YleX Etusivu

on 24.8.2016

 • 1 t 57 min
 • utgått

Tänä vuonna vietetään Vihervuotta, jonka tarkoituksena on liputtaa viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta. Puunhalausviikko on yksi keino osoittaa, että arvostaa ympäristöä, mutta kenelle arvostusta halutaan osoittaa ja miksi? Etusivu otti selvää asiasta ja kävi halaamassa puuta. Entä mitä mieltä pitäisi olla Nuorisosäätiön hämäristä kiinteistöbisneksistä? Miksi halpaa asumista nuorille tarjoava säätiö haluaa rakentaa asuntoja Tallinnaan ja luksuslukaaleja Lahden keskustaan? Kadunkulmissa kerjäävät aiheuttavat joissakin ärsytystä. Nyt Suomessa on tehty kerjäämisen kieltämisestä lakialoite. Mitä mieltä tästä pitäisi olla? Entä onko poliitikoilla sananvapautta? Pelätäänkö Venäjällä edelleen Putinia? Onko Trump sittenkään hyvä presidenttiehdokas? Mitä poliitikko ylipäätään saa sanoa? Lähetyksen toimittavat Henry Tikkanen, Jussi Latvala ja Ida Roivainen.

Sändningar

 • on 24.8.2016 10.59 • YleX

Avsnitt

 • Tänään Etusivussa selvitellään leffateattereiden tulevaisuutta! Miksi lähes kaikkialla muualla Euroopassa on IMAX-sali mutta Suomessa ei? Missaako suomalainen leffafani jotain? Etusivun toimittaja Jussi kysyi asiaa Episodi-lehden toimituspäällikkö Jussi Huhtalalta sekä Finnkinon myyntijohtaja Kalle Peltolalta. Suomalaiset yrittävät auttaa Ugandassa kehitysyhteistyön keinoin mutta onko tuloksena kuitenkin enemmän tuhoa? Lisäksi puhetta nettisuosikiksi nousseesta keikkakääntäjästä! Studiossa Henkka ja Hanna.

 • Tervetuloa parantamaan maanantaita Etusivun seurassa! Henkka selvittää tänään onko ihmisen mahdollista elää 200-vuotiaaksi. Haluaisitko sä elää niin pitkään? Kamppailu luonnon hupenevista resursseista on nyt saavuttanut uuden kliimaksin - laturaivo on täällä! Entä miten maailman köyhät voivat kapinoida eriarvoistumista vastaan? Päivän puheenaiheiden kimpussa studiossa tänään Hanna ja Henkka.

 • Perjantain kunniaksi Etusivussa on vain tiukkoja aiheita, käsittelyssä niin persujen puheenjohtajaskaba kuin Vikin edistyminen Etusivun lukupiirikirjassa Korpisoturi! Lisäksi pääsemme Henkan johdattelemana kierrokselle naisvankilaan. Miten naisvangit eroavat miesvangeista? Haastattelussa Hämeenlinnan vankilajohtaja Tuomo Kärjenmäki. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Miss Helsinki -skabasta nousi ilkeä rasistinen kohu, mutta todistaako se lopulta vain että missivalinnoilla ja missikisoilla on edelleen meille väliä? Jussi katsoi Trumpin tiekkaria sekä The Crown -sarjaa ja kaipaa nyt Suomeenkin monarkiaa. Lisäksi vieraaksi saapuu Vaakakapina-proggiksesta Saara Sarvas. Studiossa Jussi ja Hanna.

 • Sellanen keskiviikko Etusivussa että ihmiselle ollaan tekemässä päänsiirtoa. Aika kreisiä eikö?! Voiko se onnistua? OIisitko sä valmis päänsiirtoleikkaukseen, jos se olis sun ainoa mahdollisuus selvitä hengissä? Lisäksi aiheena kuningas alkoholi. Miltä kuulostaisi räätälöity alkoholipolitiikka jokaiselle suomalaiselle? Sen perusteella millaset omat juomatavat on? Vieraana lähetyksessä Ylen Aasian kirjeenvaihtaja Mika Mäkeläinen, joka on tehnyt juttuja myös Pohjois-Koreasta. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Perustuslaki haittaa hallituksen hankkeita ja Sipilän sukulaisten omistukset puhuttavat - uutispäivä starttaa throwback-hengessä! On meillä jotain uuttakin, nimittäin perustulokokeilu! Haastiksessa klo 12 jälkeen Liisa, joka sai eilen perustulon tililleen. Mitä Liisa ajattelee kokeilusta? Lisäksi Hanna kertoo, millaista on osallistua Saara Aallon No Fear -elämäntapavalmennukseen. Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

 • Etusivun uudenvuodenlupauksessa reenataan aivoja! Lukupiiri starttaa tänään ja messissä lukupiirissä myös YleX Aamun Viki. Luettavana kirjana Laura Gustafssonin Korpisoturi. Miksi Viki on lukenut elämänsä aikana vain yhdeksän kirjaa? Lisäksi puhetta mm. Hesarin mielipidepalstan trollausgatesta. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Oikein hyvää LOPPIAISTA! Vaikka monilla on tänään vapaapäivä, niin Etusivu ei lepää! Suuntaamme Suomen teille, joita väijyy mullistus: verotus pois, tilalle tienkäyttömaksut. Uhka vai mahdollisuus, ja kenelle? Lisäksi kuulemme ajatuksia kirjailijoilta: ääneen pääsevät Salla Simukka, Kasper Strömman ja Johannes Ekholm. Studiossa Jussi.

