Mahadura & Özberkan

Miehiä ahdistavat ikääntyminen, kaljuuntuminen ja pituus

 • 56 min
 • tillsvidare

Pituus, kaljuuntuminen, bodaaminen, parran ajeleminen, sukupuolielimen pituus voivat aiheuttaa miehille ulkonäköpaineita. Useasti kerrotaan kuitenkin siitä kuinka naisilla on tapana valittaa yhteiskunnan heille asettamistaan ulkonäköpaineista. Harvemmin puhutaan siitä, että miehilläkin on melkoisia ulkonäköpaineita. Susani Mahaduran ja Yagmur Özberkanin vieraina ovat palomiehenä ja personal trainerinä työskentelevä Vertti Harjuniemi sekä kirjailija ja toimittaja Roman Schatz.

Sändningar

 • to 1.9.2016 12.33 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Kumpaan luottaisit enemmin Tinderiin vai vanhempien valintaan?

  Toimiiko turkkilanen liehittely Suomessa tai lähtisitkö treffeille papin valvovan katseen alla niin kuin Iranissa.

  Mahadura&Özberkan jaksossa vertaillaan iskemistä eri kulttuurien välillä

  Vieraina tulevaisuuden tubettaja Can Kubur ja muusikko Mitra Matouf.

 • "Mene takaisin sinne, mistä olet tullut, maassa maan tavalla”, et ole suomalainen".
  Miten rasismi vaikuttaa ulkomailta Suomeen adoptoidun identiteettiin? Käsitelläänkö adoptioperheissä tarpeeksi lapsen taustaa tai etnisyyttä? Kuinka paljon taustat ja geenit vaikuttavat adoptoidun persoonallisuuteen, vaikka adoptiovanhemmat olisivatkin kantasuomalaisia? Miksi adoptiolapsilla on suurempi todennäköisyys joutua huostaan otetuksi?

  Suomessa tehtiin vuonna 2015 yhteensä 408 adoptiota, joista 123 oli ulkomailta adoptoituja lapsia.

  Mahadura&Özberkan haluavat myös tietää, mitä käy adoptiolasten biologisille äideille. Keitä he ovat ja miksi he luopuvat lapsistaan? Studioon saapuu sosiologi Riitta Högbacka, joka on tutkinut Etelä-Afrikassa niitä äitejä, jotka ovat joutuneet luovuttamaan lapsensa adoptioon. Kipinä matkaan syntyi Riitan omasta lapsesta, jonka hän on adoptoinut Etelä-Afrikasta.

  Vieraana Kolumbiasta kolmen kuukauden ikäisenä adoptoitu Maribel Laijoki sekä Etiopiasta kolmevuotiaana adoptoitu Bella Forsgren.

 • Suomenruotsalaisten elämä on yhtä juhlaa, eikö niin?

  Svenska talande bättre folk laulaa snapsilauluja rapujuhlissa ja isi maksaa purjehdukset ankkalammikossa.

  On se helppo syntyä kultalusikka suussa, kun toiset joutuvat raatamaan elantonsa eteen.

  Stereotypiat suomenruotsalaisista elävät sitkeästi valtaväestön mielikuvissa, mutta mitä suomenruotsalaisuus oikeastaan on? Mitä isänmaallisuus suomenruotsalaiselle merkitsee? Miksi suomenruotsalaisten pitäisi suhtautua maahanmuuttoon positiivisemmin kuin kantaväestön?

  Suomenruotsalaista identiteettiä ovat studiossa pohtimassa muslimiksi kääntynyt suomenruotsalainen Maria, vaikutusvaltaisesta ja maineikkaasta suomenruotsalaisesta suvusta lähtöisin oleva Sofia sekä filosofi Thomas Wallgren

 • Houkutteleeko lähiöelämä? Ai ei? Et ole yksin. Tutkimusten mukaan kantasuomalaiset pakenevat lähiöalueilta, joissa maahanmuuttajia on “liikaa”. Köyhyys, heikko koulutustaso, työttömyys, huumeongelmat ja väkivalta ajavat ihmisiä pois tietyistä lähiöistä.

  Onko lähiöpelko aiheellinen? Uhkaako Suomen lähiöitä Ruotsin Malmön kohtalo? Millaista on lähiönuoren elämä?

  Mahadura&Özberkan tekevät lähetyksessä tutkimusmatkan syvälle Suomen lähiöihin, mutta retki olisi liian vaarallinen ilman kunnon oppaita. Studiossa vieraana Kontulan Hassan Maikal, useammassa lähiössä asunut Pazilaiti Simayijiang sekä ylikomisario Jussi Huhtela.

 • Miten itse reagoit sidontaleikkeihin, piiskaamiseen ja sylkemiseen, alistamiseen tai orjaleikkeihin? Huvittaako, kauhistuttaako vai kiihottaako?

  Herra K dominoi vaimonsa orgasminsaantia. Sopimus on jopa paperilla. Vaimo ei saa orgasmia ilman Herra K:n lupaa. Lisäksi Herra K:lla on myös vaimon lisäksi masokisti leikkikaveri.

  Neiti E kiihottuu alistumisesta ja daddy -leikeistä, jossa vanhempi mies tytöttelee ja alistaa naista. Miehellä pitää olla tietty auktoriteetti ja karisma, kuka tahansa setä ei kelpaa.

