Ääniversumi

Hommage á ... György Kurtág 90

 • 55 min
 • utgått

Teos on sveitsiläis-syntyisen, Berliinissä asuvan äänitaitelijan, dokumentaristin ja draamaohjaajan Jean-Claude Kunerin kunnianosoitus elokuussa 90 vuotta täyttävälle unkarilais-säveltäjälle.Se on ääniteos joka pyrkii tunkeutumaan syvälle György Kurtágin maailmaan.

Fragnebtteja kirjailijoilta:
Samuel Beckett
Dante
Friedrich Hölderlin
Franz Kafka

ääninä mukana:

Marta and György Kurtág
Pierre-Laurent Aimard
András Keller
Hilary Summers
Samuel Beckett

Nadja Tiller
Fritz Lichtenhahn

Jane Ulman
Jean-Claude Kuner

Käsikirjoitus, ohjaus ja äänisuunnittelu: Jean-Claude Kuner
Tuotanto, Radioteatteri: Soila Valkama

Sändningar

 • fr 5.8.2016 22.06 • Yle Radio 1

Avsnitt

 • Teos on Prix Europassa, kansainvälisessä radio- televisio- ja nettiteosten kilpailussa, kuunnelma kategorian ensimmäisen palkinnon voittanut Andres Noormetsin Eestin radiolle ohjaama ja käsikirjoittama teos:
  Asjad /Tavarat. Päähenkilö, mies, päättää luopua asioista, jotka kahlitsevat hänet materialistiseen maailmaan ja pyrkii luopumisillaan vapautumaan saavuttamaan täydellisen riippumattomuuden.

  1. ääni: Tambet Tuisk
  2. ääni sekä ohjaus ja käsikirjoitus: Andres Noormets
  Äänisuunnittelu: Külli Tüli

  Tuotanto: eesti rahvusringhääling, 2015

  Suomennos teokseen löytyy osoitteesta: http://www.yle.fi/tiedotusradio1/aaniversumi_asjad.pdf

 • Miltä kuulostaa paikassa, johon jäätikkö poikii vuosittain 20 miljardia tonnia jäätä? Mitä lapset leikkivät Grönlannissa? Grönlanti sulaa on Katri Henrikssonin ja Pentti Männikön toteuttama sanaton ääniteos. Se kertoo ilmastonmuutoksen muovaamasta luonnosta ja ihmisistä, jotka elävät elämäänsä tuossa kummallisessa paikassa. Autenttisista äänistä syntyy rytminen ja musiikillinen kudelma.

 • Eero Aron teos kuulosta. Siitä kuinka jonkun korvat erottavat jotakin, mikä toiselta jää kuulematta. Toinen on tulla hulluksi äänestä, joka toisella häviää taustahälyyn. Haastateltavina Katri Henriksson ja Sirkka Saksa.

Lyssna också