Podd: Tommy & Kjell

Avsnitt 12: "Ett obegripligt hål i scenen"

 • 35 min
 • tillsvidare

Tommy och Kjell tar igen förra veckans paus med att avhandla allt från Moskvas nattliv, via filmmusik och Kevin Costner, sen en sväng mot bryska tulltjänstemän och dålig flygplansmat, vidare mot årets sämsta publikfrieri och inomhusfestivalernas succé och fram till veckans bästa nya låtar. Allt det här i en podd! Hör av dig på tommyochkjell@yle.fi.

Sändningar

 • to 16.3.2017 16.46 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Tommy och Kjell lyssnar på låtar som är så dåliga att det blir roligt, förutom om du sitter på ett tåg från Ryssland. Coverlåtar delar meningar, vad är det som gör att vissa blir lyckade? Spelningsaffischer, det är vackert skräp det! Förstås så får du också alla tips du behöver om veckans viktigaste låtar.

 • Tommy och Kjell tar igen förra veckans paus med att avhandla allt från Moskvas nattliv, via filmmusik och Kevin Costner, sen en sväng mot bryska tulltjänstemän och dålig flygplansmat, vidare mot årets sämsta publikfrieri och inomhusfestivalernas succé och fram till veckans bästa nya låtar. Allt det här i en podd! Hör av dig på tommyochkjell@yle.fi.

 • Tommy och Kjell kickstartar festivalsäsongen, men på varsitt håll. Hur går det till att komma i festivalfeeling i en mörk hall? Och var görs det bättre – i Finland eller i Holland? I Israel bygger man klubbljudet själv, och bäst i världen på det. Och crowdfunding, är det det nya bästa sättet att ge ut musik? Vad är det värt att ge för att ditt favoritband ska få ut nya låtar? Dessutom, som alltid, veckans musik du inte ska försöka leva utan.

 • Det är Formel 1-fart på ämnena i Tommys och Kjells huvuden. Vi plöjer genom glada och förbannade Grammy-åsikter, analyserar håriga planscher i pojkrummet, och utnämner de sämsta låtnamnen. Och vilken musik funkar bäst att flyga till? Dessutom, som alltid, fenomenala låttips för din vecka.

 • Musikbranschen firar nyår och det är klart att Tommy och Kjell avfyrar både ståtliga och fuktskadade raketer mot allt och alla. Det blir illvillga spritrykten, missförstånd om vem som är Yles hisspojke, och vem förtjänar egentligen framgång? Allt detta, mycket mer , och dessutom låtarna du inte ska vara utan den här veckan!

 • Nu kan Kjell och Tommy inte hålla sig längre - det blir gamlingsspecial. Det var väl bara en tidsfråga. Vem når inte upp till toaletten på festivalens backstage? Har inte Günther redan en staty i Finland? Och vem är det som är både hårig och i princip död - och gör comeback? Men det blir lite fräschare grejer också, lite! Bland annat fantastiska nya låtar som du inte får missa den här veckan! Hör av dig till podden på tommyochkjell@yle.fi!

 • Tommy och Kjell tar sig (mest) an musikvärldens största frågor, som: Vilka var gladast på bussen, och varför? Vilka pratar med lyktstolpar? Vem vinner UMK? Hur många stjärnor förtjänar Joensuu? Dessutom, som vanligt, låtarna du ska se till att inte vara utan den här veckan. Skicka viktiga och oviktiga meddelanden till tommyochkjell@yle.fi!

 • Varför vill en del artister hålla sig borta från media, dölja sitt ansikte, vägra svara på frågor? Vem gör det bäst? Och hur skulle Tommy och Kjell leva dubbelliv som popstjärnor? Dessutom: låtarna du inte vill vara utan den här veckan. Arrivederci till Oravais! Nu kan du mejla podden på tommyochkjell@yle.fi. Gör det.

 • Vårstressen sprider sig i Tommys och Kjells poddavsnitt fyra. När ska man hinna fara och simma, egentligen? Dessutom: varför sätter sig inte fler på scenen? Vilka skivor är värda att vänta på i år? Och varför älskar polackerna Finland? Tommy och Kjell tror att de vet – och delar ut obetalbara tips för att sätta fart på ditt veckoslut. Så, good evening, Denmark! Eller… Tammerfors.

 • Tommy och Kjell förbereder sig på ett nytt musikår. Vilka har dött och vilka finns kvar... Hur stor är risken att country och jungle tar över världen? Och varför blir tyska ukulele-hittar det nya stora år 2017? Alla svar,och mer, i poddavsnitt tre!

 • Tommy och Kjell vrider det sista ut ur jullåtarna. Snack om Mariah Carey i Kuopio, satanisttomten samt den stackars X-factor vinnaren som är tvungen att släppa en jullåt som första singel. Stöp inte tenn med handflatan

 • Tommy och Kjell ser in i framtiden i poddens allra första avsnitt. Det är nu du ska bestämma hur din musiksommar 2017 ser ut! Dessutom: Det ryktas om märkliga lukter i musikkretsar. Och vad hände när Kjell skulle intervjua en av de hetaste rapparna just nu?

Lyssna också