Radio Suomi Kotka

fr 29.7.2016

 • 5 min
 • tillsvidare

Karhulan Urheilijoita edustava seiväshyppääjä Tomas Wecksten hyppäsi Kalevan kisoissa uransa kolmanneksi parhaan tuloksen 5.42 ja voitti Suomen mestaruuden. Mari Pekkanen kävi tapaamassa Wecksteniä.

Sändningar

 • fr 29.7.2016 11.15 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Kouvolalainen Juha Tenhonen elää vahvasti mukana poikansa harrastuksissa. Viikko-ohjelma täyttyy 9-vuotiaan Juho-Laurin salibandy- ja futisharjoituksista. Petri Niemi istahtaa kaksikon keittiöön heille harvinaisena vapaana lauantaina, jolloin juttua piisaa esimerkiksi vanhemmuudesta ja tubettamisesta.

 • Kotka oli kaksi vuotta mukana hankkeessa, jossa haluttiin ennaltaehkäistä ikäihmisten kaatumisia. Asia koettiin niin tärkeäksi, että Kotka jatkaa kaatumisseula-klinikan toimintaa.
  Klinikalla työskentelee fysioterapeutti Anu Takala. Maija Tuunila haastattelee Takalaa, joka kertoo miksi kaatumisten ennaltaehkäisy on niin tärkeää, keitä he toivovat klinikalle ja mitä asiakkaiden kanssa tehdään.

 • Kouvolalaiset toivovat, että kevään kuntavaaleissa valittavat päättäjät löytävät keinoja kaupungin elinvoiman kasvattamiseksi. Ylen Kuntakierroksella Vesa Grekula ja Petri Niemi kysyvät ihmisten näkemyksiä muun muassa matka- ja tapahtumakeskuksen rakentamisesta. Haastateltavina ovat Hannu Setälä, Iiris Lindholm sekä Eine, Aliisa ja Reija.

 • Kotkalaiset kaipaavat tulevilta valtuutetuilta rohkeita päätöksiä. Vaikka taloustilanteeseen näyttää tulevan apua sähköosakkeiden myynnistä, niin ihmiset kaipaavat poliitikoilta myös panostuksia arjen palveluihin. Petri Niemi haastattelee Ylen Kuntakierroksella Serafina Virsusta, Kiira Ikävalko-Lindqvistiä ja Sirkkaa.

 • Juha Kuusniemelle kirkko oli enemmän kuin työnantaja. Nyt hän on yksi harvoista papeista, joka on julkisesti ilmoittanut vihkivänsä homoparin. Ville Pisto haastatteli Kuusniemeä Kymin Kirkolla Kotkassa.

 • Haminalaiset kaipaavat uutta vaihdetta poliitikoilta ja uutta väriä keväällä valittavaan valtuustoon. Ylen Kuntakierroksella Haminassa keskustellaan myös muun muassa työpaikoista ja sairaalapalveluiden merkityksestä. Petri Niemi haastattelee Kari-Mattia, Jaanaa, Marko Salomäkeä ja Liisaa.

 • Perjantaina alkavilla venemessuilla Helsingissä on näytillä muun muassa kaunis summalainen yhteysvene. Maija Tuunila kävi tapaamassa veneen omistaja Arto Tuomalaa sekä Veneveistämö Veistoveneen yrittäjä Veijo Sorvaria.
  Miehet puhuvat muun muassa siitä miksi puuvene on niin kaunis ja ihana.

 • Keskiviikkona vietettiin Lainan päivää ja sen kunniaksi kysyimme 10 kysymystä kirjastoista. Aiheena mm e-kirjat, kirjastohäiriköt, omatoimikirjastot ja krrjailijavierailijat. Vastaamassa on Kouvolan kirjaston kirjastovirkailija Kini Laine. Häntä jututtaa Maija Tuunila

 • Iittiläiset toivovat, että moottoriurheilu- ja ajokoulutuskeskus Kymi Ring tuo kuntaan lisää työpaikkoja. Ylen Kuntakierroksella ihmiset miettivät myös, että pitääkö entistä useampia palveluita hakea tulevaisuudessa kotikunnan ulkopuolelta. Petri Niemi haastattelee Raimo Qvickiä, Maijaa, Timppaa ja Sirkkaa Iitistä.

 • Millä mielin Kouvolan hiihtoseuran Ville Nousiainen odottaa Lahden MM-kisoja? Mitä matkoja haluaisi siellä hiihtää? Saako huippu-urheilija herkutella? Entä kuinka hyvä asia on se, että kotoa löytyy toinenkin huippu-urheilija eli hänen vaimonsa Mona-Lisa?
  Maija Tuunila jututtaa Ville Nousiaista.

