Radio Suomi Kuopio

Jaakko Tepon elämäkertaa juhlistettiin synnyinkodissa Peltosalmella

 • 11 min
 • tillsvidare

Millaisia kujeita Jaakko Teppo keksi nuorena siskoilleen ja mitä kansantaiteilija itse miettii esiintymisestä? Varsinaisen musiikkiyllätyksen juhllin toivat kaukolasipartiolaiset. Kirjailija Antti Heikkisen kirjoittaman elämäkerran julkistamistilaisuudessa oli lähimpiä sukulaisia, toimittajia ja faneja. Haastattelussa Jaakko Tepon lisäksi ovat poika Ilja Teppo, siskot Sirpa Teppo ja Eira Pironetti, fani Jukka Ylönen ja toimittaja Salli Saastamoinen. Toimittajana Juhani Forsman.

Sändningar

 • on 19.10.2016 14.15 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Kuopiolainen proviisori Markus Lumipuu on ihastunut oluiden eri makuihin. Muutama vuosi sitten alkanut harrastus on saanut hänet jakamaan omia makuelämyksiään muille blogissa "Musamiehen oluet". Pienpanimo-buumi on tuonut lisää arvioitavaa, joskin Lumipuukin arvelee monen muun tavoin pienpanimoiden kasvun taittuneen tämän vuoden puolella. Markus Lumipuu vieraili Radio Suomen Kuopion iltapäivälähetyksessä. Toimittaja on Marianne Mattila.

 • Frisbeegolfin SM-kisojen järjestelyistä vastaavat Deep In The Forest ja Vuorelan Veikot. Juhani Forsman jututtaa kilpailujohtaja Janne Mönkköstä ja kisoihin valmistautuvaa parivaljakkoa Jesse Niemistä ja Mikael Räsästä Puijolla:

 • Nuortenaikuisten kirjoista, erityisesti Lumikki -trilogiasta maailmanlaajuisesti tunnettu kirjailija Salla Simukka on voittanut tämän vuotisen lasten LukuVarkaus palkinnon ensimmäisellä lastenkirjallaan Sisarla. Kirja on tarina ystävyydestä, sen menettämisestä ja uudelleen löytymisestä. Alisan ja Merin maailma tarjoaa samaistumisen mahdollisuuden ikään, aikaan tai paikkaan katsomatta. Sisarlan käännösoikeudet on myyty jo kymmeneen maahan. Palkittu kirjailija uskoo erityisesti syvälukemisen taidon ja merkityksen lisääntyvän nykyisessä pirstaleisen tiedon maailmassa. Toimittajana on Varpu Mäntymäki

 • Tulevaisuudessa kauppakeskuksissa voidaan nähdä 3D-kauppoja ja elämyksellisiä tapahtumia. Kuopion kauppakeskus Aapelin uutta johtajaa Joonas Hallmannia haastattelee Juhani Forsman.

 • Valmentaja Jani Honkavaara on tyytyväinen KuPS:n alkukauteen veikkausliigassa. Mille näyttää suomalainen jalkapalloilu ja miten Honkavaara analysoi oman joukkueen pelaajarinkiä? Petri Julkunen haastattelee:

 • Kuopiolaisen muusikon Kalle Pakarisen kesäkuulumisia kyselee Petri Julkunen ja artistin grillivinkin perässä on Juhani Forsman.

 • Pikku Pietarin torikujalla Kuopiossa käsityöläisten puodit ovat auki ja tallikahvilassa kahvi ja pulla tuoksuu. Kujalla myös kujeilee ja viihdyttää asiakkaita tänäkin kesänä Pikku Pietarit. Yksi viidestä pojasta on Ahti Yläkorhola. Hän on innolla kesätöissä mukana:

 • Vuoden yksinyrittäjä kuopiolainen kalastusopas Teemu Hiltunen innostui kalastuksesta jo lapsena. Yrittäjäopiskelujen jälkeen siirtyminen oman toiminimen ääreen tapahtui luontevasti. Savolaisissa järvissä on paljon kalaa, mutta miksi ala ei houkuta tekijöitä? Juhani Forsman haastattelee:

 • Savolaisesta bluesmaaperästä on kasvanut uutta tuotantoa. Mistä into bluesiin ja miksi juuri Savosta kumpuaa bluesin soittajia? Bluesministeri Esa Kuloniemenkin ohjelmassa soi kolmen kuopiolaisen bluesartistin tuotantoa. The Hoolers(Janne Holopainen, Aki Lötjönen ja Seppo Pitkänen) yhtyeestä Juhani Forsmanin juttusilla kävi Janne ja Aki.

 • Kylmä viima ei estä n.1600 koululaista iloitsemasta kesäloman alkamisesta Kuopion keskuskentällä. Alavan seurakunnan kirkkoherra Hannu Koskelainen uskoo seurakunnan 50-juhlavuoden taitteessa, että kirkko onnistuu tavoittamaan paremmin seurakuntalaisiaan tulevaisuudessa. Juhani Forsman oli mukana Suvivirsi Soi-tapahtuman alkumetreillä:

 • Sairaalapappi Risto Voutilaisen työpäivän suunnitelmat voivat muuttua hetkessä teho-osastolta tulevan puhelun myötä. KYSillä pappi kuuntelee potilaita ja henkilökuntaa eri tilanteissa. Petri Julkunen haastattelee.

