare: Margit Lindeman. Bearbetning och regi: Gunbritt Zilliacus, 1989. buu.yle.fi (R)

  • · Yle Fem
  • Längd: 18 min

  Pappan och havet (T)

  Inspelad på basen av Tove Janssons teckningar och texter. Miniatyrer från Muminhuset i Tammerfors konstmuseum. Berättare Margit Lindeman. Bearbetning och regi: Gunbritt Zilliacus, 1989. buu.yle.fi (R)

  • · Yle Fem
  • Längd: 16 min

  Sport sv:Tv:rss

  Sportinslag

  Michael Oksanen har ännu äss i ärmen. Finlandssvensk idrott mår just nu bra och hösten kan ännu ännu bringa nya glädjeämnen.Oksanens målsättning är att som sin sista insats för FSI, starta nytt sammarbete med Olympiska Kommittén och ett nytt tränarsammarbete.

  Sportinslag

  KyIF lämnar FM-serien i handboll. Kyrkslätt IF drar sig ur damernas FM-serie i handboll. Lagledaren Kim Kaivola berättar om besluet. Carl-Magnus Långkvist intervjuar.

  Sportinslag

  Eriksson fortsätter till 2020. Hinderlöparen Sandra Eriksson har trots besvikelsen i EM-finalen planerat att fortsätta idrottskarriären fram till OS i Tokyo 2020.

  Dokumentärer sv:Tv:rss Mer »

  Önsketrädgårdar

  3/4. Claus Dalby visar upp sköna rosor, och på Frederiksborgs barockslott får vi beundra fina häckar och imponerande vattenelement. Vilka är de nyaste trenderna i holländska trädgårdar? (R)

  Bakom bilden

  Erik Kruskopf. Textad. Vad är konst? Den frågan kan ställas en person som behandlat ämnet mer än 50 år, med start i modernismens genombrott. Redaktör: Lotta Wigelius-Wulff. (R)

  Skapelsens verk

  4/6. Lycklig som en gris? Är grisen Norges lyckligaste varelse eller kan man kanske finna någon som har ännu större flax? Ludvik Lökholm Lewin söker svar bland blodiglar, fladdermöss och nyckelpigor.

  Serier och film sv:Tv:rss Mer »

  Livvakterna (16)

  Del 19/20. Jonas får ett panikartat meddelande från en kompis som är fångad av soldater i Kongo. Jonas och Leon flyger genast till Kongo, men redan vid ankomsten märker de att allting går snett. Dansk dramaserie. DR, 2009. (R)

  Anno 1790 (16)

  Del 10/10. Dåådhs värld är i gungning. Genom sina medicinska kunskaper och sitt mod lyckas Dåådh vända situationen och kommer dessutom en brottshärva på spåren som har förgreningar upp i samhällets topp. (R)

  Orphan Black (16)

  9/10. Kommer Kira att överleva? Helena är som ett djur injagat i ett hörn. Polisen flåsar Beth/Sarah i nacken. Alison avfyrar sanningar på hemmafronten och Sarah får äntligen veta åtminstone en del av sanningen.

  Barn och unga sv:Tv:rss Fler barnprogram »

  På gräsrotsnivå (7)

  En skojigt lärorik titt på det inre livet hos snabbfotade och lättvingade småkryp, som ofta verkar ha väldigt mänskliga drag. Produktion: Futuricon, Frankrike.

  Fråga Lara (7)

  Del 21/26: Ta hand om Lara! Lara har hemlängtan. Då är det bra att ha vänner som förstår. Animerad sitcom om Lara och hennes vänner på den steniga vägen till puberteten.

  Kapten Sabeltand - kungen på havet (7)

  Del 11/26: Djungeln. Äventyrsresa bland pirater och skatter. Kapten Sabeltand styr på de sju haven och har förbarmat sig över invånarna i Abrahamn, men sätter du dig emot får du gå på plankan. buu.yle.fi/storabarn (R)