Ajantasan vallattomasti valtiopäivillä

Puoluekannatuksen muutokset superviikonlopun lähestyessä

 • 17 min
 • tillsvidare

Tuore kannatuskysely on nostanut keskustan ykköseksi, kun politiikan superviikonloppu häämöttää. Mikä muuttuu, kun puheenjohtajat vaihtuvat? Onko politiikan kieli kovenemassa? Ruodinnassa myös paljon puhuttanut ulkomaalaislaki ja sen perheenyhdistämispolitiikka. Eduskunnassa ovat keskustelemassa kansanedustajat Susanna Koski Kokoomuksesta, Stefan Wallin RKP:stä sekä Silvia Modig Vasemmistoliitosta. Toimittajana on Tuukka Pasanen.

Sändningar

 • on 8.6.2016 15.10 • Yle Arenan

Avsnitt

 • Karkkivero pois - mitä tilalle- suola ja voi? EMU-puskurit luotiin aikanaan tasoittamaan talouden ongelmatilanteita, pitäisikö puskurit siis ottaa käyttöön? Entä miltä keskustelu yliopistojen pääomittamisesta näyttää? Tässä kysymyksiä, joita pohtii nyt Eduskunnan kahvilassa kokoomuksen Sanna Lauslahti, sdp:n Pia Viitanen ja keskustan Mauri Pekkarinen, puhetta politiikan kiehuvassa hornankattilassa johdattelee Jari Niemelä.

 • Eduskunnan täysistunnossa ovat esillä hallituksen verolait ensi vuodelle. Aiemmin päivällä keskusteltiin Suuren valiokunnan julkisessa kuulemisessa EU:n tulevasta kehityksestä. Yksi kysymys oli: onko Euroopan unionin poliittinen kehitys jämähtänyt paikoilleen nousi esille. Näistä keskustelevat eduskunnan kuppilan kahvipöydässä kansanedustajat Anne-Mari Virolainen Kok, Simon Elo PS ja Tytti Tuppurainen SDP. Puhetta johdattelee politiikantoimittaja Jari Niemelä.

 • Eduskunta keskusteli eilen liikennesektorin uudistuksista: liikennekaari on osa hallituksen kärkihankkeita. Täysistunnossa vilkasta keskustelua herätti esimerkiksi liikennekaaren vaikutus taksiliikenteeseen. Vallattomasti valtiopäivillä -osuudessa asian puinti jatkuu. Mira Stenström on jo valmiina liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsenten kanssa S-talon kuppilan kulmapöydässä.

 • Yhteiskuntarauhaa etsimässä
  Miten turvapaikanhakijat saataisiin ripeästi töihin tai muutoin kiinni yhteiskuntaan? Kielen opiskelu ja mahdollisimman pikainen työllistyminen ovat parhaat keinot, vastaavat kansanedustajat Antero Laukkanen, kd., Eeva-Maria Maijala, kesk. ja Mikaela Nylander. Puhetta on myös ääriliikkeistä, valtionvelasta ja täsmäelvytyksestä. Toimittaja Iida Ylinen haastattelee.

 • Eduskunnan syksyn suosikkikirjan, valtion ensivuoden talousarvioesityksen, paksuus on 840 sivua ja liitteet päälle. Budjetin käsittely on eduskunnassa alkanut tänään.
  Tärkeimpiä kohtia opuksesta poimivat kansanedustajat Olli-Poika Parviainen (vihr), Ritva Elomaa (ps) ja Markus Lohi (kesk). Kannustinloukut, työllisyys, kaverikapitalismi ja perustulo nousevat puheeksi. Jari Niemelä haastattelee.

 • Työllisyyskeinojen etsintä on taas kerran esillä hallituksen ja työmarkkinakeskusjärjestöjen välisessä työryhmässä. Mistä löytyvät keinot työllistämisen ja työllistymisen edistamiseksi. Auttavatko ansiosidonnaisen työttömyysturvan leikkaukset muuhun kuin 50 miljoonan euron säästätavoitteen toteuttamiseen? Eduskunnan kuppilassa työllisyydestä keskustelemassa kansanedustajat Tarja Filatov Sdp:stä, Harri Jaskari Kokoomuksesta ja Markus Mustajärvi Vasemmistoliitosta, politiikan toimittajamme Jari Niemelä johdattelee keskustelua.

 • Eduskunta palasi eilen kesätauolta. Budjettiriihi lämpesi viime viikolla. Nyt on aika katsoa, millaisia jyviä saatiin. Arkadianmäen syksyynkin kurkistetaan. Mira Stenströmin vieraina ovat Veronica Rehn-Kivi Rkp:stä, Lauri Ihalainen Sdp:stä ja Kaj Turunen Perussuomalaisista.

 • Onko Suomi nykyään rähmällään Naton ja Yhdysvaltojen suuntaan? Kiristyikö Nato-ruuvi Venäjän suuntaan? Entä, mitä opitaan valtionyhtiö Finavian johdannaissotkusta ja kymmenien miljoonien tappioista. Mm näitä pohditaan Vallattomasti valtiopäivillä, jossa Iida Ylisen vieraina ovat kansanedustajat Sofia Vikman kokoomuksesta, Krista Mikkonen vihreistä ja Antti Kaikkonen keskustasta.

 • Vallattomasti valtiopäivillä esillä maanviljelijöiden taloushuolet ja hallituksen toimet, myös uudet hallituskuviot ja ehkä miehen itkukin puhuttavat. Tuukka Pasasen vieraina kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila keskustasta, Sari Raassina kokoomuksesta ja Pekka Haavisto vihreistä.

 • Tuore kannatuskysely on nostanut keskustan ykköseksi, kun politiikan superviikonloppu häämöttää. Mikä muuttuu, kun puheenjohtajat vaihtuvat? Onko politiikan kieli kovenemassa? Ruodinnassa myös paljon puhuttanut ulkomaalaislaki ja sen perheenyhdistämispolitiikka. Eduskunnassa ovat keskustelemassa kansanedustajat Susanna Koski Kokoomuksesta, Stefan Wallin RKP:stä sekä Silvia Modig Vasemmistoliitosta. Toimittajana on Tuukka Pasanen.

 • Eduskunta juhlistaa tänään naisten äänioikeuden 110-vuotispäivää. Juhlapäivästä ja tasa-arvosta ovat keskustelemassa Nasima Razmyar sdp, Juhana Vartiainen kok ja Toimi Kankaanniemi ps. Äänioikeudella viitataan yleensä äänestämiseen. Kansanedustajien kanssa keskustellaan äänioikeudesta myös siitä kulmasta, kenellä Suomessa on oikeus ilmaista mielipiteensä tulematta rienatuksi. Entä olisiko aika luopua poliisimiehistä, virkamiehistä, lautamiehistä ja esimiehistä? Toimittajana on Iida Ylinen.

 • Tietotekniikkayhtiö Microsoft ilmoitti pari tuntia ennen Vallattomasti valtiopäivillä osuutta, että yhtiö vähentää Suomessa enintään 1350 työntekijää. Ja juuri ennen kansanedustajahaastattelua elinkeinoministeri Olli Rehn ilmoitti, että hallitus aloittaa valmistautumisen Terrafamen kaivoksen sulkemiseen. Vallattomasti valtiopäivillä ovat kansanedustajat Hanna Halmeenpää Vihreistä, Päivi Räsänen kristillisdemokraateista ja Ville Vähämäki perussuomalaisista. Toimittajana on Mira Stenström.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också