Mahadura & Özberkan

to 27.10.2016

 • 57 min
 • tillsvidare

Sändningar

 • to 27.10.2016 13.03 • Yle Puhe
 • to 27.10.2016 22.05 • Yle Puhe
 • lö 29.10.2016 11.03 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Mahadura valaistui tutustuessaan buddhalaisiin juuriinsa ja päätti jättää lihan pois ruokavaliostaan. Özberkanille pihvi maistuu, kunhan se ei ole sianlihaa. Mahadura yritti haastaa Özberkania kokeilemaan lihatonta lokakuuta. Voitte vaan kuvitella mitä kävi? Jo toisena päivänä Özberkan jäi kiinni kebabin syönnistä.

  Halal, kosher vai ei lihaa ollenkaan? Miten uskonto vaikuttaa suhtautumiseemme lihaan ja miten se ohjaa eettisiä valintojamme? Jos uskonto ei vaikuta lihankulutukseemme, mikä vaikuttaa? Ympäristöhaitat, painon pudotus, eläinten oikeudet vai terveyssyyt? Voiko tiukka ruokavalio muuttua uskonnoksi? Missä menee raja?

  Tässä Mahadura&Özberkan jaksossa lihansyöjät ja vegaanit asettuvat saman pöydän äärelle debatoimaan lihankulutuksesta. Pelastuuko maailma, jos kaikki söisivät salaattia?

 • Masentaako maanantai? Ahdistaako arki? Kuinka helposti alakuloisuus sekoitetaan masennukseen ja milloin kyseessä on vakava sairaus. Joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Missä mättää?

  Hyvinvointiyhteiskunnan yksi haasteista on masennus nuorten keskuudessa. Suomessa masennukseen osataan suhtautua ja sitä osataan hoitaa mutta, mitä tapahtuu nuorelle jonka synkät ajatukset tulevat toisella kielellä.

  Mahadura & Özberkanin vieraaksi saapuvat kolme rohkeaa nuorta jotka ovat valmiita avautumaan omasta kamppailustaan masennuksen kanssa.

  Vahva nainenkin voi masentua, radiojuontaja Renaz Ebrahimi tuli ulos kaapista.

  Fatos Elshani on antanut kenkää sairaudelle ja lähtöpassit masennukselle.

  Joanna Tzortzis sai juuri terveenpaperit ja heitti lääkkeet roskiin.

 • Onko ruoho vihreämpää rajojen toisella puolella? Toiset olisivat heti valmiita uuteen elämään uudessa maassa, toiset eivät jättäisi Suomea mistään hinnasta. Olisitko valmis jättämään turvallisen kotimaasi, jos sukujuuresi olisivatkin jossain muualla? Entä, jos sinulla ei olisi enää lapsia, työtä tai lainaa, joiden takia stressata?

  Eläköityvät kantasuomalaiset karkaavat Espanjan Aurinkorannikoille ja maahanmuuttajat palaavat takaisin kotimaihinsa. Miksi ikäihmiset haluavat viettää eläkepäiviään muualla kuin Suomessa? Miten Suomessa 20 vuotta asunut sopeutuu takaisin alkuperäiseen kotimaahansa?

  Vieraana Elisa Wistuba Lorca, joka haluaisi joku päivä muuttaa isänsä kotimaahan Chileen. Hulya Kytö on asunut 46 vuotta Suomessa, mutta paluu Turkkiin houkuttaa naista. Jouni Sinervo on puolestaan eläkkeellä oleva maailmanmatkaaja, joka haluaa reissata niin pitkään kuin mahdollista. Vanhoja päiviään Jouni haluaa viettää Tansaniassa.

 • Italialainen poikaystävä? Ei ikinä! Gigoloja kaikki. Thaimaalainen vaimo? Ei missään nimessä. Rahan perässä ovat, eivät rakkauden. Marokkolainen mies? Ei, ei ja ei. Pakottavat sinut kääntymään vielä muslimiksi.

  Monikulttuuristen pariskuntien harteille kaadetaan paljon paineita ja ennakkoluuloja. Hyväksyvätkö vanhemmat? Voiko suhde aidosti kestää? Miten lapset kasvatetaan?

  Mahadura & Özberkan puivat tällä kertaa eri kulttuurien välistä rakkautta ja niitä haasteita, joita monikulttuuriset pariskunnat joutuvat kohtaamaan.

 • Huolestuttavatko rinnat, jotka eivät ole enää terhakat, koska olet imettänyt kaksi lasta? Hävettääkö ylähuulen karvoitus, jonka unohdit aamulla nyppiä ? Eivätkö jenkkakahvasi suostu yhteistyöhön uusien farkkujen kanssa?

  Mamma Mia! Studio täynnä upeita naisia keskustelemassa naisen suhteesta omaan kehoonsa sekä yhteiskunnan aiheuttamista paineista siitä, miltä meidän naisten pitäisi näyttää. Tässä lähetyksessä avataan pandoran lipas, jossa syvennytään eri ikäisten, eri kokoisten sekä eri taustoista olevien naisten kamppailuihin itsensä kanssa. Vieraana toimittaja Ida Henrikson, rintasyövän nujertanut Marja Airola, feministipuolueesta Warda Ahmed sekä toimittaja Reetta Räty.

 • Shamaanikortit, kahvista ennustaminen, onnenkorut. Mitä vielä? Taikausko ja ennustukset voivat helposti napata ihmisen mukaan, herääkin kysymys onko hengellisyys ja taikauskoisuus hyväksyttyä nykyajan yhteiskunnassa vai tekeekö se meistä hihhuleita? Susani Mahadura ja Yagmur Özberkan helgellistyvät kirkkoherra Kari Kanalan ja sarjakuvapiirtäjä, skeptikko Pertti Jarlan kanssa

 • Suomessa ollaan todella kosketusherkkiä. Poskipusut, halaaminen ja jopa kättely voi tuottaa vaikeuksia. Missä menee raja ja mitä täällä uskaltaa tehdä entä miten se näkyy eri kulttuurien keskuudessa? Kosketusta pohtivat studiossa Susani Mahaduran ja Yagmur Özberkanin lisäksi Maryam Askar sekä Cristal Snow.

 • Pituus, kaljuuntuminen, bodaaminen, parran ajeleminen, sukupuolielimen pituus voivat aiheuttaa miehille ulkonäköpaineita. Useasti kerrotaan kuitenkin siitä kuinka naisilla on tapana valittaa yhteiskunnan heille asettamistaan ulkonäköpaineista. Harvemmin puhutaan siitä, että miehilläkin on melkoisia ulkonäköpaineita. Susani Mahaduran ja Yagmur Özberkanin vieraina ovat palomiehenä ja personal trainerinä työskentelevä Vertti Harjuniemi sekä kirjailija ja toimittaja Roman Schatz.

 • Kaunis nainen. Seksikäs nainen. Perheenäiti. Naisten menestys liitetään usein ulkonäköön ja viehättävyyteen tai vaihtoehtoisesti ihmetellään, miten perheenäidistä on tullut menestynyt uranainen. Mahadura & Özberkan radio-ohjelman ensimmäisessä jaksossa pohditaan miten media saadaan tasa-arvoiseksi? Miten saamme mediassa työskentelevät miehet kiinnostumaan naisten asemasta? Näitä kysymyksiä pohtivat studiossa Susani Mahadura, Yagmur Özberkan sekä Kaj Kunnas.

Lyssna också