Mikä maksaa?

Putket kuntoon

 • 52 min
 • utgått

Putkiremontit ovat monessa taloyhtiössä kiristäneet asukkaiden hermoja. Usein remontin alta joutuu lähtemään moneksi viikoksi evakkoon. Monesti lisäharmia tulee vielä siitä, kun urakoitsija ei saakaan hommaa valmiiksi luvatussa ajassa.

Nyt rakennusfirmat ovat kuitenkin ruvenneet etsimään keinoja, miten pitkiä remonttiaikoja saataisiin lyhemmiksi ja miten urakat saataisiin pysymään budjeteissaan.
Kuinka paljon suomalaisessa korjausrakentamisessa on parantamisen varaa? Miten allianssi-mallia voitaisiin hyödyntää asuintalojen korjausurakoissa?
Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat kahden viikon putkiremontin tehneen Fira Palvelut Oy:n toimitusjohtaja Sami Kokkonen, asumisen korjaushankepalvelujen projektipäällikkö Atte Stambej Vahanen-yhtiöstä sekä Talokeskus Oy:stä Jaakko Suomela.

Sändningar

 • to 13.4.2017 10.06 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Henrik Dettmann on valmentanut Suomen koripallomaajoukkuetta lähes parikymmentä vuotta ja hänellä oli myös viisivuotinen valmennuspesti Saksan maajoukkueessa.

  Dettamannilla on kokemusta myös talouselämästä. Uransa alkuaikoina hän oli Postipankin markkinointi- ja rahoituspäällikkö. Koripallomenestyksensä myötä Dettmann on ollut kysytty luennoija myös liike-elämän piirissä.

  Mitä yhteistä on urheiluvalmennuksella ja yritysjohtamisella? Millainen on johtamisen filosofia löytyy Dettmannin valmennusperiaatteiden takaa?

  Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.

 • Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio on  miljardien mies.
  Ritakallio on suunnistusta harrastava tohtorismies, jonka käsissä on noin 900 000 suomalaisen työeläkevarat. Miten Ilmarisen 35 miljardin eläkepottia kartutetaan?  Riittävätkö eläkerahat, kun väki elää yhä vanhemmaksi?
  Ritakallio on viime vuodesta toiminut myös Olympiakomitean puheenjohtajana. Niinpä hän on oikea mies arvioimaan myös sitä, ovatko suomalaisen huippu-urheilun kulta-ajat lopullisesti ohi.
  Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.

 • Savossa Vieremällä sijaitseva metsäkonefirma Ponsse Oy menestyy vuodesta toiseen. Yhtiö alihankkijoineen työllistää pienessä kunnassa 750 ihmistä. Ponsse valmistaa hakkuukoneita ja kuormatraktoreita. Yhtiö valittiin tänä vuonna vuoden perheyriykseksi. Pörssiyhtiön liikevaihto on yli 500 miljoonaa euroa.
  Miltä suomalaisen metsäkoneteollisuuden ja metsäteollisuuden tulevaisuus näyttää? Kuinka suuri vaikutus uusilla sellu- ja biotuoteinvestoinneilla on Suomen talouteen? Toimittajana on Juho-Pekka Rantala.

 • Kauppaneuvos Kyösti Kakkonen loi miljoonaomaisuutensa halpatavarakaupalla. Nyt hän muistelee uransa käännekohtia - ja samalla saa huutia mm. nykyinen ay-liike. Mutta puhutaan ohjelmassa myös taiteen keräilystä.

 • Mikä on Talouspolitiikan arviointineuvosto ja miten se toimii? Sen kertoo "Mikä maksaa?" -ohjelman ensimmäinen kesäkuun vieras professori Roope Uusitalo.

 • Posti kulkee, kun Kusti polkee. Ja Kusti leikkaa nykyään myös nurmikot, ulkoiluttaa vanhukset, toimittaa juomia ja tekee ties mitä.
   Mikä on Suomen Postin tulevaisuus, kun kirjelähetykset vähenevät vuosi vuodelta? Miltä näyttää 2020-luvun Posti?
  Juho-Pekka rantalan vieraina ovat Postin toimitusjohtaja Heikki Malinen ja jakelujohtaja Juhani Vuola.

 • Pois sääntely, julkinen omaisuus yksityiseksi ja markkinoille valta.
  Mikä maksaa? –ohjelmassa tehdään uusliberalismin ruuminavaus. Vai voiko ruumista avata, jos se vielä elää? Mistä uusliberalismi syntyi, miten se saavutti valta-aseman ja mitä siitä on seurannut? Vieraana on  Paavo Löppönen, joka on kirjoittanut kirjan "Uusliberalismin kertomus".

 • Osuuspankki aikoo laajentaa liiketoimintaansa terveydenhoitoon , älyliikenteeseen ja uusiiin asumispalveluihin. Kun osuuspankit selvisivät 1990-luvun pankkikriiristä varovaisuudella, nyt OP-ryhmä etsii vauhdilla uutta bisnestä perinteisen pankki- ja vakuutustoiminnan ulkopuolelta. Mistä ihmeestä on kyse?
  Juho-Pekka Rantalan vieraana on OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

 • Hallitus on tarjonnut keppiä ja porkkanaa työttömille pian kaksi vuotta. Silti työttömyys ei ota laskeakseen. Miksi?

  Miten hallitus aikoo toteuttaa työllisyystavoitteensa?

  Juho-Pekka Rantalan vieraana on oikeus- ja työministeri Jari Lindström.

 • Auton ja omakotitalon omistava perhe maksaa vakuutusmaksuja noin 1000-2000 euroa vuodessa.
  Vakuutuksen hintaan vaikuttavat monet eri tekijät. Vakuutusyhtiöt antavat keskittämisalennuksia ja maksuja voivat alentaa pankin tai kauppaketjujen bonukset. Myös tarjoustuotteet ovat tulleet mukaan vakuutusbisnekseen.

  Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon vakuutussopimusta tehtäessä ja vakuutuksia kilpailutettaessa? Miten vakuutuksia voi vertailla?

  Juho Pekka Rantalan vieraana on jaostopäällikkö Tuomas Korkeamäki FINEn vakuutus- ja rahoitusneuvonnasta.

 • Virallisesti sitä ei ole olemassakaan, mutta suurin osa työntekijöistä on sitä kokenut työuransa aikana.
  Kyse on pelolla johtamisesta. Miksi se yhä riivaa työelämää? Aiheesta on julkaistu kirja ja nyt kirjan perusteella pelolla johtamisesta on tehty myös näytelmä.
  Mitä pelolla johtaminen on ja miten siitä päästään eroon? Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat toimitusjohtaja Maarika Maury Kissconsultingista ja Jyri Kansikas WGH:sta.

 • Suomalainen asunto-osakeyhtiömalli on maailmassa ainutlaatuinen – myös riitoineen ja kiistoineen.

  Nyt taloyhtiöissä alkaa olla paitsi kevätsiivousten myös vuosikokousten aika. Mitä ovat tyypillisimmät virheet, joita asunto-osakeyhtiöt tekevät? Entä miten toimii esimerkillinen asunto-osakeyhtiö?

  Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat apulaispäälakimies Kristel Pynnönen ja pääekonomisti Jukka Kero Kiinteistöliitosta.

Lyssna också