 • Torstaitere! Provinssin soppari kieltää kotimaisia artisteja esiintymästä lähialueen festareilla. Onko tää ihan ok käytäntö? Etusivun Henkka kävi puolestaan koskettelupalvelun asiakkaana. Millaista oli? Miksi jengi maksaa siitä, että joku toinen silittää? Lisäksi lähetyksessä Teuvo Hakkaraisen kootut selitykset sekä Hannan puolustuspuhe moottoripyöräilijöille! Studiossa Jussi, Hanna ja Henkka.

 • Kivaa keskiviikkoa! Mitä suomalaiskouluissa saa mainostaa ja mikä taho siellä saa pitää esitelmiä? Tätä pohditaan tänään Hannan ja Jussin johdolla Etusivussa! Intian korkein oikeus on kieltänyt identiteettipolitiikan tekemisen - miltä kuulostais jos Suomessa kiellettäisiin kristilliset tai RKP? Mitä Intian päätöksen taustalla on? Entä onko Oodi hyvä nimi Helsingin uudelle keskustakirjastolle? Ja miksi kukaan ei halua esiintyä Trumpin virkaanastujaisissa? Etusivu selvittää vastaukset!

 • Kenestä suomalaipoliitikosta saisi parhaan Hollywood-leffan? Tieto The Bad Boys of Brexit -kirjaan perustuvasta leffasta villitsee studiossa. Rikostuomioiden pituus puhuttaa - onko systeemi oikeudenmukainen? Päivän biiffi tulee kielenhuollon piiristä. KYLLÄ, kielenhuoltoraivoa! Miksi jengi ei käytä d-kirjainta puheessa ja pitääkö tästäkin olla huolissaan? Lisäksi puhetta kuningatar Elisabetin flunssasta ja perhe-elämästä. Studiossa Hanna ja Jussi.

 • Mahtista maanantaita! Onko ok buuata pääministerille uudenvuodenjuhlassa? Entä onko ok että jälleen kerran yks poliitikko siirtyy suoraan liike-elämän palvelukseen? Entä mitä maailmassa tapahtuu vuonna 2017? Niin paljon kysymyksiä joihin Etusivu tarjoaa vastauksen! Studiossa Hanna ja Jussi.

Klipp

 • Etusivun Henkka piipahti kierroksella Hämeenlinnan naisvankilassa. Vankilakierroksella oppaana toimi johtaja Tuomo Kärjenmäki. Henkka tapasi myös huumausainerikoksista vankilaan tuomitun vangin. Kaupunkiin suunnitellaan uutta ja modernia vankilaa, mitä muutoksia uusi vankila toisi vankien arkeen?

 • YleX Etusivun Hanna ja Jussi saivat vieraakseen Vaakakapinan Saara Sarvaksen.

 • YleX Etusivun Hanna ja Jussi saivat vieraakseen Yle Uutisten Aasian kirjeenvaihtajan Mika Mäkeläisen, joka pääsi vierailemaan Pohjois-Koreassa.

 • Koulut ovat alkaneet tehdä yhteistyötä yrittäjien kanssa, kun uusien opetussuunnitelmien myötä osa yrityksistä pääsee markkinoimaan itseään kouluille. Tulisiko yhteistyöt sallia vai pitäisikö koulujen pysyä mahdollisimman mainosvapaana alueena? Tästä juteltiin YleX Etusivussa.

 • Luontokuvaajat Konsta Punkka ja Mikko Lagerstedt vierailivat YleX Etusivussa kertomassa heidän uudesta Exploring Earth -luontodokumenttisarjastaan joka on parhaillaan nähtävissä Yle Areenassa.

 • YleX Etusivun vieraaksi saapui startup-yrityksiin erikoistuneen Slush -tapahtuman toimitusjohtaja Marianne Vikkula. Lähetyksessä Vikkula paljasti muun muassa tapahtuman omat startup-suosikkinsa.

 • YleX Etusivun Henkka ja Hanna saivat vieraakseen nuorisokirjailija Salla Simukan. Simukan Lumikki-trilogiasta kuvataan parhaillaan Hollywood-elokuvaa.

 • YleX Etusivun Hanna ja Henkka saivat vieraakseen kuvajournalisti Tatu Blomqvistin, joka kävi kuvaamassa Nenäpäivä-materiaalia Afrikan Swazimaassa.

 • YleX Etusivun Eve ja Henkka saivat vieraakseen The Ulkopolitist-verkkolehden toimittajan Janne Soisalon-Soinisen, jonka kanssa keskusteltiin USA:n presidentinvaaleista.

 • YleX Etusivun Eve ja Hanna saivat vieraakseen tutkija Päivi Bergin, joka on yksi Urheilun takapuoli -kirjan kirjoittajista.

 • Valokuvaaja Meeri Koutaniemi dokumentoi rankkojakin aiheita. Hänen ja Arman Alizadin yhteisnäyttelyssä Pahan jälkeen käsitellään mm. naisten sukuelinten silpomista, naisiin kohdistuvia happohyökkäyksiä, pakolaisuutta sekä Utøyan tapahtumia. Tarinat kertovat kuitenkin selviytymisestä ja siitä. Miten Koutaniemi ja Alizad valitsivat kerrottavat tarinat? Entä miksi Koutaniemen mielestä naisten sukuelinten silpomisesta pitäisi kertoa enemmän myös suomalaisessa peruskoulussa? Toimittajana Eve Väyrynen.

 • YleX Etusivun Eve ja Hanna saivat vieraakseen Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin. He ovat juuri julkaisseet 8. tietokirjansa Mad Musicin.

Lyssna också