Podd: Tommy & Kjell

Avsnitt 17: "Kendrick med droppställningen"

 • 31 min
 • tillsvidare

En av Finlands med kreddiga festivaler har fått en skandal på halsen. Men händer det något alls i Finland när riktigt dåliga uttalanden når ut? Eller fortsätter allt som förr? Tommy och Kjell går också igenom lätta sätt att tjäna pengar - tipsa skvallerpressen, till exempel. Men då Kjell dök upp i en av de tidningarna kom det inga pengar. Dessutom: veckans bästa nya låtar!

Sändningar

 • to 20.4.2017 10.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • En av Finlands med kreddiga festivaler har fått en skandal på halsen. Men händer det något alls i Finland när riktigt dåliga uttalanden når ut? Eller fortsätter allt som förr? Tommy och Kjell går också igenom lätta sätt att tjäna pengar - tipsa skvallerpressen, till exempel. Men då Kjell dök upp i en av de tidningarna kom det inga pengar. Dessutom: veckans bästa nya låtar!

 • Tommy och Kjell tar sig an allt som känns viktigt i musikvärlden just nu. Det blir festivalyra! De där spelningarna när människor bara strålar av lycka för att få vara där och då - då spelar bandet inte ens så stor roll. Sen finns ju motsatsen, när ingen bryr sig om vad som händer på scen. Kjell och Tommy har varit med om båda, och avslöjar pinsamheter. Som bonus berättas det om hur bra Tommy och Kjell är på att tackla svärmödrar och -fäder (inte bokstavligen, då). Och veckans viktigaste låtar!

 • Släng ut streamad musik - här är framtiden! Tommy och Kjell diskuterar hur vi kommer att vilja ha våra låtar om ett par år. Vilka band borde vakna upp ur koman och släppa nytt? Dessutom berättar Kjell vilken musik han åt lasagne till i Rom - ett intimt avslöjande. Podden utser också världens absolut största balkongbluff. Undvik den - lyssna!

 • Nu ska det avgöras - är Rom ett kärleksnäste al dente, eller ett dammigt hål där alla bara gör slut? Tommy och Kjell funderar också på det här med att duscha, och det mest illaluktande stället från barndomen. Vilken låt ska varje födelsedags-DJ ha i väskan? Dessutom, som alltid, låtarna du inte får missa den här veckan! Skriv till podden: tommyochkjell@yle.fi

 • Tommy och Kjell lyssnar på låtar som är så dåliga att det blir roligt, förutom om du sitter på ett tåg från Ryssland. Coverlåtar delar meningar, vad är det som gör att vissa blir lyckade? Spelningsaffischer, det är vackert skräp det! Förstås så får du också alla tips du behöver om veckans viktigaste låtar.

 • Tommy och Kjell tar igen förra veckans paus med att avhandla allt från Moskvas nattliv, via filmmusik och Kevin Costner, sen en sväng mot bryska tulltjänstemän och dålig flygplansmat, vidare mot årets sämsta publikfrieri och inomhusfestivalernas succé och fram till veckans bästa nya låtar. Allt det här i en podd! Hör av dig på tommyochkjell@yle.fi.

 • Tommy och Kjell kickstartar festivalsäsongen, men på varsitt håll. Hur går det till att komma i festivalfeeling i en mörk hall? Och var görs det bättre – i Finland eller i Holland? I Israel bygger man klubbljudet själv, och bäst i världen på det. Och crowdfunding, är det det nya bästa sättet att ge ut musik? Vad är det värt att ge för att ditt favoritband ska få ut nya låtar? Dessutom, som alltid, veckans musik du inte ska försöka leva utan.

 • Det är Formel 1-fart på ämnena i Tommys och Kjells huvuden. Vi plöjer genom glada och förbannade Grammy-åsikter, analyserar håriga planscher i pojkrummet, och utnämner de sämsta låtnamnen. Och vilken musik funkar bäst att flyga till? Dessutom, som alltid, fenomenala låttips för din vecka.

 • Musikbranschen firar nyår och det är klart att Tommy och Kjell avfyrar både ståtliga och fuktskadade raketer mot allt och alla. Det blir illvillga spritrykten, missförstånd om vem som är Yles hisspojke, och vem förtjänar egentligen framgång? Allt detta, mycket mer , och dessutom låtarna du inte ska vara utan den här veckan!

 • Nu kan Kjell och Tommy inte hålla sig längre - det blir gamlingsspecial. Det var väl bara en tidsfråga. Vem når inte upp till toaletten på festivalens backstage? Har inte Günther redan en staty i Finland? Och vem är det som är både hårig och i princip död - och gör comeback? Men det blir lite fräschare grejer också, lite! Bland annat fantastiska nya låtar som du inte får missa den här veckan! Hör av dig till podden på tommyochkjell@yle.fi!

 • Tommy och Kjell tar sig (mest) an musikvärldens största frågor, som: Vilka var gladast på bussen, och varför? Vilka pratar med lyktstolpar? Vem vinner UMK? Hur många stjärnor förtjänar Joensuu? Dessutom, som vanligt, låtarna du ska se till att inte vara utan den här veckan. Skicka viktiga och oviktiga meddelanden till tommyochkjell@yle.fi!

 • Varför vill en del artister hålla sig borta från media, dölja sitt ansikte, vägra svara på frågor? Vem gör det bäst? Och hur skulle Tommy och Kjell leva dubbelliv som popstjärnor? Dessutom: låtarna du inte vill vara utan den här veckan. Arrivederci till Oravais! Nu kan du mejla podden på tommyochkjell@yle.fi. Gör det.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också