  Mitä oikeastaan tiedämme kinky-kulttuurista, bdms:stä tai muusta "pervoilusta"? Mitä sitä harrastavien ihmisten päässä oikein liikkuu? Millainen on kinkyilijöiden yhteisö? Ja miten heihin suhtaudutaan?

  Mahadura&Özberkan tarttuvat hikipisarat otsalla jälleen aiheeseen, joka kantaa vahvaa tabun leimaa. Studiossa vieraana Turun BDSM yhdistys ry.n varapuheenjohtaja Herra K sekä Neiti E.

 • Mahadura&Özberkan kohtaavat omat ennakkoluulonsa, kun studioon saapuu kaksi maahanmuuttokriittistä valkoista miestä. Miten keskustelu onnistuu henkilöiden kanssa, joille kulttuurien yhteentörmääminen on huolenaihe.

  Mitä suomalaisuus on ja kenelle se kuuluu? Onko Suomen sisu äärioikeistolainen järjestö? Onko Hommafoorumin perustaja Matias Turkkila rasisti?

  Studiossa vieraana Suomen Sisun hallituksen jäsen Kristian Viding sekä Perussuomalainen-lehden ja Suomen Uutiset -verkkolehden päätoimittaja Matias Turkkila.

 • Miksi mustalaiset varastavat? Miksi työ ei maistu? Miksi he tappelevat ja ovat äänekkäitä?

  Romanit ovat asuneet Suomessa jo yli viisisataa vuotta, mutta joutuvat silti kohtaamaan monia stereotypioita. Pitävätkö ne paikkansa?

  Suomessa asuu yli 10 000 romania. Työikäisistä romaneista jopa 50% on työttömänä. Syynä ovat mm. ennakkoasenteet romaneita kohtaan, sillä työnantajat eivät tutkitusti mielellään palkkaa romaneja.

  Miksi romanit ovat yhä Suomen syrjityin vähemmistö?

  Pitääkö romaninaisen riisua kansallispukunsa sopeutuakseen tänne? Voiko omasta kulttuurista pitää kiinni ja olla silti suomalainen?

  Mahadura & Özberkanin vieraina Leif Hagert sekä Janita Nyman

 • Luottaisitko mustaan naiseen, joka opettaa lastasi? Onko muslimilääkäri pätevä? Voiko irakilainen ymmärtää suomalaista politiikkaa?

  Maahanmuuttajat joutuvat kohtaamaan ennakkoluuloja ammateissaan taustojensa vuoksi. Työllistyminen on hankalampaa kuin kantasuomalaisilla, erityisesti maahanmuuttajanaisille.

  Mahadura&Özberkanissa potkitaan ennakkoluuloja takamukseen ja pohditaan maahanmuuttajanaisten asemaa suomalaisilla työmarkkinoilla. Vieraina somaliailaistaustaiset luokanopettaja Ifrah Jama ja sairaanhoitaja Suleko Yusuf sekä irakilaistaustainen tulkkina työskentelevä Neriman Al Take.

 • Liikuntarajoitteiset ja vammaiset ovat maailman suurin vähemmistö. Maailmassa on noin 650 miljoonaa eri tavoilla vammaisia henkilöitä. Suomessa on noin 50 000 vaikeasti vammaista ja noin 16 000 henkilökohtaista apua tarvitsevaa.

  Miltä tuntuisi menettää kävelykyky aikuisiällä? Mitä jos et voisi halata tai pussata läheistäsi? Kehtaisitko pyytää apua joka kerta, kun haluat harrastaa seksiä kumppanisi kanssa?
  Miten Suomi suhtautuu tähän vähemmistöön?

  Mahadura&Özberkanin vieraana ovat lihastauti SMA2 sairastava Raila Riikonen sekä aikuisiällä vammautunut Ismo Helen.

 • Rasismi on 2000-luvun mediaseksikäs puheenaihe, jossa valkoinen keski-ikäinen heteromies on saanut ison pahan suden roolin. Vaiettu totuus on, että rasismia esiintyy myös etnisten vähemmistöryhmien välillä.

  Millaista on rasismi ulkomaalaisten kesken? Mitkä vähemmistöryhmät ovat napit vastakkain? Miksi aiheesta ei puhuta?

  Mahadura&Özberkanin vieraana ovat Etnisten vähemmistöryhmien välinen rasismi Suomessa kirjan kirjoittanut Katri Kylläinen sekä opettajana ja nuoriso-ohjaajana toimiva Zahra Al-Take.

 • Vuoden ensimmäisessä ohjelmassa Susania ja Yagmuria puhuttaa seksi ja seksuaalisuus. Aihe on arka tehokaksikolle, mutta aivan turhaan. Myyttejä murtamassa Sinkkublogin ja mielikuvituspoikaystävän kirjoittaja Henriikka Rönkkönen sekä muunsukupuolinen Pii Anttonen.

 • Irtisanoutuneita toimittajia. Sananvapauden riistoa. Sipilä ja Donald Trump.

  Masentaako? Ahdistaako, mihin Suomi ja maailma on menossa?

  Ei hätää. Mahadura&Özberkanin viimeinen lähetys on terapiasessio, jossa käydään läpi kulunutta vuotta ja istutetaan toivon siemen sontakasaan.

  Vieraana Maikkarin uutiskeventäjä Mika Tommola sekä Kioskin juontaja Constantinos Mavromichalis.

Lyssna också