Yhtä elämää

Kolmen tytön yksinhuoltajuus oli Markku Mälkiälle rakas pesti

 • 28 min
 • tillsvidare

Lahtelainen Markku Mälkiä on seisonut monessa tienristeyksessä tekemässä elämänsä valintoja. Sisulla, lämpimällä sydämellä ja kauaskatseisuudella hän on tehnyt ratkaisuja, joiden johdosta hän voi elää tänään onnellista elämää. Nyt viisikymppinen rakennusalan ammattilainen joutui aikanaan kolmen pienen tytön yksinhuoltajaksi. Sitä pestiä hän pitää rakkaana ja ihanana vaiheena elämässään. Haave omasta tuvasta ja perheestä oli syntynyt varhain; Markku Mälkiän oma lapsuus loppui 16-vuotiaana, jolloin hänelle näytettiin kotona ovea. Sen jälkeen Markku Mälkiä on kantanut vastuuta paitsi itsestään ja lähimmistään, myös laajemmista piireistä mm kampanjoimalla koulukiusaamista vastaan. Toimittaja Riikka Rahi tapasi moottoripyöräilyä innokkaasti harrastavan Markku Mälkiän moottoripyöräkerhon tallilla.

Sändningar

 • lö 1.10.2016 12.15 • Yle Radio Suomi Kotka

Avsnitt

 • ”Tämmönen hippi”, toteaa kemiläinen Katja Hietala nauraen itsestään. 36-vuotias kahden lapsen äiti pitää tärkeänä periaatteenaan muiden auttamista. Tällä kertaa esimerkiksi alakerran vessassa asustaa pieni siili, joka oli pihalla kuolemaisillaan ensipakkasten tullessa. Katja kirjoittelee myös innokkaasti somessa ihmisoikeuksiin liittyen, puhuen rasismia vastaan. Se ei ole ollut aina kiitollisinta hommaa. Toimittaja Reetta Arvila tapaa Ninja-siilin ja Katja Hietalan Kemissä.

 • Pekka Salminen syntyi Helsingissä ja varttui Huittisissa kirkkoherran poikana Yrjö Kokkoa ihaillen. Luonto ja Lappi veivät Pekan eläinlääkäriopintoihin, tammukkaretkille Käsivarteen ja lopulta eläinlääkäriksi pohjoiseen. Sittemmin hän on jättänyt jälkensä Pelloon myös vetämällä isoja hankkeita vapaaehtoisvoimin kaikkien iloksi ja virkistykseksi. Rohki-Pekka juttusilla Päivi Leinon kanssa.

 • Lahtelainen Markku Mälkiä on seisonut monessa tienristeyksessä tekemässä elämänsä valintoja. Sisulla, lämpimällä sydämellä ja kauaskatseisuudella hän on tehnyt ratkaisuja, joiden johdosta hän voi elää tänään onnellista elämää. Nyt viisikymppinen rakennusalan ammattilainen joutui aikanaan kolmen pienen tytön yksinhuoltajaksi. Sitä pestiä hän pitää rakkaana ja ihanana vaiheena elämässään. Haave omasta tuvasta ja perheestä oli syntynyt varhain; Markku Mälkiän oma lapsuus loppui 16-vuotiaana, jolloin hänelle näytettiin kotona ovea. Sen jälkeen Markku Mälkiä on kantanut vastuuta paitsi itsestään ja lähimmistään, myös laajemmista piireistä mm kampanjoimalla koulukiusaamista vastaan. Toimittaja Riikka Rahi tapasi moottoripyöräilyä innokkaasti harrastavan Markku Mälkiän moottoripyöräkerhon tallilla.

 • Kuinka monta ammattia ja seikkailua mahtuu yhteen elämään? Pökerryttävän paljon! Ainakin jos kuuntelee tekstiilisuunnittelija Jutta Kuuren tarinaa. Jutta Kuuren elämän villit kuviot toistuvat nyt hänen työssään, joka on johdattanut hänet putiikin pitäjäksi Helsingin keskustaan. Tähän päivään päätyäkseen hän joutui tosin koukkaamaan Borneon kautta.
  Yhtä elämää- ohjelman toimittaa Riikka Rahi.

 • Mitä Wisam Elfadl ajattelee juuristaan, sukunsa perinteistä ja niiden sovittamisesta suomalaiseen elämäntapaan? Millä keinoin hän pärjää erilaisten odotusten keskellä ja mitä hän on oppinut elämästä kolmenkympin kynnyksellä? Wisam Elfadlin tapasi Päivi Leino.

 • Virolaisella Lihulan seurakunnan kirpputorilla ovikello ilmoittaa tulijoista ja menijöistä. Asiakkaita tervehtii usein Risto Immonen, joka saa iloa elämäänsä auttamalla muita. Hän on tehnyt viimeiset parikymmentä vuotta vapaaehtoistöitä nimenomaan Virossa. Risto on ylipäätään kiitollinen siitä, että saa terveenä seurata elämänmenoa, vaikka takana on rankka menneisyys. Toimittaja Reetta Arvila tapaa entisen kulkurin Lihulassa.

 • Meriarkeologi Minna Koivikko on sitä mieltä, että ihmisen pitää oppia tuntemaan itsensä ja olla itselleen myös myötämielinen. Kahden pojan äiti on selättänyt omat pelkonsa ja rajansa niin sukelluksilla kuin avioeron pyörteissäkin. Minna Koivikko kuuluu Suomen meriarkeologien pioneereihin ja on tutkinut yli kaksikymmentä vuotta meren kätkemiä muistoja. Paraikaa hän odottaa väitöskirjansa hyväksymistä. Rohkeasti omana itsenään nykyään elävä Minna Koivikko sukeltaa Helsingin edustalla etsimään muinaisen laivan osaa. Apuna laitteiden ja mittausten kanssa on Päivi Jantunen. Rantakivikkoon puolestaan jää toimittaja Riikka Rahi.

Lyssna också