 • Tervolainen Jenna Nuutinen on KYSin naisten akuuttiosaston synnytysosastolla aikaisten supistusten vuoksi. Vauvan laskettu aika on heinäkuussa. Kätilö Marjukka Poutiainen seuraa Jennan vointia. Juhani Forsman haastattelee.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Kuopion pakkaspäivien yksi vetonauloista on musiikkikeskuksessa esitettävä (23.-24.1.) Pakkassirkus Usva. Siinä esiintyvät taitavat nuoret sirkuksen harrastajat Kuopion Sirkuksesta yhdessä kaupungin sinfoniaorkesterin kanssa. Toimittajana Varpu Mäntymäki.

 • Kansanedustaja Markku Rossi (kesk.) antaa huonon arvosanan hallitukselle kuluneesta syyskaudesta. Hallituspuolueen Markku Eestilä (kok.) vastaa kritiikkiin ja pyytää katsomaan asioita kauemmas. Yle Savon kansanedustajatentissä puhutaan eduskunnan hyväksymästä rakenneuudistuksesta ja kuntien valtionosuuksista sekä arvioidaan sote-uudistusta ja eduskunnan syyskautta. Toimittaja on Jukka Eskanen.

 • Toiset ovat erämiehiä ja toiset ovat enemmän kaupunkilaisia. Miten erämieheksi kasvetaan? Pohjois-Savon vuoden 2013 erämies Matti Herd kertoo tarinansa, jossa luonnosta ammennetaan monipuolisesti. Toimittajana on Jouni Pilto.

 • Ihmisen paras ystävä voi olla paitsi omistajansa silminä, myös korvina. Kuulovammaisten avuksi koulutettuja kuulokoiria ei ole vielä Suomessa kuin parikymmentä. Toimittajana on Heidi Törnroos.

 • Timo Mustakallio -laulukilpailun voittanut Miina-Liisa Värelä esiintyy perjantaina oopperagaalassa Kuopiossa. Värelä vieraili torstaina Radio Savon lähetyksessä, jossa hänelle esitettiin yllättävä toive. Toimittajana Juhani Forsman.

 • Kuopion jäämaraton alkoi keskiviikkona perinteisillä koululaisluisteluilla. Kallaveden jäällä viilettää kahden päivän aikana noin 6 000 koululaista. Luistinradalla kävi liukastelemassa toimittaja Petri Julkunen.

 • Lavarunouden Suomenmestaruus on taas pian jaossa. Runopuulaakin finaali käydään viikon päästä lauantaina Kuopiossa. Lavarunouden hallitseva Suomenmestari, kuopiolainen Jukka Kervinen kävi Radio Savon vieraana. Toimittajana Anu Myllärinen.

 • Jos joku ruoka on tämän kauden ruoka, niin se on hirvi. Mutta mistäs sitä hirveä saa, jos pyssy ei pysy kädessä ja mehtuuhommat ovat vieraita? No hirvenlihahuutokaupasta tietenkin. Pöytä on katettu -sarjamme tässä osassa laitoimme ensikertalaisen Kuopion Lamperilan kylälle lihaa etsimään. Asialla Petri Julkunen:

 • Kuopiossa meneillään oleva ANTI-festivaali näyttäytyi keskiviikkona hieman erilaisemmassa ympäristössä. Kuopion yliopistollisessa sairaalassa nähtiin kuoroesitys, joka ei tällä kertaa sisältänyt laulua sen perinteisimmässä merkityksessä. (Uudelleen) virittäytyvä kuoro johtajansa sanoin ilmaantui sairaalan käytäville. Vajaan tunnin kestäneen kierroksen aikana ryhmä liikkui niin neurologian kuin päivystyspoliklinikan käytävillä ja herätti ihmetystä ja ilmeistä päätellen myös ihastusta. Toimittajana on Antti Karhunen.

 • Savo tulee tutuksi Ahtisaaren presidentintekijä, lobbari, toimittaja ja kirjailija Jussi Lähteen uusimmasta romaanista nimeltä "Napit vastakkain", jossa savolainen untuvikkokansanedustaja Känsä joutuu valintansa jälkeen melkoiseen pyöritykseen Arkadianmäellä ja muuallakin. Totta vai tarua, sen selvittää kirjailijan kanssa Petri Julkunen. Ja taitaapa tarinatuokion lopussa selvitä Suomen tuleva presidenttikin.

 • Mitä kuuluu Euroopan parlamenttiin ja parlamentaarikko Riikka Mannerille Brysseliin? Varkautelainen Manner toimi aiemmin Paavo Väyrysen lehdistöavustajana. Mitä Manner ajattelee Väyrysen presidenttiehdokkuudesta? Muun muassa siitä otti selvää Kati Myöhänen.

Lyssna också