Kuuluttajan vieras

Radio Suomen musiikkituottaja Jami Liukkonen

 • 9 min
 • tillsvidare

Kuuluttajan vieraaksi ilmestyi mies kädessään alumiininen, isokahvainen levylaatikko. Musiikkituottaja Jami Liukkonen formatoi ja valitsee uutuusmusiikkia. Levyjä tulee tätä nykyä myös sähköpostilla, hän kertoi vieraan vastaanottaneelle Jari Aulalle.

Sändningar

 • on 10.8.2016 10.50 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Jari Aulan vieraana käynyt Audiotiimin toimittaja Anu Packalen tuntee radion kuin omat taskunsa. Hän kertoo podcasteista, broadcasteista ja ikimuistoisista radiokokemuksista ja on radion kannattaja henkeen ja vereen.

 • Kansanmusiikkia, etnoa, populaari- ja viihdemusiikkia, klassista ja kevyttä, Bachia ja Bowieta. Kuuluttaja Tuija Kurvisen vieras, tuottaja Elina Roms on opinnoissaan ja töissään tutustunut musiikkiin laaja-alaisesti. Aluksi kuullaan, mitä musiikkituottajan työhön kuuluu.

 • - Vuorovaikutus on minulle aidosti tärkeä asia, kertoo toimittaja Satu Kivelä. Hän on aiemmin ollut töissä Ylellä mm. Radiomafiassa, YleX-kanavalla ja Radio Suomessa. Nykyisin hän toimittaa Yle Radio 1:n Laajakulma-ohjelmaa, jossa tartutaan myös kuuntelijoiden ehdottamiin aiheisiin - ohjelmaehdotuksia voi lähettää sähköpostiosoitteeseen satu.kivela@yle.fi. Satu Kivelä kertoi urastaan kuuluttaja Heikki Puskalalle, joka juttutuokion aluksi kysyi, miten Laajakulman aiheet valikoituvat.

 • Toistensa vastakohdat, YleX:n juontajat Poikelus ja Hätönen, täydentävät toisiaan omien sanojensa mukaan kuin jing ja jang. Parivaljakko on valloittanut suuria yleisöjä myös YleX:n studion ulkopuolella. Poikelus ja Hätönen saapuivat Radio 1:n kuuluttamoon lyhyellä varoitusajalla, mistä heitä on kiittäminen. Yllättävä visiitti kuuluttamoon ei vaikuttanut heitä lainkaan haittaavan.

 • Kuuluttajan vieras: yleisötutkija Anne Hyvärilä

  Mitä tarkoittaa, kun yleisötutkija tutkii yleisöjä? Anne Hyvärilä käväisi keskiviikkona kuuluttamossa kertomassa, miksi yleisöjen kartoittaminen on niin tärkeää. Radiokenttä on kokenut valtaisan muutoksen ja radiota kuunnellaan monin eri tavoin. Kuuluttaja Jari Aula otti asiasta tarkempaa selkoa.
  Yle Radio 1:n kuunnelluimmat tunnit (keskimäärin) vuonna 2016 ovat:
  Ykkösaamu 159 000
  Muistojen Bulevardi 147 000
  Jumalanpalvelus 147 000

 • Savonlinna, Nürnberg, Pasila - Vesa Kytöojan elämässä on ollut monta asemapaikkaa. Kerran hän sai kultaisen neuvon Erkki Toivaselta, ja niinpä Vesa on nyt klassisen musiikin toimittajana Ylessä. Hän kävi Kuuluttajan vieraana Timo Teräsvuoren pakeilla.

 • Toimittaja Olga Ketonen on puuhannut eri radiokanavilla pitkään, tv-työkin on tullut tutuksi vuosien varrella. Nykyään hänen ääntään kuullaan Radio Suomesta, ja titteli on kanavajuontaja. Olga Ketosen tapasi Yle Radio 1:n kuuluttaja Juha Salomaa.

 • - Muusikolle radio on hyvin kiitollinen media, kertoo Eva Tigerstedt. Hän keskustelee kuuluttaja Heikki Puskalan kanssa mm. Klassikkoparatiisi-ohjelman tekemisestä, ja kuvailee mitä yhteisiä asioita löytyy musisoimisesta ja radio-ohjelmien tekemisestä.

 • Kuuluttajan jouluvieraaksi saapui keskiviikkoaamuna Radio Suomen vastaava tuottaja Minna Hannula, jonka kanssa kuuluttaja Heikki Puskala puhui mm. jouluevankeliumin lukemisesta ja joulun odotuksesta.

  Minna Hannulan lukema jouluevankeliumi Matteuksen mukaan radioidaan Yle Radio 1:ssä sunnuntaina 25.12 klo 9.50. Luenta on radioinnin jälkeen kuunneltavissa Yle Areenasta viikon ajan.

 • Minna Dufton on Yle Kulttuurin toimittaja-ohjaaja, käsikirjoittaja ja paluumuuttaja. 13 Englannissa vietetyn vuoden aikana hän ehti nähdä työssään tv-uutisissa liudan kuninkaallisia häitä ja hautajaisia, ja kiinnostus juhlateemaa kohtaan heräsi. Radio 1:een hän toimittaa parhaillaan ohjelmaa Suomalaisen juhlimisen 7 kuolemansyntiä. Nykyään Minna myös bloggaa ja kirjoittaa kirjoja Raggarimorsian -hahmollaan. Radio 1:ssä hän kävi kuuluttaja Maaria Holman vieraana ja kertoi aluksi suhteestaan Radioon.

 • Merirosvoja, rahaa ja hevosenlantaa - kaikenlaista mahtuu Riikka Takilan työpäiviin. Heroes of the Baltic Sea -sarjan tuottaja poikkesi Radio 1:n kuuluttamossa Timo Teräsvuoren jututettavana; edellisestä radiossa käynnistä olikin vierähtänyt jo tovi.

 • Ylen tuotepäällikkö Jarno Koponen kertoo useita palkintoja voittaneesta Yle Uutisvahti -sovelluksesta, jossa kiinnostavat uutiset löytävät sinut. Samalla paljastuu, miksi merkityksellisen tiedon löytäminen on yhä vaikeampaa ja miksi tarvitaan uutissovellus, joka tuntee sinut. Jarno Koponen kävi kuuluttaja Jari Aulan vieraana.

Lyssna också