Radio Suomi Helsinki

Rinneradio vetää intiimin keikkasarjan Tapani Rinteen olohuoneessa

 • 10 min
 • tillsvidare

Elektronista musiikkia ja jazzia yhdistelevä Rinneradio tekee Helsinki Design Weekin yhteydessä varsin erikoisen neljän keikan putken.
Erityislaatuisiksi keikat tekee niiden tapahtumapaikka: Rinneradio esiintyy bändin nokkamiehen Tapani Rinteen ja hänen puolisonsa Leena Kouhian olohuoneessa, aidossa punavuorelaisessa taiteilijaympäristössä.
Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen kävi kurkistamassa, millainen esiintymislava Rinteen kotoa löytyy. Studiossa juontajana Riikka Porttila.

Sändningar

 • to 8.9.2016 12.50 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Poikkeuksellisen kahjo fasaani kiusaa Piertarisen Hilkkaa Pornaisten Vähä-Laukkoskella. Riikka Porttila haastattelee Radio Suomen Helsingin aamussa.

  [

 • Naistenlinjan Olo-Turva kursseilla väkivaltaa kokeneet naiset opettelevat arvostamaan kehoaan uudelleen. Radio Suomen helisngin aamun haastattelussa Naistenlinajn toiminnanjohtaja Elina Nikulainen ja joogaopettaja Jutta Niala.

 • Järvenpääläinen Jari Peltola on toiminnan mies. Hän tekee kuskaa ikäihmisiä autoajeluille - ihan vapaaehtoisesti. Automies-toiminnan tarkoitus tuoda iloa ikäihmisen yksinäiseenkin elämään.

  Antero Pääjärvi on 86-vuotias helsinkiläinen herrasmies, joka on Peltolan kyydissä ollut jo pariin otteeseen.
  Pääjärvi kertoo, että pienetkin asiat saavat suuret mittasuhteet, kun niitä yksin kotonaan miettii. Siksi se, että pääsee kotoaan esimerkiksi pienelle autoretkelle, on kovin tärkeää ja mieluista.

  Radio Suomen Helsinki -toimituksen toimittaja Olli-Pekka Kursi hyppäsi takapenkille, kun Peltola vei Pääjärven Järvenpäähän katsomaan Pohjanmaalta siirrettyä hirsitaloa.

 • Vallilassa sijaitsevassa suuressa varastotilassa pääsee helmikuun aikana uppoamaan satumaisiin maailmoihin.

  Teatteriryhmä Vapaa Vyöhykkeen näytelmä 13. tunti tuo immersiivisen teatterin koettavaksi nyt suomalaiselle yleisölle. Katsojan rooli esityksessä on aivan jotain muuta kuin mihin perinteisessä teatterissa ollaan totuttu. Mitä immersiivinen teatteri oikein tarkoittaa?

  13. tunti -esityksen ovat käsikirjoittaneet Henna Tanskanen, Maija Linturi ja Lija Fischer. Radio Suomen Helsinki -toimituksen toimittaja Olli-Pekka Kursi pääsi kurkistamaan salahuoneeseen. Ohjaaja Lija Fischer myöntää, että esityksessä on monta salaisuutta, jotka aukeavat kullekin katsojalle eri tavalla.

 • Kevään 2017 ylioppilaskirjoitukset alkavat äidinkielen tekstitaidon kokeella perjantaina 10. helmikuuta. Tutkintoon on ilmoittautunut reilut 40 000 kokelasta - eli Järvenpään kaupungin asukasluvun verran.
  Miten tämän päivän lukiolaiset voivat? Mitkä asiat stressaavat? Miten kouluissa valmistaudutaan sähköisiin ylioppilaskokeisiin?
  Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen tapasi kirjoituksiin valmistuvia abeja Lukiolaisten liiton tiloissa.
  Studiossa juontajana Riikka Porttila.

 • Espoolainen kansanedustaja Antero Laukkanen oli jo 18. kertaa vieraana Yhdysvaltain kongressin rukousaamiaisella. Donald Trumpin puhetta seuraamaan päässyt kristillisdemokraatti oli istunut niin lähellä presidenttiä, että oli selvästi nähnyt myös ne kohdat, joissa Trump poikkesi valmiiksi kirjoitetusta puheesta. Ja niitä kohtia oli paljon, paljastaa Laukkanen. Kansanedustajan vieruskaverina puhetta seuraamassa ollut republikaanien kongressiedustaja oli kommentoinut uutta presidenttiä: ”I hope he is a quick learner”, eli toivottavasti hän oppii nopeasti. Vapaamuotoisissa keskusteluissa Laukkanen kertoo vaihtaneensa mielipiteitä mm. Saksan suurlähettilään kanssa Euroopan maahanmuuttotilanteesta. Tiina von Martens haastattelee.

