Urheiluilta

Rio on ohi – katseet kohti Koreaa

 • 1 t 57 min
 • tillsvidare

Rion olympia- ja paralympiakisojen kokonaisuus päättyy sunnuntaina 18. syyskuuta, joten Urheiluillassa on oivallinen aika pohtia millaisia mietteitä lähes puolentoista kuukauden mittain kisarupeama herätti.

Yle Puheen Urheiluillassa Rion tapahtumia ja kokemuksia ovat ruotimassa mm. kisajoukkueiden johtajat Leena Paavolainen ja Kimmo Mustonen, ainoan olympiamitalin voittanut Mira Potkonen, kisoja tarkkaan seurannut manageri Jukka Härkönen sekä pitkään urheilua eri rooleissa seurannut Arvoliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen.

Ja sitten katseet kohti Koreaa, vuoden 2018 talvikisojen alkuun on maanantaina vain 507 päivää, eikä se ole kovin paljon!

Urheiluillan isäntinä ovat Jouko Vuolle ja Jussi Putkonen

Sändningar

 • må 19.9.2016 17.59 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Urheilujohtamisen voi kaiketi kiteyttää toiminnaksi, jolla luodaan urheilijoille ja valmentajille sekä liikkujille onnistumisen edellytykset. Kovin usein eri organisaatioissa – seuroissa, liitoissa ja kattojärjestöissä – peräänkuulutetaan vahvaa johtamista mutta samaan aikaan pelätään, että joku alkaa johtaa – muuttaa toimintatapoja ja hakea strategiaa, johon kaikki voivat sitoutua.

  Syksy on monissa urheiluorganisaatioissa valintojen aikaa. seurat, liitot ja kattojärjestöt valitsevat johtoaan vuosikokouksissa – mutta millaista johtoa?

  Ohjaako intohimo liikaa urheilun päätöksentekoa, millainen on hyvä urheilujohtaja, miten kansalaistoiminnan johtaminen eroaa yrityksen johtamisesta, vai eroaako ja millaisin motiivein johtajiksi tullaan? Siinä osa kysymyksistä, joihin keskiviikkona etsitään vastauksia.

  Studiovieraina ovat ”Urheilujohdon eliittiin etenemisen kertomuksia” väitöskirjaansa kerännyt tohtori Nina Laakso sekä Valtiokonttorin pääjohtaja, golfliiton puheenjohtaja Timo Laitinen, joka on ehtinyt luotsata vuosien niin kattojärjestö SLU:n kuin sen seuraajan VALOnkin toimintaa.

  Puhelimitse aihetta ovat kommentoimassa kansalaistoimintaa laajasti tutkinut filosofian tohtori Aaro Harju, Lounais-Suomen Liikunnan puheenjohtaja, professori Pasi Koski ja jo kovin nuoresta alkaen urheilun johtotehtävissä toiminut kansanedustaja Saara-Sofia Sirén.

  Lähetystä isännöivät Jere Pehkonen ja Jouko Vuolle.

 • Jääkiekkokierros. Toimittaja Teemu Tammilehto, asiantuntija Juha Lind. Lukko-Ilves, Pelicans-KalPa, SaiPa-Kärpät, Sport-HIFK, Tappara-KooKoo, TPS-HPK

 • Jalkapallon Veikkausliiga on ratkennut ja kausi on melko lailla pelattu. Vielä syksyyn mahtuu joitain karsintaotteluja ennen kuin ensi kauden asetelmat ovat aivan selvät.

  Miten nyt päättyvään jalkapallokauteen pitäisi suhtautua; mitä se oikeastaan tarjosi, mitä siitä voisi oppia ja mitä ennen kaikkea voisi tehdä paremmin unohtamatta naisten jalkapalloa, josta mietteensä kertoo PK-35 jälleen kerran mestaruuksiin valmentanut Jari Väisänen.

  Yle Puheen Urheiluillassa jalkapalloa koko kenttää hyväksikäyttäen ovat ruotimassa mm. Yle Urheilun asiantuntija Erkka V. Lehtola, Matti Härkönen, Jere Pehkonen ja Jouko Vuolle.

 • Jalkapallokierros. Toimittaja Matti Härkönen, asiantuntija Esa Pekonen. HJK-SJK, IFKM-Ilves, KuPS-PS Kemi, PK-35-Inter, RoPS-HIFK, VPS-FC Lahti

 • Jääkiekkokierros. Toimittaja Nina Vanhatalo. HPK-HIFK, Ilves-JYP, Jukurit-Kalpa, KooKoo-Saipa, Kärpät-Lukko, Sport-Pelicans, TPS-Ässät

 • Jääkiekkokierros. Toimittaja Riku Salminen, asiantuntija Kimmo Kuhta. JYP-KooKoo, Kalpa-Jukurit, Lukko-TPS, Ässät-HIFK, Jokerit-Spartak Moskova

 • Jääkiekkokierros. Toimittaja Riku Salminen, asiantuntija Marko Tuulola. HPK-Pelicans, Kärpät- Tappara, Saipa-Sport

 • Jääkiekon SM-liigan ottelu KooKoo-Ilves. Selostaja Jari Haapala.

 • Jääkiekkokierros. Toimittaja Nina Vanhatalo, asiantuntija Juha Lind. Jukurit-Ässät, JYP-Lukko, Kalpa-Sport, Tappara-HPK

 • Jalkapallokierros. Toimittaja Joni Piirainen, asiantuntija Erkka V. Lehtola. FC Lahti-IFKM, HIFK-KuPS, Ilves-HJK, Inter-RoPS, PS Kemi-VPS, SJK-PK-35

 • Jääkiekkokierros. Toimittaja Jere Pehkonen, asiantuntija Marko Tuulola. HPK-Saipa, Ilves-Kärpät, Lukko-Kalpa, Pelicans-Tappara, TPS-HIFK, Ässät-JYP

 • Jalkapallo- ja jääkiekkokierros. Toimittaja Matti Härkönen. HJK-IFKM, Ilves-HIFK, Inter-PS Kemi, PK-35-VPS, RoPS-KuPS, SJK-FC Lahti, KooKoo-HPK, Sport-Jukurit

Klipp

 • Yle Urheilun Sami Laine ja asiantuntija Kimmo Kuhta vetivät perjantaiaamuna yhteen jääkiekon World Cupin tapahtumat. Toimittajina Alina Kulo ja Juuso Pekkinen.

 • Yle Urheilun toimittajat Arimo Laakkonen ja Otto Rönkä perkaavat molempien EM-finalistien matkan loppuotteluun ja mahdollisuudet voittaa Euroopan mestaruus.

 • Yle Puheen finaalikiertue rantautui jälleen Tampereelle, missä vuorossa oli perinteikäs vierailu Jääkiekkomuseossa. Mukana oli myös Olli Palola, jonka kanssa käsiteltiin maalintekoa, Tapparallekin tuttua ongelmaa finaalisarjassa HIFK:ta vastaan. Palola ja Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta ottivat myös pienimuotoisen kilpailun siitä, kummalta puolelta maalinteko olikaan helpompaa.

 • Buffalon tehopuolustaja Rasmus Ristolainen on kiitollinen Suomen rakentajille.

 • Miltä jääkiekko näyttää vedonlyöjän silmin? Mitä vedonlyönnissä tulee ottaa huomioon, kun pelataan jääkiekkoa? Vedonlyönnin ammattilainen Jorma Vuoksenmaa tarjosi Yle Puheen Jääkiekkokierroksen vieraana oman ABC:nsä jääkiekkovedonlyöntiin

Lyssna också