Radio Suomi Helsinki

Keravasta kasvoi suomalaisen kriketin koti

 • 8 min
 • tillsvidare

Suomen ensimmäinen krikettiottelu pelattiin 1950-luvun alkupuolella. Vuosikymmenten ajan laji pysyi muutamien ihmisten puuhasteluna, mutta tänä päivänä seuroja on jo 30. Etelä-Suomen lisäksi lajia pelataan muun muassa Turussa, Tampereella, Oulussa, Vaasassa, Jyväskylässä ja Kuopiossa.
Suomen ainoa krikettiä varten rakennettu, kansainväliset standardit täyttävä kenttä löytyy Keravalta. Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen piipahti Keravan Krikettikentällä, jossa kriketin historiaa ja lajin saloja esittelevät Suomen krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Armitage sekä toiminnanjohtaja Maija Scamans.

Sändningar

 • må 18.7.2016 10.55 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Kevään valmistujaisjuhliin on enää pari viikkoa aikaa. Moni juhlakalu pähkäilee, mitä laittaisi päälle.
  Miten voisi pukeutua edustavasti, mutta niin että oma tyyli ja persoona välittyvät?
  Radio Suomen Helsingin aamussa Vesa Marttisen aamukahvivieraana pukeutumisneuvojamestari Kikka Seppä. Studiossa juontajana Riikka Porttila.

 • Toukokuun 22. päivä 1967 oli melkoinen merkkipaalu suomalaisen rockmusiikin historiassa. Jimi Hendrix Experience heitti tuolloin ainoaksi jääneen Suomen-keikkansa Helsingin kulttuuritalolla. Keikasta voidaan hyvällä syyllä käyttää sanaa ”legendaarinen”
  Monet muusikot, toimittajat ja musadiggarit väittävät olleensa tuolla legendaarisella keikalla, mutta keitäs siellä ihan oikeasti olikaan?
  Radio Suomen Helsingin toimituksen reportteri Vesa Marttinen soitti seitsemälle paikalla olleelle. Haastateltavina ovat Atte Blom, Hasse Walli, Leif Kiviharju, Harri Saksala, Marjut Valakivi, Erkki Pälli sekä Tosha Einiö.

 • Kahden kulttuurin perheitä on yhä enemmän. Helsingissä joka viides avioliitto solmitaan kahden eri kulttuurin välillä.
  Monikulttuurisista perheistä puhuttaessa usein haasteet ja ongelmat voivat korostua, mutta käytännössä perheissä iloa voi olla käytännössä ihan tuplaten: juhlia pidetään kaksin verroin!

  Sinivuokko Koivula-Mbemba tapasi kongolaistaustaisen miehensä Ranskassa ja Dwayne Woodroffe tuli Suomeen, kun elämä Lontoossa ei enää miestä mielyttänyt. Heidän perheissään syntyneet kolmannen kulttuurin suomalaiset omaksuvat maailmankuvan, jota aikaisemmilla sukupolvilla ei ole ollut, uskoo tutkija Jaana Angle.

  Toimittajana Olli-Pekka Kursi

 • Millaisiin sankaritekoihin pitää yltää äitinä, että saa kunniamitalin rintaansa tasavallan presidentiltä? Sinikka Putkonen on tehnyt kohta neljäkymmentä vuotta pyyteetöntä työtä Helsingin Siltamäessä perustaen mm. paikallisen nuorisoseuran. Sinikan tapasi toimittaja Juhani Kenttämaa.

 • Kevät on ollut kylmä ja kevättöiden kanssa on saanut odotella. Nyt vihdoin pihoille pääsee istutushommiin, haravoimaan ja kääntämään kompostia. Herttoniemen siirtolapuutarha puhkeaa kukkaan talven jäljiltä. Toimittaja: Anu Jumppanen.