 • Aki Kaurismäen elokuvia on kuvattu kymmenissä helsinkiläisravintoloissa. Mukana on Tavastian, Lepakon ja hotelli Tornin kaltaisia klassikkoja, mutta myös pitkä lista pienempiä paikkoja.
  Uutta Toivon tuolla puolen -elokuvaa kuvattiin kahdessa oikeassa ja yhdessä lavastetussa helsinkiläisravintolassa. Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen sukelsi Kaurismäen leffakulisseihin. Oppaina toimivat muun muassa Kaurismäen hovilavastaja Markku Pätilä sekä näyttelijä Sakari Kuosmanen.

 • Kirjoittaja Koko Hubara on syntyperäinen suomalainen, joka saa jatkuvasti selitellä ventovieraille ruskeaa ihonväriään. Hän on kirjoittanut suosittua Ruskeat tytöt -blogiaan nyt parin vuoden ajan. Kirjoitukset ovat poikineet koko joukon ihailevaa ja kannustavaa palautetta, mutta myös läjäpäin trollausta, haukkumista ja vihapuhetta.
  Vesa Marttinen tapasi Koko Hubaran, jonka blogiin perustuvista teksteistä ilmestyy tänä keväänä kirja.

 • Pacific Crest Trail on Meksikon rajalta Kanadan rajalle kulkeva suosittu vaellusreitti, joka kulkee Kalifornian, Oregonin ja Washingtonin osavaltioiden halki.
  Radio Suomen Helsingin aamu sai vieraaksen Anna Kaihlasen ja Tuomas Rajalan, jotka kävelivät kyseisen reitin vuonna 2016. Heillä meni kävelyyn 5,5 kuukautta, ja käveltyjä kilometrejä kertyi 4284.
  Toimittajana Vesa Marttinen, studiossa Riikka Porttila.
  Kaihlasen ja Rajalan reissublogi löytyy osoitteesta trailpaint.blogspot.fi.

 • Kiinalaiset pehmolelut osoittavat mieltään suomalaisen mikroyrittäjyyden puolesta ja vaativat arvonlisäveron alarajan nostamista 10 000 eurosta 50 000 euroon.
  Pehmeä mielenosoitus on vantaalaisen Jaana Tuomiston teos, ja osa 22 taiteilijan teoskokonaisuutta nimeltä Sano se käsin.
  Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen keskustelee Tuomiston kanssa alv-vapaan tulorajan merkityksestä pienyrittäjälle.
  Studiossa Riikka Porttila.

 • Helsingin Töölössä toimiva Kulttuuritehdas Korjaamo saa maaliskuun alussa uuden toimitusjohtajan. 38-vuotias Sara Norberg siirtyy tehtävään Rakkautta & Anarkiaa ry:n toiminnanjohtajan paikalta.
  Minkälaisia ajatuksia Norbergilla on Korjaamosta, joka on reilussa kymmenessä vuodessa kasvanut tapahtumakeskukseksi, johon kuuluu konserttisalien lisäksi muun muassa ravintolatoimintaa, elokuvateatteri, Escape Room sekä Rautatientorin Jääpuisto ja Katajanokan kylpylä?
  Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen tapasi Norbergin aamukahvien merkeissä. Studiossa juontajana Riikka Porttila.

 • Helsingin suurlähetystöistä on kirjoitettu kirja. Historioitsijat Janne Ridanpää, Jukka Lahe ja Mikko Koskela kiersivät kaikki yli 60 lähetystöä reilussa vuodessa ja tuloksena syntyi Maailmanympärimatka Helsingissä –teos. Toimittaja Ari Tuhkanen lähti kaupunkikierrokselle ja sai oppaakseen kirjoittajista kaksi, Ridanpään ja Lahen. Mikä lähetystöistä on miehille jäänyt mieleen loisteliaana, mikä vaatimattomana?

