Radio Suomi Kokkola

Kiinnitä vene kunnolla - tässä vinkkejä

 • 3 min
 • utgått

Näin myrskyn alla, älä työllistä pelastajia turhaan vaan kiinnitä veneesi hyvin. Yksin seilaavan veneen takia hälytetään heti pelastajat paikalle. Miten vene kiinnitetään kestämään myrsky kuin myrsky? Kati Latva-Teikari lähti Kokkolan Meripuistoon kysymään neuvoja Kokkolan Meripelastajien koulutusvastaava Jani Puoma-Korvelta.

Sändningar

 • on 8.6.2016 16.00 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Saija Saarnisto, uusi laulajalupaus Keski-Pohjanmaalta, räjäytti The Voice of Finland -musiikkikilpailun pankin. Kaikki tuomarit olisivat halunneet Saijan tiimiinsä. Keski-Pohjanmaan yrittäjissä toimistosihteerinä toimiva Saija Saarnisto tuli suuren yleisön tietoisuuteen ns. puskista.

 • Mats ja Pauliina Holmqvistin tilalla on ekologisella viljelyllä jo kymmenien vuosien perinne. Holmqvistien Hereford-karja kulkee laumoissa vapaana vuoden ympäri Kokkolan Linnusperässä. Ja niin kuin niin monia muitakin viljelijöitä, Holmqvisteja ahdistaa halpuuden korostuminen suomalaisen ruoan markkinoinnissa. Toimittajana on Ismo Vähäsarja.

 • 10-vuotias Perjantaiseura aloitti kevätkauden puhumalla muun muassa nuorisosta, Mika Myllylän patsashankkeesta ja USA:n väistyvän presidentin perinnöstä. Keskustelemassa Pekka Kauppi, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Toimittajana Ismo Vähäsarja.

 • Haapajärvelle aiotaan pystyttää Mika Myllylä -patsas. Hankkeen toteuttaa urheiluseura Haapajärven Kiilat, jota Myllylä edusti menestysvuosinaan. Patsaan suunnittelee halsualainen taiteilija Seppo Kalliokoski. Hankkeesta kertoo Haapajärven Kiilat ry:n puheenjohtaja Ilkka Heinonen. Toimittajana on Niina Koskela.

 • Karhulahdelle, joka tykkäsi laulaa ja eläytyä rooleihin jo kouluaikana. Niinpä hänestä tuli mm. freelancenäyttelijä. Halsualaislähtöinen nykyään Lahdessa asuva Annamaria Karhulahti suunnittelee laulukurssien järjestämistä helmi-maaliskuussa Halsualla. Raila Paavola haastattelee…

 • Kokkolalainen Järven perhe muutti isä-Juhan työn perässä Kiinaan Shanghaihin. Pia-äiti ja Ella ovat joululomalla parhaillaan Kokkolassa kun isä ja vanhempi tytär Lotta ovat Shanghaissa. Millaista arki ja elämä vieraassa maassa ja kulttuurissa on? Toimittajana on Niina Koskela.

 • Millainen on hyvä myyjä? Mitä vaaditaan, että ihmisestä tulee suorastaan erinomainen myyjä ja asiakaspalvelija? Asiakaspalvelu- ja myyntikouluttaja Terhi Mäkiniemi tiivistää sen niin, että fokus on asiakkaan auttamisessa.

 • Kokkolalaiset ovat nousseet taistelemaan pienten koulujen säilyttämisen puolesta. Netissä on avattu alakoulujen lakkautuksia ja yhdistämisiä vastustava adressi, jonka on pannut alulle Anette Hagström-Penttilä. Hän kritisoi Kokkolan päättäjiä muun muassa siitä, että osa pienistä kyläkouluista on kuihtunut, koska kaupunki on muokannut koulunkäyntialueita. Anette Hagström-Penttilää haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Keski-Pohjanmaa on saanut uuden maakuntakirjan ja syytä olikin, sillä edellisestä on jo vuosia aikaa. Kuvankaunis Keski-Pohjanmaa -teoksen ovat koonneet kotimaakuntansa hyvin tuntevat valokuvaaja Aki Paavola ja vapaa kirjoittaja Lauri Tuomi-Nikula. Heitä haastattelee Ismo Vähäsarja.

 • Vuoden viimeisessä Perjantaiseurassa muun muassa Kokkolan koulumyllerryksestä, Seinäjoen ja Vaasan sairaaloiden jäsentenvälisistä ja uusista puolueista keskustelivat Mervi Järkkälä, Riitta Pellinen ja Ilkka Siukosaari. Erotuomarina oli Ismo Vähäsarja. Perjantaiseura palaa ääneen tammikuun 13. päivänä.

 • Minna Mustonen lähti aamuvarhaisella maatalouslomittaja Katri Turhasen matkaan Lohtajalle. Kunhan ensin löysi oikealle tilalle. Sekään ei aamuhämärissä ole aina niin helppoa, niin kuin jutussa kuullaan.

 • Kokkolalaiset veljekset Nicke ja Ville Kavilo kävivät Ismo Vähäsarjan vieraina Kokkolan aamussa kertomassa suunnitelmistaan perustaa Kokkolaan panimoravintola. Keski-Pohjanmaa ei ehkä ole enää pitkään se valkoinen läntti Suomen pienpanimoiden kovaa kyytiä täyttyvällä kartalla.

Inga kommande avsnitt

Klipp

 • Naisyrittäjät ovat huolissaan turvallisuudestaan. Kampaamoihin ja muihin liikkeisiin on tehty aika usein murtoja Pietarsaaressa. Naiset ovat päättäneet lähteä turvakurssille. Ritva Karhula haastattelee.

 • Keski-Pohjanmaalla piilee tuulivoimapotentiaalia liki ydinvoimalan verran. Tuulta piisaa rannikon lisäksi myös sisämaassa. Tuulivoiman mahdollisuuksia on tutkittu laajassa esiselvityksessä. Selvityksessä on verrattu tuulitietoja maankäyttöön. Voimayhtiöillä on kova kiinnostus tuulivoimaa kohtaan. Toimittajana Ari Vihanta.

 • Ennen vuoden vaihdetta varoiteltiin sähkön hinnan noususta ja sähkölaskujen kallistumisesta. Varoituksista huolimatta reilusti yli 1000 euron sähkölasku oli monelle ikävä yllätys, jota maksetaan näinä päivinä. Näin kävi myös vanhassa omakotitalossa asuvalle Aarnolle. Häntä haastattelee Petra Haavisto.

 • Lentopalloliigan ratkaisu huipentuu torstai-iltana Kokkolassa, kun kotijoukkue Tiikerit saa vastaansa joensuulaisen Liiga-Riennon. Kupletin juoni on selvä: voittajalle liigaportit aukenevat ja häviäjä pelaa syksyllä ykkössarjaa. Petra Haavisto kartoitti pelaajien tunnelmia.

 • Kokkolan asuntomessualueella töitä paiskitaan lumen ja pakkasen keskellä. Jostain kuuluu joulumusiikkia. Osa rakentajista on jo päässyt sisätöihin. Mitä kuuluu Tomi Yrjänän ja Sanna Kallion projektille? Petra Haavisto kävi kuulostelemassa.

Lyssna också