 • Kontiolahtelainen Juha Romppanen lähti tiistaiaamuna Virolahdelta koiravaljakolla kohti Lappia. Matkaa reissulle tulee reilu 1000 kilometriä. Hän haluaa matkallaan kunnioittaa sekä 100 vuotiasta Suomea että edesmennyttä isäänsä.
  Maija Tuunila soitti Romppaselle, kun mies oli juuri startannut matkaan.

 • Pyhtääläiset haluavat muun muassa parannuksia kauppapalveluihinsa. Kiinteistöverotus ja aurauspalveluiden taso puhuttavat myös ihmisiä Ylen kuntakierroksella. Petri Niemen haastattelussa ovat Sirkka-Liisa, Rene, Marjatta Tuukkanen, Aarne Kakkonen ja Muuriseksi esittäytyvä mies.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kotkan Metsolan päiväkodin lasten annettiin itse valita, mitä leikkiä kukin tahtoo leikkiä.

  Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Kouvolan kaupunginvaltuuston puheenjohtajalla Harri Helminen(sd.) laatii parhaillaan virkamiesten kanssa valtuutetuille pelisääntöjä, joiden toivotaan ohjaavan nykyistä asiallisempaan toimintaan luottamustehtävässä.

  Ylen toimittaja testasi puheenjohtajan sietokykyä ja reaktioita, kun toimittaja ei käyttäydykään niin kuin haastattelijan odotetaan käyttäytyvän.

  Toimittaja: Petri Niemi
  Kuvaaja: Pyry Sarkiola

 • Liikuntaesteisen asemaan asettuminen voi edistää esteetöntä rakentamista. Eläytyminen siihen, miten esimerkiksi vanhus kokee ympäristönsä, tuo esiin paikkoja, jotka tuottavat ikäihmisille vaikeuksia. Sini Ojanperä kävi testaamassa pukua, jonka avulla tällaista eläytymistä voi tehdä ihan käytännössä. Kuvaus ja editointi: Pyry Sarkiola

 • Pirkka-Pekka Peteliuksen pitkäaikainen haave on ollut veneilysäätietojen lukeminen radiossa. Toive toteutui, kun Pirkka-Pekka vieraili Kymenlaakson Radiossa. Kuuntele kuinka mies selviytyi. Samalla selviää myös mikä olisi Peteliuksen unelmien täyttymys ja miksi unelma ei ole vielä toteutunut.

 • Kymenlaakson Radio sai mieluisan vieraan, kun Pirkka-Pekka Petelius saapui Mari Pekkasen juontopariksi iltapäivälähetykseen. Lähetys täyttyi toivekappaleista, yleisön kysymyksistä ja vapaasta assosiaatiosta. Tarina luikerteli Kymenlaakson murteen ominaispiirteiden pohdinnasta nujakkaan Sami Hyypiän kanssa. Kuuntele iltapäivän parhaat palat!

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieraana on kansanedustaja Ari Torniainen (kesk.) Lappeenrannasta. Haastattelussa hän arvostelee muun muassa hallituksen kaavailemaa kuntauudistusta. Toimittajana on Jaakko Mäntymaa.

 • Kotkan Maretariumissa rantakäärmeiden määrä moninkertaistui kesän lopulla. Käärmepariskunta sai 19 munaa, joista suurin osa on jo kuoriutunut. Rantakäärme on kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen eläin. Esimerkiksi vaaran uhatessa se ruiskauttaa viholliseen kaamean pahanhajuista ainetta. Toinen keino sillä on heittäytyä selälleen ja esittää kuollutta.
  Maija Tuunila kävi ihmettelemässä maretariumin rantakäärmeitä Kotkan Maretariumin toimitusjohtaja Sari Saukkosen kanssa.

 • Tämänkertainen parlamenttivieras, kotkalainen kansanedustaja Sirpa Paatero (sd.), uskoo hovioikeuden jäävän Kouvolaan. Haastattelijana Vesa Grekula.

 • Viidestä tamperelaismiehestä koostuva yhtye 4W - hatunnosto Juha "Watt" Vainiolle soittaa ainoastaan Junnun tuotantoa. Mari Pekkasen jututettavina ovat solisti Kimmo Hoivassilta ja kitaristi Marko Aho.

 • Kymenlaakson Radion Parlamenttivieras -ohjelman haastattelussa on perussuomalaisten kotkalainen kansanedustaja Juho Eerola. Hän kertoo ohjelmassa muun muassa värikkäästä julkisuuskuvastaan sekä näkemyksensä kuntaliitoksista. Vesa Grekula haastattelee.

 • Kotkalainen Maiju Lanki on Metsähallituksessa suunnittelijana ja työpäivät kuluvat usein tutkimalla vedenalaista maailmaa sukeltaen. Olli Törönen tapasi Maiju Langin Haminan Nuokoissa.

Lyssna också