Eftersnack

Eftersnack 26.08.2016. Sidekick: Elli Flén.

 • 52 min
 • 1 år 2 mån.

Back in business! Pokemon Go! Expressen tar sig an finlandssvenskheten. Slutet på lokaltidningarna i Svenskfinland? Robotbilar är våra vänner. Framgång! Kreativitet! Hybris! Lev tills du är 700 år. Burkini-debatten. Friheten att klä sig som man vill. Offer för människohandel utvisades. Vaccindebatten i Öbotten. Hotellhissen är inte utskänkningsområde.

Sändningar

 • fr 26.8.2016 16.31 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Sidekickar: Johan Fagerudd och Elli Flén

 • Slalom i midnattssolen! May spelade hasard. Och förlorade. Katalonien, Skottland och (i teorin) Åland. Bra med mera självständighet? Comey och Trump och deadlinen till midsommaren. Slut på mattvätt i Uleåborg. Så här dricks det i Italien. Utskänkningsområde. Männen har blivit mer empatiska, och det är Jeanetts förtjänst. Måste ogräset bort? Mansspreading i bussen. Handväska för män. ES live från Strandis i Larsmo.

 • Ta en covfefe! Parisavtalet och plötsligt känns USA som förlorare. En fluga i taket i Vita huset. Putin och de patriotiska hackarna. Niinistös valmansförening. Att demonstrera vid en skola. Kyrkpressen. Nya brillorna: Minnet är snart överflödigt. Lajka inte kränkande innehåll.

 • Den limegröna färgen på lärkträden! Att göra program för "yngre". Terror i Egypten och Manchester. "Hämnd" duger inte som "ursäkt". I Montana vinner man val efter misshandel. Och samtidigt, i Borgå... Finland och inomhusluften. Facebook stoppade (naken) Paavo Nurmi-staty. Borgå centrum och fotgängarna. Ungdomen får faktiskt träffas. Akta er för nya spisar. Ockupation i Pojo. Vika upp ärmarna på skjortan. Ensam älg i Villmanstrand.

 • Finland i semi, doftar revansch. Vasa centralsjukhus intresserade inte så värst. Stafettkarnevalen är den stora utflykten. OM Trump avgår, HUR avgår han? Netflix och buaropen. Allt på bilistens villkor. Landskapsvalen, va för någo? Utan mobiltelefon. Rädda sjön för 200 000 euro. Präriehundar har ett "språk".

 • Ishockey-VM och hatet. Kommer nya turneringar! The Donald ställde till det igen. Vårdreformen och hur ska det gå? På LAX kan man leva i sus och dus. Eftersnack till Österbotten och till Lillan. FB stänger grupper. Den där jävla googlaren. Frankrikes visade vägen. Robotarna har intuition och skriver dikter. Bokhyllor hemma. Fake Ikea-väska för 2000 e.

 • Metrostarten skjuts upp igen. Museal telefon. Vem vinner: kärnkraftverket eller metron? Rajat kiinni slängdes ut från Facebook. Att söka ett jobb i veckan. Delta Airlines har problem med kundservicen. Våren är här, dags för Snowstorm. Migri och vår förlitan på myndigheter. Lata journalister. Riko besökte synagogan. Lille Hiawatha och så talar indianer. I kondis med ett piller.

 • Väderkris i Champagne! "Ett folk utan kultur är som en kropp utan själ". Ministernivån steg ändå i övrigt. Långa traditioner, ngt vara stolt över? BB: Föd på en bensis i stället. Koverhag, vad ska vi använda stället till. Två sidor av jubileumsmyntet. Modigt, men kanske för smart. Bråttom, bråttom, state of mind. Koranen och bibeln kan tolkas som man vill. Appen som analyserar ditt förhållande.

 • Sömn-mästerskap. Att sova är en prestation. Franska valet och terrorn. Stolta vi till urnan går. Därför ville han skada Dortmund-spelarna. Bjuda barnens kompisar på mat. Behovet av ensamhet. Vissa pratar på för sig själva. You tube-are och drömmen. Skönhetsopoeration väntar samtliga 40-åriga män. Babyn som misstänktes vara terrorist. 13 kg gädda. The Wall i kväll på Ritz.

 • Kommunalvalet. När ska socdem få till det? Röstkungen kom till stan. Varför inte medge politiska misstag? Terrorn i Stockholm, därför dog inte flera. Poliserna hyllas och får blommor. Nordkorea och oberäkneligheten. Syrien och kampen om vem som är god. Spicer och Hitler. Kokböcker och präktighet. United Airlines släpade ut passageraren. Gratis chicken nuggets i ett år. I Finland är grannsämjan god. Hur informera om generalplanen. Varför tillåter vi att bli manipulerade av reklam? Bull on wall street och upphovsrätten. Domstolen straffade för semesterresa under skolterminen.

 • Världen är en soppa, sade Trump, och tryckte på knappen. Horribel sarinattack. Vem är de goda i Syrien? Vad gör Ryssland. Terror i Petersburg. Kommunalvalet. Filibuser: Att snacka oavbrutet i femton timmar. Martin Luther King Jr borde ha haft en pepsi. Är samhällsordningen i Finland verkligen hotad? Skams fjärde säsong. Familjevåld på teaterscenen. K-market gånger två.

 • Niinistö och Putin och Trump. Skenmanövern. Kommunalvalet, vad avgör. Man eller kvinna? Hur få unga rösta, med demokratifostran? Trump, går han till midsommaren? Pence och middagar och alkoholm. Film på bio eller hemma? Varför gnälla om folks språk? Irak är tryggt, för vissa. Sten, sax, påse från 1965. Färgen som föll bort,

Klipp

Lyssna också