 • Polkupyörä kaipaa keväthuoltoa seistyään varastossa useamman kuukauden. Pyöräkorjaamoissa tehdään hommia aamusta iltaan, että kaupunkilaisten menopelit saadaan kesäkuntoon. Jussi Himberg pyörittää Helsingin Albertinkadulla pyöräkorjaamoa. Mikä mahtaa olla eniten tehty huoltotyö?
  Toimittaja: Anu Jumppanen

 • Millaisista asioista hyvä juokseminen koostuu? Mitä kannattaa ottaa huomioon jo alussa, mitä ei kannata missään tapauksessa tehdä?
  Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen kävi aamulenkillä Helsingin Keskuspuistossa entisen huippu-urheilijan, nykyisen ammattivalmentajan Kirsi Valastin kanssa.
  Studiossa juontajana Riikka Porttila.

 • 23 neliön yksiö Helsingin Laajasalossa, vuokra 250 euroa kuukaudessa. Kiinnostaisiko? Kun Helsingin nuorisoasiainkeskus tiedotti tällaisesta kokeilusta reilu vuosi sitten, yli 300 nuorta kiinnostui.
  Heitä ei haitannut edes se, että vuokrahintaan kuului viikoittain 3-5 tuntia seurustelua samassa talossa asuvien vanhuksien kanssa.
  Kokeilu osoittautui menestykseksi ja poiki valtavan määrän yhteydenottoja eri puolilta maailmaa. Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen kävi kysymässä, mitä projektille nyt kuuluu. Studiossa Riikka Porttila.

 • Espoossa ammattioppilaitos Omniassa rakennetaan omakotitaloja osana talonrakennuksen opintoja. Opiskelijat ovat urakoineet opintojen merkeissä Henttaalla neljän vuoden ajan. Kohta talot ovat valmiit ja ne laitetaan myyntiin. Ari Tuhkanen kävi katsomassa, miltä opiskelijoiden työn jälki näyttää.

 • Joose ja Tuukka Ojala ovat hieman päälle parikymppisiä muusikoita. Veljekset ovat syntymästä saakka sokeita, mikä on osaltaan vahvistanut heidän sidettään musiikkiin. Kun muut lapset pelasivat jalkapalloa tai juoksivat metsissä, Joose ja Tuukka opettelivat soittamaan korvakuulolta.
  Ojalan veljesten ja Sami Laakson muodostama Trio Patina kumartaa menneiden vuosikymmenien kotimaiselle jazz-iskelmälle. Radio Suomen Helsingin aamun reportteri Vesa Marttinen kävi aamukahvilla Ojalan veljesten kanssa.

 • Kuinka pitkä on pisin ystävyyssuhteesi? Toimittaja Olli-Pekka Kursi pääsi hienoon seuraan Yrjönkadun uimahallin ensimmäisessä kerroksessa, kun hän tutustui neljän miehen ystäväporukkaan. Raimo Haavikko, Ossi Sunel ja Osmo Lares ovat käyneet yhdessä uimassa jo kolmekymmentä vuotta, Pentti Järvikare on liittynyt porukkaan “vasta” 15 vuotta sitten. Miten ystävyyttä pidetään yllä altaassa ja sen reunalla?

 • Yksi kuva kertoo jälleen enemmän kuin tuhat sanaa. Ja mielenkiintoisen tarinan! Tämän koettiin, kun Yle Helsinki julkaisi jutun legendaarisen Palace-ravintolan irtaimiston huutokaupasta. http://yle.fi/uutiset/3-9375530
  Jutun julkaisun jälkeen helsinkiläinen Yrjö Palotie otti toimitukseen yhteyttä ja lupasi kertoa tarinan, joka liittyi kuvaan jota uutisjutussa oli käytetty. Kävi ilmi, että Helsingin kaupunginmuseon valokuarkistosta löytyneessä kuvassa olikin melko ajankohtaisia henkilöitä. Ja vielä vakoojakin!

  Haastateltavana Yrjö Palotie, toimittajana Olli-Pekka Kursi.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Suomen Lelumuseo Hevosenkengässä pääsee ihastelemaan tästä viikosta eteenpäin vanhoja neuvostoajan leikkikaluja. "Miška ja minä - Leikkikaluaarteita itänaapurista" -näyttelyn suunnittelijan sekä museojohtaja Johanna Rassin kanssa Muksista eli Tseburashkaa lähti etsimään aamureportteri Vera Zotow.

