Suomalaisena Ruotsissa

Käsikirjoittaja Kirsi Vikman

  • 54 min
  • utgått

Käsikirjoittaja Kirsi Vikmanin mukaan tarinankertominen on tärkeää, sekä suvun tarinan että oman tarinan. Vikman on käsikirjoittanut mm. Äideistä parhain -elokuvaa ja kertoo Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa työstään sekä omasta elämästään ja perhehistoriastaan.
Vikmanin suvun oma tarina kertoo vahvoista naisista, lähtemisestä ja rohkeudesta. Ohjelma on alunperin Sisuradion tuotantoa alkuvuodesta 2017. Toimittajana on Soili Huokuna.

Sändningar

  • må 1.5.2017 8.05 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • Heli van der Valk on toiminut Göteborgissa Suomen valtion edustajana kunniapääkonsulina vuodesta 2011. Millaista työtä se on? Heli van der Valk kertoo tässä alun perin Sveriges Radion Sisuradion tuotantoa olevassa haastattelussa toimestaan sekä lapsuudestaan Suomessa Laihialla ja myös pitkästä elämäntaipaleestaan sairaan aviopuolison rinnalla. Millaisena van der Valk hahmottaa oman elämäntarinansa nyt vuonna 2017? Van der Valkin tapasi Göteborgissa alkuvuodesta toimittaja Soili Huokuna.

  • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

    Kuva: Sveriges Radio.

  • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också