Arenan
 • TV
 • Radio
 • Kommande: Yle Radio Vega

  Yle Nyheter: inslag: Avsnitt, audio (608) sv:SeriesPage:rss

  Kontakter och skräddarsydda lösningar

  Det är ett digert arbete som föregår varje praktik- eller arbetsplats för invandrarkvinnor. Men visst är det härligt när det lyckas, säger projektledare Heidi Hirvonen vid Monikanaiset, lyssna på reportaget ur Aktuellt17!

  • · Yle Radio Vega
  • Längd: 4 min

  Vattensituationen i Gaza extremt svår

  Anders Jägerskog är expert på vattenproblematiken i Mellanöstern. Hur het är vattenfrågan? Ger den upphov till krig?

  • Längd: 7 min

  Lyssna på hela intervjun med Dana Kilpeläinen!

  Nu vet jag vad nätverkande betyder och det jobbar jag hårt med, vid sidan av språkstudierna, säger Dana Kilpeläinen med rötter i Rumänien.

  • Längd: 3 min

  Lyssna på hela intervjun med Rika Melissa!

  Rika Melissa har rötter i Indonesien. Efter att jag lärde mig finska öppnades mina ögon och jag förstod vad som händer och hur jag ska sköta mina egna angelägenheter, säger hon.

  • Längd: 4 min

  Lyssna på hela intervjun med Heidi Hirvonen!

  Heidi Hirvonen är projektledare för #Kunnigakvinnor #osaavatnaiset. Vi skräddarsyr lösningar och glädjande många långtidsarbetslösa invandrarkvinnor hittar jobb, säger hon.

  • Längd: 5 min

  Reetta Roto: I ett öppet hus stämplas ingen

  Reetta Roto är nyinflyttad i Heinola. Här finns all tänkbar hjälp för barnfamiljer och Tommolahuset blev mitt första nätverk. Lyssna på hela intervjun, på finska!

  • Längd: 5 min

  Kirsi Mäkilä: Vilka är aktörerna - ta med familjerna!

  Kirsi Mäkilä är chef för familjecentret Tommola-talo i Heinola. Det gäller att identifiera nyckelaktörerna i barnskyddet och få folk att bli bekanta och samarbeta. Familjerna måste fås med. Lyssna på hela intervjun, på finska!

  • Längd: 18 min

  Päivi Nykänen: Familjen har så mycket styrka

  Päivi Nykänen är chef för sociala tjänsterna i Heinola. Barnskyddet ska inte bära skulden för familjernas illamående utan hela kommunens alla sektorer måste samarbeta för att hjälpen ska komma hem, till familjerna, säger hon. Lyssna på hela intervjun, på finska!

  • Längd: 13 min

  Var bygga moské i Helsingfors?

  Om den egyptiske arkitekten Hossam Hewidy skulle få bestämma skulle han bygga en moské i närheten av Hanaholmens kraftverk i Sörnäs. Ännu finns det inga konkreta planer på en moské men Hewidy skulle gärna ordna en arkitekturtävling.

  • · Yle Radio Vega
  • Längd: 5 min

  Yle Nyheter: inslag: Övriga audior (8) sv:SeriesPage:rss

  FPA om studiestödssystemet

  Ilpo Lahtinen, förmånschef på Folkpensionsanstalten förstår inte kritiken mot studiestödssystemet, men medger att straffräntan är överdriven. Hör hela intervjun här!

  • Längd: 12 min

  Yle Nyheter: inslag: Avsnitt (1) sv:SeriesPage:rss

  Finskt företag flyger patienter till Indien

  Tvåbarnsmamman Eija Heinonen får cancervård i Indien. Allt fler söker vård utomlandsifrån. Speciellt Indien är ett av de mest populära resemålen. Landet har att erbjuda toppläkare och nyaste teknologi.

  Yle Nyheter: inslag: Övriga videor (9) sv:SeriesPage:rss

  Snöleopard på Högholmen

  Högholmens djurpark i Helsingfors har stått för 140 snöleopardsungar under de senaste åren. En stor del skickas till djurparker runtom i världen. Den vilda stammen består av mellan 3500 och 7000 djur.

  • Längd: 1 min

  Syrier i Jordanien

  I Jordanien har befolkningen enligt vissa uppskattningar ökat med en fjärdedel det senaste året. Orsaken är det ständigt växande antalet syriska flyktingar som kommer över gränsen. En del jordanier ser fördelar med billiga arbetare, andra ser syrierna som en belastning.

  • Längd: 4 min

  Jacob Söderman bevisar att Gud finns

  Minister, landshövding, riksdagsman, riksdagens ombudsman, europeisk ombudsman, fotbolls- och jazzfantast. Jacob Söderman har hunnit med mycket, det visar också den färska boken Jacke. Men mest känd är Jacob Söderman kanske för sitt bevis på Guds existens. Allt började med några påstridiga kamrater från Karleby, som vid ett partimöte högljutt var missnöjda över att socialdemokraterna deltog i valet till kyrkofullmäktige.

  • Längd: 1 min

  Indiska kvinnor vågar tala ut om våldet mot dem

  Ett år efter den brutala gruppvåldtäkten i Indien vågar kvinnor nu tala öppet om våldet mot dem. Laxmi Sharma har anmält sin man till polisen efter att han misshandlade henne. Skilja sig kan hon ändå inte, då skulle hon förlora barn och bostad.

  • Längd: 4 min

  Barnslavar i Indien

  I Indien finns över hälften av världens slavar. Många av dem är barn. På landsbygden i Rajastan berättar några föredetta barnslavar om hur de hölls som slavar i en textilfabrik.

  • Längd: 5 min

  Bröllop - ingen fest för den indiska kvinnan

  Följ med på bröllop till Indien. I Indien handlar inte äktenskapet om kärlek utan om ett arrangemang mellan två familjer. Kast och bakgrund är viktigare än kärlek, säger brudgummen.

  • Längd: 4 min

  Luciakandidaterna 2013

  Kandidaterna för Finlands lucia 2013 uppträder med Luciasången.

  • Längd: 1 min

  Erdogan har samlat på sig makt

  Erdogans Frihets- och rättviseparti AKP är omåttligt populärt. I valet 2011 fick partiet över 50 procent av rösterna. Erdogan har lyckats öka välståndet i landet och ekonomin har blomstrat. Men mot sig har han också ungefär hälften av befolkningen.

  • Längd: 4 min

  Vulkanen Popocatépetl mullrar

  Myndigheterna i Mexico har förberett evakueringar och nödinkvartering ifall vulkanen Popocatépetl får ett utbrott. Det senaste dygnet har det ägt rum två kraftiga explosioner i vulkanen som sände upp ett moln av aska och ånga till en höjd på 1,5 kilometer. Små mängder aska har kommit ur ur Popocatépetl nästan dagligen sedan 1994. Aktiviteten tilltog dock för två veckor sedan och har ökat i styrka hela tiden.

  Kommande avsnitt

  AvsnittPubliceringstidAvpublicerasLängd
  - Yle Nyheter: inslag: Republikens president talar inför det nya året 25 min

  Programmens verkliga publiceringstid till Arenan kan variera. Mediefiler av bandade direktsändningar, publiceras med fördröjning efter sändning. Fördröjningen är ofta lika lång som programmet.