 • Valtakunnallista Kellojen päivää vietetään ensimmäistä kertaa lauantaina 29.3. Se, että siirrämme kelloja tarkoittaa sitä, että manipuloimme aikaa, mutta mitä aika oikeastaan on? Aamureportteri Vera Zotow sai aamukahviseurakseen Kelloseppäliiton puheenjohtaja Joona Vuorenpään.

 • Huippukokki Henri Alen oli vieraana Ylen aikaisen aamussa ja hän sanoi, että lähi kuukausina Helsingin keskustaan on tulossa noin 1500 asiakaspaikkaa lisää. Kun kysyimme häneltä, tarkoittaako tämä sitä, että lama on ravintooiden osalta ohi, hän totesi, että ei, vaan se tarkoittaa sitä, että keskustan ravintoloiden pudotuspelit alkavat nyt. Aamureportteri Vera Zotow kysyi asiaa kahdelta Helsingin ravintola-alan osaajalta.

 • Tuovi Nöjdillä on monen vuosikymmenen kokemus palstaviljelystä. Ylen aikaisen aamureportteri ja laiska rikkaruohojenkitkijä Vera Zotow pääsi oppiin Tuovi Nöjdin palstalle Kumpulan Siirtolapuutarhaan.

 • Sosiaalialan ammattilaiset havaitsevat yhteiskunnan epäkohdat ensimmäisenä työssään. Työntekijöitä kannustetaan erityisesti sosiaalityön päivänä käymään keskustelua työpaikoilla ja julkisuudessa siitä, kuinka sosiaalialan työllä voidaan ratkaista ja lievittää yhteiskunnallisia ongelmia. Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotow vietti kansainvälistä sosiaalityön päivää Vanhan Viertotien asumisyksikössä sosiaaliohjaaja Mirka Hailin kanssa 18.3.

 • Ylen aikaisen aamun Riikka Porttilaa ja Vera Zotowia kävi piristämässä 13.3.2014 iki-ihana Maarit Hurmerinta.

 • Viime syksyllä lopettaneiden Kotijääteloautojen jalanjäljissä kaduille rullaavat nyt täysin suomalaisomistuksessa olevat Jätskiautot uudella ilmeellä, uudella valikoimalla ja tietenkin uudella melodialla.

 • Miksi pohjoismaalaiset puhuvat yhä useammin keskenään englantia, kun yhteisiä kieliäkin varmasti olisi? Pohjoismaaalaisen kulttuuripisteen kielikahvilassa pääsee herättelemään vanhaa kielitaitoa taikka sitten opettelemaan uutta. Aamureportteri Vera Zotow kävi haastattelemassa kielikahvilan järjestäjiä.

 • Arabian peruskoulussa joustetaan perusopetuksessa JOPO-toimintamallin avulla. Aamureportteri Vera Zotow tapasi Arabian JOPO-luokkien opettajia ja oppilaita.

 • Lasten asiantuntijaryhmässä vantaalaiset lapset otetaan mukaan päätöksentekoon. Vantaan Jokivarren koululla asiantuntijasisaruksia Ellaa ja Almaa sekä Projektipäällikkö Pia Tasankoa haastatteli aamureportterimme Vera Zotow.

 • Kaupungin graffiti- ja katutaideseinille tuntuu olevan tunkua. Nyt helsinkiläiset ovat saaneet uuden liikuteltavan maalausalustan, jota voi seurata GPS-paikannuksen avulla. Uutta katutaidevaunua Ylen aikaisen aamureportteri Vera Zotowille esitteli Nuorisoasiainkeskuksen katutaidetoimisto Supaflyn vastaava tuottaja Antti Salminen.

 • Tammikuun lopun pakkasaamuna kahdeksassa pääkaupunkiseudun yläkoulussa seiskaluokkalaiset söivät aamupalan yhdessä vanhempiensa kanssa.
  Kyseessä oli Yllätetään yhteiskunta -ryhmän tempaus "Päivän tärkein ateria". Sen tavoitteena oli luoda hyviä hetkiä vanhempien ja lasten yhdessä oloon ja ehkä vielä enemmän saada heissä aikaan oivallus yhteisen ajan tärkeydestä. Pitäjänmäen peruskoulun aamupalalla olijoita tapasi Ari Tuhkanen.

Lyssna också