YleX Etusivu

on 31.8.2016

 • 2 t 0 min
 • utgått

Poliittisesti kantaa ottavat taiteilijat ovat tottuneet siihen, että heidän teoksiaan yritetään tuhota, vaientaa tai hävittää. Esimerkiksi Venäjällä taiteilijat joutuvat tuon tuosta ongelmiin virkavallan kanssa. Mutta onko taide vaarallista? Pähkäilyä aiheuttaa myös rokotustietämättömyys ja nykyisen rokotussysteemin sekavuus. Koska viimeksi sinä kävit rokotuksessa? Entä mitä mieltä pitäisi olla hallituksen budjetista? Voisiko YleX Etusivun vaihtoehtobudjetti nostaa Suomen uuteen nousuun? Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen ja Jussi Latvala.

Sändningar

 • on 31.8.2016 10.59 • YleX

Avsnitt

 • Parasta perjantaita just sulle! Suomen ja Venäjän pääministerit tapaavat tänään - mitä voimme tapaamiselta odottaa? Ja miten tapaamiseen liittyvät Nightwish ja Black Sabbath? Lisäksi luvassa vuoden 2017 tiedetärppejä sekä Trumpin kehuja suomalaisille. Entä kuka maksaa keikkalipuista tonnin? Studiossa Hanna ja Henkka.

 • Timanttista torstaita jengi! Opiskelijakorteista tullee ilmaisia opiskelijoille, jee! Tosin haittapuoliakin on: se saattaa ajaa opiskelijajärjestöjä talousahdinkoon. Klo 12 jälkeen vieraana Ylioppilaslehden päätoimittaja Robert Sundman. Lisäksi puhetta masennusta muusikoille aiheuttavasta musabisneksestä sekä kasvavasta tarpeesta tosielämän adblockille. Studiossa Hanna ja Henkka.

 • Kekedikeskiviikko! Henkka ja Hanna puivat studiossa Linnan juhlien jälkipyykit. Edustaako Leijona-koru suomalaisuutta? Etusivun Eve kävi katsomassa natsimarssia Helsingissä, miltä siellä näytti? Pisa-tulokset tulivat, ja suomalaispojat menestyvät merkittävästi tyttöjä huonommin. Miksi? Lisäksi Henkka kertoo viha-rakkaus-suhteestaan Internet of Thingsiin.

 • Itsenäisyyspäivänä Etusivun Henkka pitää jöötä studiossa yksin, ja soittaa Etusivun parhaita paloja kuluneelta syksyltä.

 • Mainiota maanantaita ja itsenäisyyspäivän aattoa jengi! Aiheetkin liippaa jo huomisia Suomi-juhlia: kuka suomalainen on paras suomalaisuuden symboli? Lisäksi Etusivu paljastaa keskiluokkaisimman tavan vastustaa uusnatseja. Puhetta myös kasvuyritystapahtuma Slushissa tapahtuneesta naisten ahdistelusta - miten Slush aikoo jatkossa puuttua ilmiöön? Soitamme Slushin toimari Marianne Vikkulalle. Studiossa Eve ja Henkka.

 • TGIF! Etusivussa fiilistellään vielä mennyttä Slushia: miten jatkobileet sujuivat? Entä mitä jäi Slush-lippuskaban voittajalle käteen, syntyikö rahoitusdiilejä? Lisäksi puhetta Italian ja Itävallan äänestyksistä ja viikon isoimmasta mediamatsista eli case Yle vs. Sipilä. Studiossa Hanna ja Henkka.

 • YleX Etusivu Slushissa!
  Suora lähetys vuoden suurimmasta startup-tapahtumasta keskiviikkona ja torstaina klo 11-14.

 • YleX Etusivu Slushissa!
  Suora lähetys vuoden suurimmasta startup-tapahtumasta keskiviikkona ja torstaina klo 11-14.

 • Hola hola, sehän on Slushin aatto! Etusivu ottaa varaslähdön tapahtumaan: haastiksessa viime vuonna lippupaketin tapahtumaan voittanut Markus. Oliko tapahtumasta oikeasti hyötyä hänen startupilleen? Yksi Slushin teemoista on tänä vuonna avaruus, siksipä Etusivunkin aiheena tänään avaruuskakka ja Nasan plääni vaivuttaa Marsiin matkaavat astronauttinsa horrokseen! Studiossa Henkka ja Hanna.

 • Viikko alkaa tehokkaasti Etusivun tahdissa! On seksiä ja huumeita jatkosodassa, pääministerin vaikeaa mediasuhdetta sekä paineita päättää loppuelämänsä suunta liian aikaisin. Entä saako kuolleesta diktaattorista puhua pahaa? Tiukkojen pohdintojen äärellä tänään studiossa Hanna ja Henkka.

