Musiikin voima

Seppo Ruohonen - kohtalon voima

  • 44 min
  • utgått

Keväällä 70 vuotta täyttänyt tenori Seppo Ruohonen on elänyt rikkaan ja kirjavan elämän. Voitettu taistelu syöpää vastaan on palauttanut kovan innon laulamiseen. Ruohoselle musiikin voima on tunne-elämys, joka menee luihin ja ytimiin. Ja mikä onkaan vapauttavampaa kuin laulaa suru ulos. Toimittaja on Timo Asikainen.

Ohjelman musiikit:

Pjotr Tshaikovski: Lenskin aaria 'Kuda, kuda' oopperasta Jevgeni Onegin (Seppo Ruohonen, tenori, sekä Radion sinfoniaorkesteri, joht Leif Segerstam) (Yleisradion äänite vuodelta 1977)

Giacomo Puccini: Cavaradossin aaria 'E lucevan le stelle' oopperasta Tosca (Seppo Ruohonen, tenori, sekä Radion sinfoniaorkesteri, joht. Ilpo Mansnerus) (Yleisradion äänite vuodelta 1988)

Oskar Merikanto: Elämälle (Seppo Ruohonen, tenori, ja Pentti Koskimies, piano) (Yleisradion äänite vuodelta 1979)

Frans Linnavuori: Minä laulan sun iltasi tähtihin (Seppo Ruohonen, tenori, ja Pentti Koskimies, piano) (Yleisradion äänite vuodelta 1979)

George de Godzinsky: Sulle kauneimmat lauluni laulan (Seppo Ruohonen, tenori, ja studio-orkesteri, joht. Seppo Hovi) (Äänite vuodelta 1991)

Sändningar

  • må 1.8.2016 14.00 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • Säveltäjä Jovanka Trbojevic eli turvallisen lapsuuden ja teini-iän Belgradissa, musiikkiharrastusten ympäröimänä. Hän tiesi jo varhain, että "musiikki on se voima, joka ottaa minut". 30 vuotta sitten Jovanka Trobojevic valitsi asuinpaikakseen Suomen, jonka uudet, vapaammat tuulet tuntuivat virkistäviltä. Musiikin voima -ohjelmassa Jovanka mm. improvisoi toimittaja Timo Asikaisen kanssa. Lisäksi kuullaan Trbojevicin teosta Orgone Accumulator, jonka esittää John Storgårdsin johtama Radion sinfoniaorkesteri, ja pianosonaattia, jonka esittää Tuija Hakkila. Ohjelman ensilähetys oli 25.11.2015.

Inga kommande avsnitt

Klipp

Lyssna också