Podd: Tommy & Kjell

Avsnitt 23: "Kryssning med varningstriangel"

 • 31 min
 • tillsvidare

Tommy och Kjell tar risken att resa tillsammans, till Depeche Modes andra hemstad. De reder ut vilket band som skulle förtjäna en helt egen bar - med ganska överraskande resultat. Tommy skäms över sina bil-låtval som barn, och Kjell behöver vindrutetorkare inne i bilen. Dessutom blir det oslagbara låttips för hela veckan!

Sändningar

 • to 8.6.2017 10.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Tommy och Kjell skriver inköpslista för sommaren. Kjell blir positivt överraskad av en låt han trodde var färdig för toaletten. Och så blir det såklart låttips för hela veckan!

 • Tommy och Kjell tar risken att resa tillsammans, till Depeche Modes andra hemstad. De reder ut vilket band som skulle förtjäna en helt egen bar - med ganska överraskande resultat. Tommy skäms över sina bil-låtval som barn, och Kjell behöver vindrutetorkare inne i bilen. Dessutom blir det oslagbara låttips för hela veckan!

 • Nu blir det brutalt ärliga livekommentarer i podden. Kjell har hört om en låt som får människor att drömma om att göra hemska saker med sig själva. Tommy råkar ha lyssnat på den samma dag. Hur illa är det? Det börjar också vara hög tid att utse årets sommarplåga! Och så veckans bästa låttips, såklart.

 • Kjell avslöjar vad som rör sig i hans huvud om nätterna. Tommy beställer saker i anonyma kuvert. Dessutom försöker det här avsnittet rädda tidningarna från döden, vi sörjer en stor rockröst och klagar på James Bond. Dessutom, som alltid, låtarna du ska lyssna på den här veckan!

 • Tommy och Kjell firar 20 poddavsnitt med att sätta ihop ett eget band, och de vill ha dig med! Tommy minns när han missade sin egen födelsedagsfest, och så har det kommit djupa frågor från en lyssnare. Tommy och Kjell tuttar också eld på Eurovision Song Contest, och tipsar om de bästa nya låtarna.

 • Tommy och Kjell är annars rätt fredliga typer, men nu har det hänt. Kjell är arg, och det kan vara första gången i världshistorien. Vad har hänt? Det blir också snack om det första nya musik-programmet på tv på länge. Kan det vara nåt? Vem betalar närmare 300 dollar för ett album? Och vilka låtar borde du höra just i dag? Många frågor, och alla svar - här i podden!

 • En av Svenskfinlands bästa DJ:ar har lyckats fånga Diplos uppmärksamhet. Det är värt att fira! Tommy och Kjell avslöjar också slutgiltigt varför du inte ska bjuda på mat på första dejten. Vem vill egentligen äta lövbiff på musikfestival? Och för första gången i poddens historia blir Tommy och Kjell tvungna att avråda dig från en låt. Spara några minuter av ditt dyrbara liv - lyssna!

 • En av Finlands med kreddiga festivaler har fått en skandal på halsen. Men händer det något alls i Finland när riktigt dåliga uttalanden når ut? Eller fortsätter allt som förr? Tommy och Kjell går också igenom lätta sätt att tjäna pengar - tipsa skvallerpressen, till exempel. Men då Kjell dök upp i en av de tidningarna kom det inga pengar. Dessutom: veckans bästa nya låtar!

 • Tommy och Kjell tar sig an allt som känns viktigt i musikvärlden just nu. Det blir festivalyra! De där spelningarna när människor bara strålar av lycka för att få vara där och då - då spelar bandet inte ens så stor roll. Sen finns ju motsatsen, när ingen bryr sig om vad som händer på scen. Kjell och Tommy har varit med om båda, och avslöjar pinsamheter. Som bonus berättas det om hur bra Tommy och Kjell är på att tackla svärmödrar och -fäder (inte bokstavligen, då). Och veckans viktigaste låtar!

 • Släng ut streamad musik - här är framtiden! Tommy och Kjell diskuterar hur vi kommer att vilja ha våra låtar om ett par år. Vilka band borde vakna upp ur koman och släppa nytt? Dessutom berättar Kjell vilken musik han åt lasagne till i Rom - ett intimt avslöjande. Podden utser också världens absolut största balkongbluff. Undvik den - lyssna!

 • Nu ska det avgöras - är Rom ett kärleksnäste al dente, eller ett dammigt hål där alla bara gör slut? Tommy och Kjell funderar också på det här med att duscha, och det mest illaluktande stället från barndomen. Vilken låt ska varje födelsedags-DJ ha i väskan? Dessutom, som alltid, låtarna du inte får missa den här veckan! Skriv till podden: tommyochkjell@yle.fi

 • Tommy och Kjell lyssnar på låtar som är så dåliga att det blir roligt, förutom om du sitter på ett tåg från Ryssland. Coverlåtar delar meningar, vad är det som gör att vissa blir lyckade? Spelningsaffischer, det är vackert skräp det! Förstås så får du också alla tips du behöver om veckans viktigaste låtar.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också