Arenan
 • TV
 • Radio
 • Radio - Nyaste

 • Nyaste
 • Mest lyssnade
 • Sista chansen
 • A-Ö
 • 705 titlar med 40085 program

  Riston Valinta

  Risto Valinta Venetsiassa. Risto Nordellin tunnelmiakuvia ja musiikka Venetsiasta. Osa 2.

  • · Yle Radio 1
  • Längd: 56 min
  • Serie 4 avsnitt »

  YleX Etusivu

  Etusivu pe klo 11.00. YleX:n Etusivussa pohditaan, mitä Viron lanseeraama digikansalaisuus merkitsee sekä soitetaan Kansalaistorille, jossa osoitetaan mieltä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta. Perjantaipöydässä kohtaavat jalkapallokommentaattori, toimittaja Tero Karhu ja koomikko Jukka Lindström. Lähetyksen toimittavat Reetta Rönkä ja Henry Tikkanen.

  Politiikkaradio

  Tällainenko Talvivaara on?. Uunituoreen Kirottu Kaivos -kirjan kirjoittaja Marko Erola on sitä mieltä, että Talvivaaran toimitusjohtaja Pekka Perä on kaikkea muuta kuin epäonnistunut yritysjohtaja. Erola sen sijaan syyllistää mediaa Talvivaara-kohujen aikaansaamisesta. Mutta entä Talvivaaran oma tiedotuspolitiikka? Alkuajan investoinnit? Kuinka valtio-omistaja puolestaan on hoitanut rooliaan Talvivaara-omistuksensa suhteen? Ja se kuuluisa ympäristölupa? Sakari Sirkkanen on toimittajana.

  Tiedeykkönen

  Millä konstilla silmän verkkokalvo erottaa hyvinkin himmeän tähden tähtitaivaalla?. Akatemiatutkija Petri Ala-Laurila Helsingin yliopistosta ja Aalto-yliopistosta tutkii, miten silmä kykenee näkemään hyvinkin himmeät kohteet ja muodostamaan niistä kuvan, kohinasta huolimatta. Suomen Akatemia palkitsi hänet torstaina tieteellisestä rohkeudesta. Nuorten internet-taidoissa on suuria vaihteluita. Osa ei edes osaa hakea tietoa netistä kun taas osa koululaisista ohjelmoi jo lahjakkaasti. Haastateltavana on Petri Ala-Laurila Helsingin yliopistosta ja Aalto-yliopistosta ja tutkija Meri-Tuulia Kaarakainen Turun yliopistosta. Toimittajina ovat Sisko Loikkanen ja Virpi Väisänen.

  YLE Kymenlaakso

  Onni Sarilampi muistelee Talvisotaa Kouvolassa. Kouvolalainen Onni Sarilampi oli 16-vuotias, kun talvisota syttyi vuonna 1939. Talvisodan pommituksia ei Kouvolassa päässyt pakoon mihinkään. Neuvostoliiton pommikoneet kylvivät tuhoa varsinkin rautatieasemalle, mutta osa pommeista putosi myös metsiin, jonne asukkaat pakenivat. Onni Sarilampea haastattelee Olli Törönen.

  Slaget efter tolv - dagens debatt

  28.11.14 Bättre med jätteförbund?. En lång rad fackförbund vill gå samman i en ny, stor löntagarcentral för 1,5 miljoner löntagare. De stora löntagarförbunden; fackcentralen FFC och tjänstemannacentralen STTK, stöder planerna. Men Akademikercentralen Akava stannar utanför. Skulle en samgång stärka fackföreningsrörelsen, eller drunknar olika yrkesgrupper i mängden? E-post: slaget@yle.fi

  Yle Helsinki

  Nosturinkuljettaja kiipeää torniinsa jopa neljä kertaa päivässä. Rakennustyömaan profiilia hallitseva torninosturi on komea peli jo ihan maan pinnalta katsottuna, mutta miltä maailma näyttää ylhäällä nosturin kopissa? Miten sinne kiivetään? Miten lounastauko hoidetaan? Entä pissatauko? Ylen aikaisen reportteri Vesa Marttinen kiipesi Espoonlahdessa sijaitsevan rakennustyömaan torninosturin koppiin. Kysymyksiin vastailivat torninosturin kuljettaja Petri Kallio sekä työpäällikkö Timo Markkula.