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä pääsee ihastelemaan tästä viikosta eteenpäin vanhoja neuvostoajan leikkikaluja. "Miška ja minä - Leikkikaluaarteita itänaapurista" -näyttelyn suunnittelijan sekä museojohtaja Johanna Rassin kanssa Muksista eli Tseburashkaa lähti etsimään aamureportteri Vera Zotow.

 • Valtakunnallista Kellojen päivää vietetään ensimmäistä kertaa lauantaina 29.3. Se, että siirrämme kelloja tarkoittaa sitä, että manipuloimme aikaa, mutta mitä aika oikeastaan on? Aamureportteri Vera Zotow sai aamukahviseurakseen Kelloseppäliiton puheenjohtaja Joona Vuorenpään.

 • Huippukokki Henri Alen oli vieraana Ylen aikaisen aamussa ja hän sanoi, että lähi kuukausina Helsingin keskustaan on tulossa noin 1500 asiakaspaikkaa lisää. Kun kysyimme häneltä, tarkoittaako tämä sitä, että lama on ravintooiden osalta ohi, hän totesi, että ei, vaan se tarkoittaa sitä, että keskustan ravintoloiden pudotuspelit alkavat nyt. Aamureportteri Vera Zotow kysyi asiaa kahdelta Helsingin ravintola-alan osaajalta.

 • Tuovi Nöjdillä on monen vuosikymmenen kokemus palstaviljelystä. Ylen aikaisen aamureportteri ja laiska rikkaruohojenkitkijä Vera Zotow pääsi oppiin Tuovi Nöjdin palstalle Kumpulan Siirtolapuutarhaan.

 • Sosiaalialan ammattilaiset havaitsevat yhteiskunnan epäkohdat ensimmäisenä työssään. Työntekijöitä kannustetaan erityisesti sosiaalityön päivänä käymään keskustelua työpaikoilla ja julkisuudessa siitä, kuinka sosiaalialan työllä voidaan ratkaista ja lievittää yhteiskunnallisia ongelmia. Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotow vietti kansainvälistä sosiaalityön päivää Vanhan Viertotien asumisyksikössä sosiaaliohjaaja Mirka Hailin kanssa 18.3.

 • Ylen aikaisen aamun Riikka Porttilaa ja Vera Zotowia kävi piristämässä 13.3.2014 iki-ihana Maarit Hurmerinta.

 • Viime syksyllä lopettaneiden Kotijääteloautojen jalanjäljissä kaduille rullaavat nyt täysin suomalaisomistuksessa olevat Jätskiautot uudella ilmeellä, uudella valikoimalla ja tietenkin uudella melodialla.

 • Miksi pohjoismaalaiset puhuvat yhä useammin keskenään englantia, kun yhteisiä kieliäkin varmasti olisi? Pohjoismaaalaisen kulttuuripisteen kielikahvilassa pääsee herättelemään vanhaa kielitaitoa taikka sitten opettelemaan uutta. Aamureportteri Vera Zotow kävi haastattelemassa kielikahvilan järjestäjiä.

 • Arabian peruskoulussa joustetaan perusopetuksessa JOPO-toimintamallin avulla. Aamureportteri Vera Zotow tapasi Arabian JOPO-luokkien opettajia ja oppilaita.

 • Lasten asiantuntijaryhmässä vantaalaiset lapset otetaan mukaan päätöksentekoon. Vantaan Jokivarren koululla asiantuntijasisaruksia Ellaa ja Almaa sekä Projektipäällikkö Pia Tasankoa haastatteli aamureportterimme Vera Zotow.

 • Kaupungin graffiti- ja katutaideseinille tuntuu olevan tunkua. Nyt helsinkiläiset ovat saaneet uuden liikuteltavan maalausalustan, jota voi seurata GPS-paikannuksen avulla. Uutta katutaidevaunua Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotowille esitteli Nuorisoasiainkeskuksen katutaidetoimisto Supaflyn vastaava tuottaja Antti Salminen.

 • Tammikuun lopun pakkasaamuna kahdeksassa pääkaupunkiseudun yläkoulussa seiskaluokkalaiset söivät aamupalan yhdessä vanhempiensa kanssa.
  Kyseessä oli Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tempaus "Päivän tärkein ateria". Sen tavoitteena oli luoda hyviä hetkiä vanhempien ja lasten yhdessä oloon ja ehkä vielä enemmän saada heissä aikaan oivallus yhteisen ajan tärkeydestä. Pitäjänmäen peruskoulun aamupalalla olijoita tapasi Ari Tuhkanen.

Lyssna också