Lindgren & Sihvonen

Vieraana Anni Vuohijoki

 • 56 min
 • tillsvidare

Kokeellinen urheiluohjelma, jossa aloituspainoja ei voi koskaan olla liikaa.
Rion kisojen jälkipyykki, ymmärtävätkö yleisö ja toimittajat urheilijaa? Vieraana painonnostaja Anni Vuohijoki. Vuohijoki selvitti kirjavien käänteiden jälkeen tiensä olympialaisiin ja sijoittui naisten 63 kilon sarjassa hienosti kymmenenneksi. Kisojen jälkeen Vuohijoki on ottanut blogissaan kantaa urheilijoille sataneeseen negatiiviseen palautteeseen. Mutta miltä kisat ja sen ympärillä vellonut keskustelu näyttää ja ennen kaikkea tuntuu urheilijasta? Ja mikä merkitys kisoilla oli Vuohijoelle itselleen?
Osallistu kiivaaseen uhreilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe,

Sändningar

 • fr 26.8.2016 12.35 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Entinen NHL- ja Leijonapelaaja, urheilupsykologi Tuomas Grönman ottaa tiukan kannan, kumpi on tärkeämpi: pelikirja vai pelaajan psyyke. Grönman linjaa myös sitä, voiko psykologisena valmentajana toimia urheilussa ilman omaan urheilutaustaa. Kaikkien psykologisimpana omana valmentajanaan Grönman muistaa legendaarisen Vladimir Jursinovin.

 • Kaisa Arrateig on Suomen vanhimman muodostelmaluistelujoukkueen Rockettesin valmentaja ja kolminkertainen maailmanmestari. Miksi Arrateig lopetti huutamisen valmennettavilleen ja millainen taitoluistelun alalaji on muodostelmaluistelu? Entä mitä Kaisa Arrateig on opettanut Mikael Granlundille ja muille huippukiekkoilijoille?

 • Jarkko Nieminen on Suomen kaikkien aikojen menestynein tenniksen kaksinpelaaja, mutta salibandyssa hänen panoksensa Tampereen Classicin peliin jäi arvoitukseksi. Mistä syystä Nieminen lähti salibandyliigaan ja miksei hän pystynyt mittaamaan todellista tasoaan kolmosketjun laiturina? Entä mitä ajattelee yli 400 ATP-ottelua ja melkein 8 miljoonaa dollaria palkintorahaa voittanut ex-tennistähti häviämisestä?

 • Tommyn ja Petterin vieraana kolme kertaa vuoden jalkapalloerotuomariksi valittu Mattias Gestranius. Minkä välille tuomari tekee eroa, joukkueiden vai pelaajien vai pelin sääntöjen ja pelin välille? Mitkä ovat erotuomarin perusperiaatteet, kun peli sijaitsee rangaistusalueen sisällä - ja erotuomari joutuu päättämään todella isosta asiasta: tuomitako vaiko ei rangaistuspotkua? Minkä tasoisia suomalaiset erotuomarit ovat kansainvälisellä mittarilla mitattuna?

 • Tommyn ja Petterin vieraana on entinen liigakiekkoillija Tommi Kovanen, jonka ura pelaajana loppui vastustajan taklaukseen. Luvassa syvällistä keskustelua jääkiekkoilun vaarallisuudesta ja väkivaltaisuudesta.

 • Palkittu televisio-ohjaaja Tapani Parm on toiminut pääohjaajana mm. kesäolympialaisten avajaisissa 2004, 2008 ja 2012 sekä yleisurheilun ja hiihdon pääohjaajana lukuisissa kesä- ja talviolympialaisissa. Miten Parm ja Ylen suomalainen tuotantotiimi ovat nousseet maailman urheilutapahtumien arvostetuimmiksi tekijöiksi? Millainen on tunnelma ohjaamossa minuutti ennen H-hetkeä, kun televisioiden äärellä on pari miljardia katsojaa? Miten Aristoteleen runousoppi liittyy kesäolympialaisten miesten 100 metrin finaaliin?

 • Vieraana Suomen Taitoluisteluliiton tiedottaja, entinen taitoluistelija Mila Kajas.
  Miten markkinoida urheilulajia, jossa ei juuri nyt ole tähtiä? Mihin suuntaan taitoluistelu on muuttunut sitten Kajaksen aktiiviaikojen? Kuinka kaukana maailman huipuista hän oli kilpaurallaan?

 • Hannu Manninen palasi huippu-urheilun pariin, miksi? Potiko Manninen arvokisakammoa vai oliko maailmancup etusijalla? Kuinka yhdistää lajin vaatima kimmoisuus- ja kestävyysharjoittelu?

 • Joni Vesalainen joutuu vastaamaan, onko hän pukukopin häpäisijä? Mikä on Jukureiden myynnin ja markkinoinnin salaisuus? Pitääkö lätkän markkinoinninssa mennä Liiga- vai seuravetoisesti?

  Tommyn ja Petterin vieraana Mikkelin Jukureiden myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

 • Vieraana mm. pika-aitajuoksija Nooralotta Nezirin henkilökohtainen valmentaja Jussi Ihamäki. Millainen on Jussin ja Nooralotan valmennussuhde? Onko suomalainen yleisurheiluvalmentaja ammattilainen vai amatööri? Millaista on pika-aiturin valmennuksen arki?
  #LSPuhe

 • Pitäisikä doping sallia urheilussa? Demonisoiko antidoping-järjestelmä urheilijan? Lahdesta Lahteen on 16 vuotta, mitä sillä välillä on opittu hiihtodopingista? Vieraana Suomalainen hiihtodoping kirjan kirjoittanut tietokirjailija Erkki Vettenniemi.

 • Missä kulkevat inhimillisen suorituskyvyn rajat? Onko taistelu dopingia vastaan hävitty, ja mikä on lääketieteen rooli huippu-urheilun alati kiihtyvässä kilpailussa? Vieraana liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka, joka toimii mm. Suomen naisten jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueiden lääkärinä.

Klipp

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Lyssna också