Ajassa soi

Säveltäjävieraana Sauli Zinovjev

 • 60 min
 • 30 d

Säveltäjävieraana Sauli Zinovjev. Toimittajana Ainomaija Pennanen.

Sändningar

 • on 12.10.2016 22.05 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Ensemble Musikfabrikin vierailu Musiikin aika -festivaalilla kuului kesän 2016 merkkitapahtumiin. Yhtye esitti Viitasaarella Harry Partchin teoksen And on the Seventh Day Petals Fell in Petaluma sekä muun muassa Simon Steen-Andersenin sekä Sampo Haapamäen Harry Partch -soittimille sävelletyt teokset.

  Ensemble Musikfabrikin tulkinnat kuullaan kahdessa Ajassa soi -ohjelmassa, joista ensimmäisessä fokuksessa on Harry Partch ja hänen musiikkinsa. Toimittajana on Ainomaija Pennanen.

  Äänitetty Viitasaaren Musiikin aika -festivaalilla 7.7.2016

  Kuva Musikfabrik-yhtyeen harjoituksista Viitasaari Areenalla. Musiikin aika 2016/ Ville Waali.

 • Säveltäjä Maija Hynnisen radiofonia Aina on tänään - It is always today (2015) on Yleisradion edustusteos vuoden 2016 Prix Italiassa. Millainen teos on ja miten se syntyi? Toimittajana Ainomaija Pennanen.

  Aina on tänään – It is always today (2015)
  Maija Hynninen, sävellys, editointi ja äänenkäsittely
  Anders Pohjola, miksaus

  Esiintyjät: Fabienne Séveillac, mezzosopraano, Petteri Kippo, lyömäsoittimet, József Hárs, Hanna Kinnunen, huilu ja pikkolo, Lauri Sallinen, klarinetti ja bassoklarinetti, Tommi Hyytinen, käyrätorvi, Miikka Saarinen, trumpetti, Saara Olarte, harppu, Petteri Kippo, lyömäsoittimet, Mirka Malmi, viulu, Carmen Moggach, alttoviulu, Juho Laitinen, sello.

  Teosta varten tilatut runokokoelmat:

  Vilja-Tuulia Huotarinen: Saari (2013)
  Noora Dadu ja Jussi Lehtonen, puheäänet

  Elke de Rijcke: Siempre Es Hoy (2013)
  Davide Giovanzana, puheääni
  Fabienne Séveillac, puhe- ja kuiskeääni

  Äänimaisemat, luontoäänet, kaupunkiäänet: Arsenii A, Andreas Bick, Maija Hynninen, Yuval Reuven, Yleisradion äänitehostearkisto

 • Puhetta Max Savikankaan radiofonisesta teoksesta "Crash" - sekä filosofointia taiteesta, sen poliittisuudesta, yhteiskunnallisuudesta ja muun muassa Shostakovitshin, Nonon, Zimmermannin ja Goebbelsin teksti-musiikki-suhteesta. - Toimittajana Ville Komppa.

Lyssna också