Östnyland på 20 minuter

Samkönat äktenskap, Isnäs bar och Tubetour

 • 19 min
 • 9 mån. 29 d

I dag handlar Östnyland på 20 minuter om prästen som gärna skulle viga samkönade par, om Isnäs bar i Lovisa som öppnar sina dörrar igen och om Youtubeevenemanget Tubetour 2017.

I programmet hörs Anton Holmström, Josefin Silberstein, Hanna Lai och Karl af Hällström.

Vi som gör programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind, Mikael Kokkola och Stefan Härus. Nyhetschef är Carmela Walder.

Missa inte heller det östnyländska satirprogrammet Eiffelbenstornet. Den här fredagen har Mikael Crawford bjudit in Sabine Forsblom och Mikaela Strömgård att diskutera veckans stora samtalsämnen. Programmet hittar du på Arenan.

Sändningar

 • fr 24.2.2017 10.45 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Runebergskören sjunger in våren i vår studio och de anhöriga ger inte upp, kampen om äldreboendet i Ebbo, Borgå fortsätter. Det här och ännu mera i Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Runebergskören, Peter Backman och Carola Vento.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Vad händer i Östnyland då Barnmorskeinstitutet stängs och hur kan du lära dig att må bra i dig själv? Det här och en pinfärsk ordförande för Finlands Svenska Skolungdomsförbund (som dessutom är Borgåbo) hör du i vår podcast.

  I programmet hörs Mikaela Nylander, Noora Lintukangas och Bicca Olin.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Hanna Othman. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Varför valde Lovisas stadsdirektör Olavi Kaleva att avgå? Den frågan fick Yle Östnyland inga klara svar på. I Kvarnbackens skola i Borgå har barnen nu mer spring i benen än någonsin. Författaren Hanna Lundström skriver dikter för barn och vuxna.

  I programmet hörs Mia Heijnsbroek-Wirén, Olavi Kaleva, Kristina Lönnfors och Kari Hagfors. Kvabaelever och Lena Törnqvist samt Hanna Lundström.

  Vi som gör det här programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Lovisas stadsdirektör Olavi Kaleva säger att han måste fundera på sin framtid inom staden och Gumbostrands skola deltog i Stafettkarnevalens 100-årsjubileum. Det här och ännu mera i Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Olavi Kaleva, Pamela Westerlund, Timo Tenhunen, Kalle Rosenschöld, Alex Still, Cilla Helenius, Ida Suuronen, Camilla Levander, Joona Juntunen och Axel Sundman.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Mikael Kokkola. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Fotbollslaget Fc Futuras herrar vill stiga till division två igen och Lyceiparkens skola berättar allt om sitt musikevenemang Stjärnor. Det här och och ännu mera får du höra i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hörs Anton Britschgi, Cecilia Kronberg, Jenna Cederdahl, Emilia Melén, Magnus Strandvik och Jonas Blom.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Mikael Crawford.

 • Vem vill bli ny stadsstyrelseordförande i Borgå? Varför doftar det tjära i Pernå kyrkoby? Hur många fågelarter kan man höra och se vid Maren för tillfället? Och varför vägrade en Lovisapolitiker att jäva sig? Svaren på de här och andra frågor får du i Östnyland på 20 minuter den 21 april 2017.

  I podden hör vi Niklas Turku, Annette Meriluoto, Pekka Kemppainen, Filip Lindberg och Jaakko Jalonen.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén är morgonreporter och Hanna Othman är nyhetsvärd. Reportrar är Stefan Paavola, Peik Henrichson och Helena von Alfthan. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Har du hört talas om gäddor som faller ner från skyn? Vet du vad taxiförare i Borgå tycker om de nya taxibestämmelserna, som riksdagen klubbade igenom på onsdagen? Varför har Sibbo betalat ur resultatbonusar till ledningen och anställda? Och hur har det gått för de nya ombuden för Matkahuolto i Lovisa? Det här och mer blir det i Östnyland på 20 minuter den 20 april 2017.

  I programmet hör vi Kim Kuhlberg, Lars Salomaa och Linda Hällfors.

  Katarina Lind är programvärd, Fredrika Sundén och Hanna Othman är morgonreportrar, Stefan Härus är nyhetsvärd och Helena von Alfthan är reporter.

  Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Björn fastnade på video i Ebbo, då den lugnt traskade över gårdsplan. I Borgå blir det ingen parkeringsrea till sommaren. Ny Edelfelttavla var känd från tidigare. Det här och ännu mera i Östnyland på 20 minuter.

  I dagens program hörs Tomi Tukiainen, Susanne Dahlqvist, Fredrick von Schoultz och Marina Catani.

  Vi som gör det här programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Carmela Walder. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Bronset i damernas innebandyliga gick till PSS från Borgå. Du får höra lagledare Lena Törnqvist. BB stängdes, men trots det har det fötts en bebis på Borgå sjukhus i år. Det här och ännu mera i Östnyland på 20 minuter.

  I dagens program hörs Barbro Hult, Lena Törnqvist och Henna Turunen.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén, Katarina Lind och Carmela Walder. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Invånarna på Forsbygatan i Östermalm hör ett mer eller mindre konstant surrande ljud. Yle Östnyland försöker utreda ljudkällan. Påskspelet ”Kärlekens väg” ges i Nickby på långfredag.

  I programmet hör du Reino Orava, Alexandra Gustavsson, Johan Aspelin och Patrik Frisk.

  Vi som gör Yle Östnylands morgon är Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Helena von Alfthan. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Arkeologiska fynd utanför redaktionsdörren. Hurdana är de politiker som nyss blev invalda? I södra Borgå väntar invånarna med spänning på beslut som cykelväg längs med Vålaxvägen. Stella Jonasson skrev sin låt ”Din ängel” om sorg och saknad.

  I programmet hör du Kia Kunttu, Jerker Grönqvist, Linda Sundberg och Ida Karlqvist samt Stella Jonasson.

  Vi som gör det här programmet heter Mikael Kokkola, Fredrika Sundén och Helena von Alfthan. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

 • Elever från femman och sexan i Borgby skola i Sibbo deltar i en tävling med sina uppfinningar, en intelligent skosula och en hemdoktor. Borgå fick tre guld och ett brons i FM i vintertriathlon i helgen. Du får höra två av guldmedaljörerna. Det här och ännu mer i dagens Östnyland på 20 minuter.

  I programmet hör du Kristian Hindsberg, Nelly Andersson, Jonas Blom, Kim Lönnström och Siv Sandberg.

  Vi som gör det här programmet heter Frida Frankenhaeuser, Fredrika Sundén och Katarina Lind. Nyhetschef är Bettina Aspfors.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också