Kaikki kotona

ti 6.9.2016

 • 54 min
 • utgått

Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajina Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

Sändningar

 • ti 6.9.2016 21.02 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Vuodenvaihde on ärsyttävää aikaa. Pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja parantaa kaikki huonot tavat, aloittaa liuta uusia aktiviteetteja ja osoittaa olevansa kunnon ihminen.
  Onko ihan pakko, jos ei vaan tahdo? Miksi keskitymme kiloihin ja sentteihin, emmekä puhu siitä miltä tuntuu? Eikö se ole luotettava mittari? Jos kokee voivansa hyvin, niin onko järkeä vahtia mittoja? Vai onko se tie suureen itsepetokseen?

  Itsensä ja kroppansa hyväksymisestä puhuttiin Kaikki kotona-lähetyksessä Vaakakapinan käynnistäjä Jenny Lehtisen ja ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin kanssa. Toimittajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Kaksi viljakäärmettä, yksi vanha gekkorouva ja kaksi torvimyyrää eli degua. Nämä lemmikit eivät ehkä ole sieltä tavallisimmasta päästä, mutta rakkaita ne ovat, aivan kaikki. Sanna Pirkkalainen vieraili ihailemassa lahtelaisen Johanna Kiviluodon lemmikkejä.
  Radio Suomen juontaja Maria Jyrkäs aloittaa Marian vaakakapina -kolumnistina Kaikki kotona -lähetyksessä. Maria aloitti oman vaakakapinansa lähes seitsemän vuotta sitten. Hyvää oloa etsiessä muuttui lopulta lähes koko elämä.
  Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Perusmenokokeilua harjoittaa maallikkosaarnaaja Maasola. Meteorologi Joonas Koskela kertoo, pakeniko pakkaset etelästä. Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Työurien piteneminen pistää miettimään, josko vielä vaihtaisi alaa. Miten uskaltaa luopua tutusta ja turvallisesta työstä? Onko raha ainut motivaattori, joka potkii työelämässä eteenpäin?
  Kaikki kotona -lähetyksessä vieraina toimittajasta kätilöksi opiskellut Laura Kosonen ja laskentaekonomista metallipajayrittäjäksi ryhtynyt Taru Vuori. Keskustelussa mukana myös ammatinvaihdon kiemurat hyvin tunteva psykologi Päivi Kiviniemi Uudenmaan TE -toimistosta. Toimittajana Sanna Pirkkalainen.

 • Siili on elänyt ihmistäkin kauemmin maapallollamme. Tämä kompakti paketti valloittaa yhä useamman kodin nyt myös lemmikkinä. Kirsi Tapanaisella on kotonaan kaksi vanhempaa siilirouvaa, joihin kävi tutustumassa Paula Jokimies. Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Maallikkosaarnaaja Maasola peräänkuuluttaa saarnassaan intohimovalmentajia elämän eri alueille. Meteorologi Matti Huutonen kertoo pakkasen paukkuvan koko Suomessa. Juontajana Sanna Pirkkalainen.

 • Johanna Uski on herppiharrastaja, joten hänen lemmikkeinään on liskoja, käärmeitä ja kilpikonnia.
  Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajana Sanna Jussila.

 • Kun puhumme suomalaisesta muodista ja muotoilusta, emme voi ohittaa Ritva-Liisa Pohjalaista. Yli 40 vuotta jatkunut ura on vienyt Pohjalaista ympäri maailmaa, mutta luovuuden lähde löytyy yhä uudelleen kotimaasta, oman suvun tarinoista, kesämökin hiljaisuudesta ja mummon kukkapenkistä.

  Pohjalainen tunnetaan ennen kaikkea vaatesuunnittelijana. Uran kruunu tällä saralla on tietenkin oma tuotemerkki Ril's, joka on vaatettanut suomalaisia naisia jo parin vuosikymmenen ajan.
  Ril'sin Ritva-Liisa Pohjalainen jätti jo liki kymmenen vuotta sitten, nykyään hän keskittyy lähes yksinomaan lasin työstämiseen. Rakenteilla on mm. Suomen satavuotista taivalta juhilistava näyttely Sanghaihin, jonne Pohjalainen vie suomalaisen naisen tarinan kertovan veistossarjan.

  Haastattelijana Sanna Pirkkalainen.

 • Kaikki kotona - elämän kirjopyykkiä. Juontajana Sanna Jussila.

 • Somerolainen Jussi Soini on tehnyt aktiivisesti ruokaa yli 70 vuotta ja suurimman osan siitä ammatikseen. Soini opasti Radio Suomessakin kuuntelijoita vuosikaudet yhdessä Olli Ihamäen kanssa, etenkin joulukinkun valmistuksessa. Reportteri Ihamäki piipahti Somerolla tapaamassa eläkepäiviään viettävää ruokamestaria.

  Radio Suomen tonttutoimitus on valmistanut audiolahjoja kuuntelijoille. Viimeisessä paketissa on Blomiksen Varpunen jouluaamuna-pakina.
  Juontajina Paula Jokimies ja Sanna Pirkkalainen.

 • Kuuntelijat kertovat, mistä syntyy joulutunnelma.
  Radio Suomen tonttutoimitus on valmistanut audiolahjoja kuuntelijoille. Kirkkonummelainen 9-vuotias Veeti valmistaa joulutorttuja Petri Rinteen kanssa. Maria Jyrkäs koristelee kuusen rakkailla, muistoja herättävillä joulukuusen koristeilla. Markus Turunen ylistää modernia käyttöliittymää - kirjaa. Joulutonttuina Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

 • Ovatko jouluvalmistelusi jo loppusuoralla vai valmistaudutko löysin rantein, ilman stressiä? Kuuntelijat kertovat, mistä syntyy joulutunnelma.
  Maallikkosaarnaaja Maasolan sapekas joulusaarna valehtelusta ja totuudestakin.
  Avaamme Radio Suomen joulutonttujen valmistamia audiopaketteja. Kuulemme 4-vuotiaan Siiri Jussilan joulumietteitä. Joulutonttuina Sanna Pirkkalainen ja Paula Jokimies.

Lyssna också