Arenan
 • TV
 • Radio
 • Radio - Nyaste

 • Nyaste
 • Mest lyssnade
 • Sista chansen
 • A-Ö
 • 683 titlar med 38446 program

  YLE Lappi

  Inarin tarinoita - Marinin Jallu. Marinin Jallu tuli Ivaloon Kiuruvedeltä 1940-luvulla. Hän toimi portsarina ja talonmiehenä ns. Lapinmaan ravintolassa. Myöhemmin hänet opittiin tuntemaan automiehenä ja hevosmiehenäkin. Lupsakkaana ja puheliaana miehenä taksimiehen hommat hoituivat häneltä kuin luonnostaan. Matkan varrella sattui ja tapahtui.

  Eurooppalaisia puheenvuoroja

  Kriittinen kansalaismielipide tulilinjalla Venäjällä. Ukrainan konfliktin myötä maan johdon toimia arvostelevien kansalaisjärjestöjen toimintamahdollisuudet ovat entisestään vaikeutuneet. Kesäkuussa duuma hyväksyi muutoksen lakiin järjestöistä kansainvälisinä agentteina, ja elokuussa 15 johtavaa ihmisoikeusjärjestöä pakkoliitettiin elokuussa kv-agentti -rekisteriin viranomaispäätöksellä. Yksi näistä 15:sta on Pietarin sotilaiden äidit -järjestö. Mitä rekisteriin joutuminen käytännössä tarkoittaa ja mihin Venäjän johto tällä politiikalla pyrkii? Toimittajana on Airi Leppänen. Haastateltavana Pietarin Sotilaiden äidit -järjestön johtaja Ella Poljakova. Näytteet lukee Pekka Kyrö.

  Kirjakerho

  John Irving eheyttää: Minä olen monta. John Irvingin viimeisin romaani In one Person/Minä olen monta on machona pidetyn jenkkikirjailijan vuolas ja värikäs vetoomus ihmisyyden ja seksuaalisen tasa-arvon puolesta. John Irvingin teoksesta keskustelevat kirjailijat Jonas Konstig, Markus Leikola ja Jaakko Heinikmäki Miten he nielaisevat tämän tunteikkaan kertomuksen ja kuinka heitä puhuttelee Irvingin hillitön henkilögalleria jonka harrasteista ei Shakespeareakaan puutu? Minä olen monta -teoksen on suomentanut Kristiina Rikman. Ohjelman toimittaa Tarleena Sammalkorpi.

  Radio Vega Åboland

  Flyktingtältsturné ger en liten men viktig bild av en tuff verklighet. Pauliina Pensikkala, som jobbar som utvecklare i multikulturella frågor för Röda Korset i Åbo, beskriver syftet med Röda Korsets flyktingtältsturné. Redaktör: Peter Karlberg.

  Uuden musiikin aamuvuoro

  Pirita Pykäläinen esittelee joka arkiaamupäivä uudet kotimaiset ja ulkomaiset kappaleet sekä tekijät niiden takaa. Soita (09) 148 28 22, ylex.aamuvuoro@yle.fi, ylex.fi