 • Perjantaiiii! Kumpi peruuttaa enemmän, Suomen hallitus vai Donald Trump? Etusivu laskee! Henkalla on rankka päivä: hän yrittää ymmärtää ilmastoskeptikkoa. Lisäksi toimittajamme Sampan haastiksessa Hank Solo, joka pohtii musan tekemistä tekoälyn kanssa. Studiossa Hanna ja Henkka.

 • Onko euroviisuissa biiseillä väliä vai meneekö show laulutaidon edelle? Uudet UMK-artistit herättävät Hannassa ja Henkassa hämmentynyttä kiinnostusta. Entä miksi Slush-tapahtumalla on väliä? Vieraana bisnesfestareiden toimitusjohtaja Marianne Vikkula, joka valitsee Slush-skabassa kuuntelijoiden pitchauksista parhaan. Studiossa Henkka ja Hanna.

Klipp

 • YleX Etusivun vieraaksi saapui startup-yrityksiin erikoistuneen Slush -tapahtuman toimitusjohtaja Marianne Vikkula. Lähetyksessä Vikkula paljasti muun muassa tapahtuman omat startup-suosikkinsa.

 • YleX Etusivun Henkka ja Hanna saivat vieraakseen nuorisokirjailija Salla Simukan. Simukan Lumikki-trilogiasta kuvataan parhaillaan Hollywood-elokuvaa.

 • YleX Etusivun Hanna ja Henkka saivat vieraakseen kuvajournalisti Tatu Blomqvistin, joka kävi kuvaamassa Nenäpäivä-materiaalia Afrikan Swazimaassa.

 • YleX Etusivun Eve ja Henkka saivat vieraakseen The Ulkopolitist-verkkolehden toimittajan Janne Soisalon-Soinisen, jonka kanssa keskusteltiin USA:n presidentinvaaleista.

 • YleX Etusivun Eve ja Hanna saivat vieraakseen tutkija Päivi Bergin, joka on yksi Urheilun takapuoli -kirjan kirjoittajista.

 • Valokuvaaja Meeri Koutaniemi dokumentoi rankkojakin aiheita. Hänen ja Arman Alizadin yhteisnäyttelyssä Pahan jälkeen käsitellään mm. naisten sukuelinten silpomista, naisiin kohdistuvia happohyökkäyksiä, pakolaisuutta sekä Utøyan tapahtumia. Tarinat kertovat kuitenkin selviytymisestä ja siitä. Miten Koutaniemi ja Alizad valitsivat kerrottavat tarinat? Entä miksi Koutaniemen mielestä naisten sukuelinten silpomisesta pitäisi kertoa enemmän myös suomalaisessa peruskoulussa? Toimittajana Eve Väyrynen.

 • YleX Etusivun Eve ja Hanna saivat vieraakseen Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin. He ovat juuri julkaisseet 8. tietokirjansa Mad Musicin.

 • YleX Etusivun Hanna ja Eve saivat vieraakseen sosiaalisessa mediassa käytävää vaalikeskustelua seuraavan väitöskirjatutkija Mari Marttilan. Mitä sanottavaa Marilla oli viimeöisestä väittelystä ja Twitter-keskusteluista sen ympärillä?

 • Kai Merilä työskenteli viihdelehti Seiskassa 16 vuotta. Hän tuli tunnetuksi julkkisten luottotoimittajana, siis miehenä, johon julkkikset luottivat ja jolle he halusivat antaa haastatteluja. Miten viihdelehteä tehdään? Voiko kenestä tahansa luoda julkkiksen? Miten? Entä tarkistetaanko ns. juorulehdissä faktat? Toimittajana Eve Väyrynen.

 • Turkkiin erikoistunut toimittaja Sanna Raita-aho kävi kertomassa Etusivulle, miltä tuntuu lähteä raportoimaan kahtiajakautuneen maan asioista.

 • Vaikka suomalaiset urheilijat pärjäävät vammaisurheilijoiden paralympialaisissa, jää koko tapahtuma mediassa ja somessa pahasti olympialaisten varjoon. YleX Etusivun lähetyksessä vammaisurheilun tunnettavuutta paransivat Henry Tikkanen ja Eve Väyrynen.

 • Miten käy valmistuneelle korkeakouluopiskelijalle, jolla ei ole rahaa maksaa opintolainaansa takaisin? Joutuuko köyhä vastavalmistunut perikatoon?

  Entä jos onkin sellainen epäonninen Olga Opiskelija, jolla ei kertakaikkiaan vain ole rahaa lyhentää lainaa sitten kun määräaika täyttyy? Ida Roivainen kysyy Kelan tukiguru Ilpo Lahtiselta, mikä sitten avuksi.

  Onko opintolainapainotteisuuteen siirtymisessä mitään hyvää? Hallitus haluaa rukata opintotukea niin, että opiskelijan tuki olisi "enemmän opintolainaa eikä niin paljon rahaa puhtaana käteen." "Ahdistaako opintolaina?" kysyy YleX Etusivu. Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen, Jussi Latvala ja Ida Roivainen.

Lyssna också