Radio Suomi Kokkola

Roosanauha -keräys käynnissä myös Keski-Pohjanmaalla

 • 7 min
 • utgått

Roosanauha -keräys on käynnissä. Nauhoja myydään perjantaista alkaen myös marketeissa Kokkolassa. Perinteisesti Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen Keski-Pohjanmaan osasto on onnistunut myymään nauhoja suuria määriä. Joskus ne ovat päässeet jopa loppumaan. Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen Keski-Pohjanmaan osaston puheenjohtaja Terhi Kniivilä-Kupilan tapasi Niina Koskela.

Sändningar

 • må 10.10.2016 13.40 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Perjantaiseurassa muun muassa Donald Trumpin presidenttikauden alkua ja ministeri Anne Bernerin liikenne- ja autoverolinjauksia ruotivat Aatto Ainali, Pekka Kauppi ja Hellevi Kytölä. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • Oululainen pastori Tapio Pokka vietti vajaat 11 vuotta Japanissa seurakuntatehtävissä. Miten kulttuurishokista selvittiin? Kuinka perhe sopeutui uuteen kulttuuriin? Miten Pokan perhe pärjäsi? Tuukka Myllymäki haastattelee.

 • Kokkolalaislähtöinen Emma Sandström kilpailee lauantaina 28.tammikuuta UMK-finaalissa. Hänen kappaleensa Circle of Light kertoo siitä, miten ihminen kuvittelee ympärilleen suojaavan valonkehän, jonka sisällä tuntee olevansa turvassa. Emmalle soitti Tukholmaan Niina Koskela.

 • Saija Saarnisto, uusi laulajalupaus Keski-Pohjanmaalta, räjäytti The Voice of Finland -musiikkikilpailun pankin. Kaikki tuomarit olisivat halunneet Saijan tiimiinsä. Keski-Pohjanmaan yrittäjissä toimistosihteerinä toimiva Saija Saarnisto tuli suuren yleisön tietoisuuteen ns. puskista.

 • Mats ja Pauliina Holmqvistin tilalla on ekologisella viljelyllä jo kymmenien vuosien perinne. Holmqvistien Hereford-karja kulkee laumoissa vapaana vuoden ympäri Kokkolan Linnusperässä. Ja niin kuin niin monia muitakin viljelijöitä, Holmqvisteja ahdistaa halpuuden korostuminen suomalaisen ruoan markkinoinnissa. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • 10-vuotias Perjantaiseura aloitti kevätkauden puhumalla muun muassa nuorisosta, Mika Myllylän patsashankkeesta ja USA:n väistyvän presidentin perinnöstä. Keskustelemassa Pekka Kauppi, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Haapajärvelle aiotaan pystyttää Mika Myllylä -patsas. Hankkeen toteuttaa urheiluseura Haapajärven Kiilat, jota Myllylä edusti menestysvuosinaan. Patsaan suunnittelee halsualainen taiteilija Seppo Kalliokoski. Hankkeesta kertoo Haapajärven Kiilat ry:n puheenjohtaja Ilkka Heinonen. Toimittajana on Niina Koskela.

 • Karhulahdelle, joka tykkäsi laulaa ja eläytyä rooleihin jo kouluaikana. Niinpä hänestä tuli mm. freelancenäyttelijä. Halsualaislähtöinen nykyään Lahdessa asuva Annamaria Karhulahti suunnittelee laulukurssien järjestämistä helmi-maaliskuussa Halsualla. Raila Paavola haastattelee…

 • Kokkolalainen Järven perhe muutti isä-Juhan työn perässä Kiinaan Shanghaihin. Pia-äiti ja Ella ovat joululomalla parhaillaan Kokkolassa kun isä ja vanhempi tytär Lotta ovat Shanghaissa. Millaista arki ja elämä vieraassa maassa ja kulttuurissa on? Toimittajana on Niina Koskela.

 • Kokkolalaiset ovat nousseet taistelemaan pienten koulujen säilyttämisen puolesta. Netissä on avattu alakoulujen lakkautuksia ja yhdistämisiä vastustava adressi, jonka on pannut alulle Anette Hagström-Penttilä. Hän kritisoi Kokkolan päättäjiä muun muassa siitä, että osa pienistä kyläkouluista on kuihtunut, koska kaupunki on muokannut koulunkäyntialueita. Anette Hagström-Penttilää haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Keski-Pohjanmaa on saanut uuden maakuntakirjan ja syytä olikin, sillä edellisestä on jo vuosia aikaa. Kuvankaunis Keski-Pohjanmaa -teoksen ovat koonneet kotimaakuntansa hyvin tuntevat valokuvaaja Aki Paavola ja vapaa kirjoittaja Lauri Tuomi-Nikula. Heitä haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Vuoden viimeisessä Perjantaiseurassa muun muassa Kokkolan koulumyllerryksestä, Seinäjoen ja Vaasan sairaaloiden jäsentenvälisistä ja uusista puolueista keskustelivat Mervi Järkkälä, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Erotuomarina oli Ismo Vähäsarja. Perjantaiseura palaa ääneen tammikuun 13. päivänä.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Lyssna också