Ääniversumi

Hommage á ... György Kurtág 90

 • 55 min
 • utgått

Teos on sveitsiläis-syntyisen, Berliinissä asuvan äänitaitelijan, dokumentaristin ja draamaohjaajan Jean-Claude Kunerin kunnianosoitus elokuussa 90 vuotta täyttävälle unkarilais-säveltäjälle.Se on ääniteos joka pyrkii tunkeutumaan syvälle György Kurtágin maailmaan.

Fragnebtteja kirjailijoilta:
Samuel Beckett
Dante
Friedrich Hölderlin
Franz Kafka

ääninä mukana:

Marta and György Kurtág
Pierre-Laurent Aimard
András Keller
Hilary Summers
Samuel Beckett

Nadja Tiller
Fritz Lichtenhahn

Jane Ulman
Jean-Claude Kuner

Käsikirjoitus, ohjaus ja äänisuunnittelu: Jean-Claude Kuner
Tuotanto, Radioteatteri: Soila Valkama

Sändningar

 • fr 5.8.2016 22.06 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Uniraati on radiofoninen keskusteluohjelma. Se toimii kuin perinteinen Levyraati, mutta pisteyttää musiikkikappaleiden sijaan kuunnelmallisiksi ääniteoksiksi tehtyjä unia.

  Raadissa unia arvioivat mediakonkari ja elämänvoimahieroja Ria Karhila, lavarunoilija Kasper Salonen, yhteiskunnallisia valtarakenteita teoksissaan tutkiva kuvataiteilija Martta Tuomaala ja televisio-ohjelmien leikkaaja sekä videopeli- ja olutfriikki Iiro Peltonen. Unissa näyttelevät Marja Vehkanen ja Pietari Kylmälä.

  Käsikirjoitus, ohjaus, äänisuunnittelu, musiikin sävellys ja juontaminen: Suvi Tuuli Kataja
  Kuva: Terhikki Kataja
  Tilaaja: Soila Valkama

 • Miltä kuulostaa paikassa, johon jäätikkö poikii vuosittain 20 miljardia tonnia jäätä? Mitä lapset leikkivät Grönlannissa? Grönlanti sulaa on Katri Henrikssonin ja Pentti Männikön toteuttama sanaton ääniteos. Se kertoo ilmastonmuutoksen muovaamasta luonnosta ja ihmisistä, jotka elävät elämäänsä tuossa kummallisessa paikassa. Autenttisista äänistä syntyy rytminen ja musiikillinen kudelma. Kuva: Björn Krause

 • Eero Aron teos kuulosta. Siitä kuinka jonkun korvat erottavat jotakin, mikä toiselta jää kuulematta. Toinen on tulla hulluksi äänestä, joka toisella häviää taustahälyyn. Haastateltavina Katri Henriksson ja Sirkka Saksa.

Lyssna också