Sunnuntaivieras

Syrjäisten kansojen kuvaaja Jaakko Heikkilä vangitsee kuviinsa ihmisen aidoimmillaan

 • 22 min
 • tillsvidare

Palkittu ja kehuttu torniolainen valokuvaaja Jaakko Heikkilä on kuvannut kansoja ja kohtaloita laidasta laitaan - aina Venetsian aatelisten palatseista Armenian syrjäseuduille ja New Yorkin Harlemiin. Mies palaa silti aina matkoiltaan pieneen kotikyläänsä Kukkolaan. Hän elää ja kuvaa maailman kiireistä välittämättä.

Sändningar

 • sö 4.9.2016 15.03 • Yle Radio Suomi Turku

Avsnitt

 • Suomalaisessa ratamoottoripyöräilyssä on nyt mukavasti pöhinää. Yksi nuorista lupauksistamme on 19-vuotias Eemeli Lahti.

 • Virtuaalisimulaattorien kehittämisestä tuli kajaanilaiselle Veli-Matti Nurkkalalle niin innostava työ, että yöunet jäävät tällä hetkellä vähiin. Entinen kilpahiihtäjä tietää, missä kaikessa virtuaalisimulaattoreita tullaan käyttämään tulevaisuudessa.

 • Sunnuntaivieraana on kouluneuvos Taina Lehtonen Kaustiselta. Hän on toiminut koko Kaustisen musiikkilukion historian ajan oppilaitoksen rehtorina ja äitihahmona - ja muistaa kaikkien oppilaiden nimet koko koulun historian ajalta. Erikoislukio on kehittynyt 4300 asukkaan kunnassa - ei vähiten - tulevaisuusihmiseksi tunnustautuvan rehtorin ansiosta. Taina Lehtosen tapaa Raila Paavola.

 • Sunnuntaivieraana tapaamme jääkiekkoliigan vanhimman pelaajan, maalivahdin ja SaiPan osaomistajan Jussi Markkasen.

 • Tampereen Delfinaarion pääkouluttaja Sari Järvisalo ehti työskennellä pullokuonodelfiinien parissa yli 20 vuotta, Hän matkasi elokuussa Kreikkaan samassa lentolaatikossa Eevertin kanssa ja todisti eläinten kotiutumisen. Nyt on aika palata ajassa taaksepäin ja muistella menneitä vuosia.

 • Suunnaksi tuli tehdä teatteria yrittäjänä kotimaisemissa. Ismo Apell on tuttu näky myös Savon vesillä. Omalle hotellilaivalle ei ole vielä paikkaa löytynyt monista yrityksistä huolimatta. Puuhaa monien TV- ja teatteriroolien näyttelijälle tuovat nyt Tuntematon Sotilas -tarinan ja Nightwishin musiikin sovittaminen teatterin lavalle ja iloiset perheuutiset. Toimittajana Juhani Forsman.

 • Pienetkin lapset tunnistavat kiusaamisen ja osaavat kiusata tahallaan. Seurakuntien Lapsityön Keskus on tuonut varhaiskasvatukseen PIKI-materiaalin, jolla pienten lasten kiusaamiseen puututaan. Lapsi kiusaa, kun toista toimintamallia ei vielä ole. Siksi aikuisen pitää opettaa toinen tapa kuin kiusaaminen.

 • Palkittu ja kehuttu torniolainen valokuvaaja Jaakko Heikkilä on kuvannut kansoja ja kohtaloita laidasta laitaan - aina Venetsian aatelisten palatseista Armenian syrjäseuduille ja New Yorkin Harlemiin. Mies palaa silti aina matkoiltaan pieneen kotikyläänsä Kukkolaan. Hän elää ja kuvaa maailman kiireistä välittämättä.

 • Kätilöliiton puheenjohtaja Millariikka Rytkönen on henkeen ja vereen kätilö, omin sanoin jopa ronskikin sellainen. Hän selätti vuosi sitten kolmen muun kätilön kanssa pääministeri Juha Sipilän. Niinpä hallitus luopui sunnuntai- ja vuorolisien leikkauksista. Aluksi puhutaan kuitenkin naisenkuvasta ja tisseistäkin. Outi Pukkila haastattelee.

 • Suomalaisen oopperamaailman nuori lupaus Waltteri Torikka valloitti MTV3:n "Tähdet tähdet" kilpailun myötä myös suuren yleisön sydämet. Viime vuodet miestä on viety joka suuntaan. 32-vuotissyntymäpäivänsä aattona hän pysähtyy miettimään elämäänsä ja oopperan tilaa.

 • Asuste- ja korusuunnittelijana maailmanmaineeseen noussut Jenni Ahtiainen vannoo rehellisyyden nimeen ja luottaa intuitioonsa. Nainen on saanut asiakkaikseen muun muassa Marilyn Mansonin, Snoop Doggin ja Ville Valon ja onpa hänet kutsuttu Oscar-gaalaan ja Golden Globeseihinkin. Karri Laihonen tapasi Jenni Ahtiaisen tämän Porin kodissa.

 • Peruskoulun uusi opetussuunnitelma muuttaa isosti mm. opettajan roolia, mikä hämmentää monia alalla työskenteleviä. Koulutuksen asiantuntija Elise Tarvainen varoittaa opettajan työn liiasta rajoittamisesta; jos opettajan auktoriteetti ja työn arvostus katoavat, yhteiskuntamme horjuu. Tarvainen toimii liiketoimintajohtajana koulutusviennin kärkiyrityksessä EduCluster Finlandissa. Kesälomallaan hän golfaa, ui ja saunoo ahkerasti. Toimittaja Riika Raitio.

Lyssna också