Suomalaisena Ruotsissa

Suomalaisena Ruotsissa: Ville Virtanen

  • 48 min
  • utgått

"Näyttelijäntyö on kestävyyslaji", sanoo Ville Virtanen itsenäisyyspäivänä Radio 1:ssä kuultavassa ohjelmassa Suomalaisena Ruotsissa. Virtanen kertoo niin nuoruusvuosistaan, näyttelijäntyöstään sekä Ruotsissa että Suomessa, kirjoittamisesta kuin ajatuksistaan yhteiskunnasta.
Virtanen muutti perheineen Ruotsiin kaksi vuotta sitten ja asuu nykyisin Tukholmassa. Virtasen haastattelu on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa keväältä 2016.
Ville Virtasta haastattelee toimittaja Soili Huokuna.

Sändningar

  • ti 6.12.2016 15.03 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • Käsikirjoittaja Kirsi Vikmanin mukaan tarinankertominen on tärkeää, sekä suvun tarinan että oman tarinan. Vikman on käsikirjoittanut mm. Äideistä parhain -elokuvaa ja kertoo Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa työstään sekä omasta elämästään ja perhehistoriastaan.
    Vikmanin suvun oma tarina kertoo vahvoista naisista, lähtemisestä ja rohkeudesta. Ohjelma on alunperin Sisuradion tuotantoa alkuvuodesta 2017. Toimittajana on Soili Huokuna.

  • Suomalaisena Ruotsissa -sarjassa ääneen pääsee näyttelijä Birgitta Ulfsson, joka kertoo lapsuudestaan, pitkästä näyttämö- ja tv-urastaan, elämänmenostaan ja elämänilostaan. Mitkä roolit ovat olleet miltei 70-vuotisella uralla erityisen innostavia? Entä kenen kanssa Göteborgissa nykyään asuva Ulfsson haluaisi vielä näytellä? Ulfssonin haastattelu perustuu Soilin seurassa -radiosarjaan ja on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa vuodelta 2015. Toimittajana on Soili Huokuna.

    Kuva: Sveriges Radio.

  • Suomalaisena Ruotsissa -ohjelmassa kirjailija Asko Sahlberg kertoo elämästään ja kirjoittamisestaan. Mikä sai Sahlbergin muuttamaan ja jäämään aikanaan Ruotsiin ja Göteborgiin? Ohjelma on alunperin julkaistu Soilin seurassa -ohjelmasarjassa, joka on Sveriges Radio Sisuradion tuotantoa ja on vuodelta 2015. Mistä ideat tulevat ja miten Sahlbergin viimeisin kirja Irinan kuolemat syntyi? Toimittajana on Soili Huokuna.

Lyssna också