Sunnuntaivieras

Sunnuntaivieraana on kaustislainen rehtori Taina Lehtonen, joka muistaa kaikki oppilaiden nimet 40 v:n ajalta

 • 24 min
 • tillsvidare

Sunnuntaivieraana on kouluneuvos Taina Lehtonen Kaustiselta. Hän on toiminut koko Kaustisen musiikkilukion historian ajan oppilaitoksen rehtorina ja äitihahmona - ja muistaa kaikkien oppilaiden nimet koko koulun historian ajalta. Erikoislukio on kehittynyt 4300 asukkaan kunnassa - ei vähiten - tulevaisuusihmiseksi tunnustautuvan rehtorin ansiosta. Taina Lehtosen tapaa Raila Paavola.

Sändningar

 • sö 9.10.2016 15.03 • Yle Radio Suomi

Avsnitt

 • Oluen tekeminen kuulostaa yksinkertaiselta. Vettä, maltaita ja hiivaa. Mutta kun puhutaan oluen tekemisestä yhdessä maamme suurimmista panimoista, muuttuu homma monen monituista pykälää vaikeammaksi. Lankoja pitää käsissään panimomestari, jonka on oltava todellinen moniosaaja. Hartwallin vastaavana panimomestarina Lahdessa työskentelee Hannele Alakarhu, joka tekee olutta mielikuvien ja musiikin voimin. Toimittajana Mika Moksu.

 • Balmuirin huiveja, kynttilöitä, hattuja ja huonekaluja löytyy Ruotsin kuninkaallisilta, George Clooneyltä, Tina Turnerilta ja Saudi-Arabian prinsessalta. Tuotemerkin äiti ja isä asuvat Pohjois-Suomessa ja ammentavat inspiraatiota kesämökkimaisemista Kainuusta. Vaikka kunniaa ja mainetta maailmalta on ropissut jo kymmenen vuoden ajan, ovat Heidi ja Juha Jaara pitäneet jalat tiukasti maassa. Toimittajana Miia Roivainen.

 • Kesävieraana on kokkolalainen kansalaisaktivisti, valtuutettu, yrittäjä ja pienten lasten äiti Tiina Isotalus. Ehtivälle naiselle ei mikään ole mahdotonta.
  Toimittajana on Minna Mustonen.

 • Retkeilijä ja eräopas Olli Järvenkylä on omien sanojensa mukaan tämän kesän työtön ja koditon. Kotina toimii vanha puinen moottorivene, teltta sekä Saimaan upea luonto. Kesävieraana tutustumme mieheen, joka viettää kesän aikana 100 päivää Saimaan ympäristössä.

 • Susanna Niemi eli Suski on viettänyt omasta lapsuudestaan 12 vuotta lastenkodissa. Nyt hän on tamperelainen 23-vuotias äiti, joka ei halua toistaa yksinhuoltajaäitinsä virheitä. Kaiken keskellä tehdään hampaita, odotetaan isää koulusta kotiin ja kikatetaan välillä.
  Toimittajana on Mari Siltanen.

 • Von Wrightin suku on asuttanut Kuopiota jo lähes 300 vuotta. Kesävieraana tavataan suvun nykyinen päämies professori Atte von Wright, jonka isoisän setiä veljekset olivat. Haminalahden kulttuuripolulla voi kävellä taulujen maisemissa. Toimittaja on Marianne Mattila.
  Valokuva: Sakari Partanen / Yle

 • Kesävieraana on hämeenlinnalainen tietokirjailija ja viestintäkouluttaja Katleena Kortesuo, joka on monen roolin nainen. Vapaa-aikanaan hän pukeutuu ketjupanssariin ja taistelee viikinkimiekalla. Toimittajana Kati Turtola.

  Kuva: Yle/ Kati Turtola

 • Matkailujäänmurtaja Sampolla risteilyisäntänä toimiva Oskar van Ieperen on matkailuihminen henkeen ja vereen. Miehellä on taustalla vuosikymmenien työskentely lentoyhtiön palveluksessa, mutta silti laivat tuntuvat olevan miehen kohtalo. Laivalta löytyi myös elämän rakkaus, joka toi sveitsiläis-saksalais-hollantilaisen Oskarin pohjoisen satamakaupunki Kemiin.

 • Luonnon välitön läheisyys, neljä vuodenaikaa ja arvaamaton meri. Tämä on osa loviisalaisen Micke Lindholmin arkea ja työtä. Viimeiset kahdeksan vuotta hän on paiskinut hommia kalastajana. Sunnuntaivieras-ohjelmassa pääsemme Lindholmin kyydissä kokemaan kalarysän Loviisan kauniissa saaristossa. Toimittajana kalareissulla on Olli-Pekka Kursi.

 • Joroislainen Saimi Anias on kolmen lapsen äiti, työskennellyt 31 vuotta perhepäivähoitajana ja tarjonnut kodin useille kesälapsille. Anias on saanut kunniamerkin merkittävästä työstään lasten kasvattajana. Toimittajana Riina Kasurinen.

 • Viihdemoguli ja tapahtumajärjestäjä Riku Räsänen tekee harrastusmielessä hanttihommia Rauman Poroholman leirintäalueella tehdäkseen siitä upean purjevenesataman.

 • Nuoruuden unelma-ammatista ei tarvitse luopua, vaikka tie sen saavuttamiseksi osoittautuisi mutkaiseksi. Sunnuntaivieras Maija Nousiaisella oli nuorena kaksi suurta unelmaa - tulla äidiksi ja näyttelijäksi. Ensimmäistä kertaa teatterikorkeakouluun pyrkiessään hän odotti lasta. Nyt kolmen lapsen äiti työskentelee puolet vuodesta kirpputorin myyjänä ja puolet näyttelee.
  Toimittajana Riina Mäentausta.

Lyssna också