Keskiajan perintö

Keskiajan perintö 1/4: Koululaitos ja yliopisto

  • 43 min
  • tillsvidare

Keskiajan perintö -sarjassa tarkastellaan millä tavalla keskiaika on vaikuttanut aikaamme ja mitä meille on jäänyt keskiajasta perinnöksi? Ensimmäisessä osassa hahmotetaan mitä keskiaika oikein on ja puhutaan myös koululaitoksen ja yliopistojen synnystä.

Haastateltavina on historiantutkijat Samu Niskanen ja Tuomas Lehtonen. Toimittajana on Seppo Heikkinen.

Sändningar

  • må 4.7.2016 12.10 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • Keskiajan perintö -sarjassa tarkastellaan millä tavalla keskiaika on vaikuttanut aikaamme ja mitä meille on jäänyt keskiajasta perinnöksi? Sarjan viimeisessä osassa puhutaan keskiaikaisista sodista ja ristiretkistä. Ohjelman lopuksi vedetään yhteen mitä haastatellut tutkijat pitävät tärkeimpinä piirteinä mitä meille on keskiajasta periytynyt. Haastateltavina ovat historiantutkijat Sini Kangas, Jaakko Tahkokallio ja Samu Niskanen. Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Keskiajan perintö -sarjassa tarkastellaan millä tavalla keskiaika on vaikuttanut aikaamme ja mitä meille on jäänyt keskiajasta perinnöksi? Tässä keskiajan perintö sarjan kolmannessa osassa puhutaan keskiajan väestöstä, talouden noususta sydänkeskiajalla ja kirjallisen kulttuurin laajentumisesta. Haastateltavina ovat historiantutkijat Samu Niskanen, Tuomas Lehtonen ja Jaakko Tahkokallio. Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Keskiajan perintö -sarjassa tarkastelemme millä tavalla keskiaika on vaikuttanut aikaamme ja mitä meille on jäänyt keskiajasta perinnöksi? Sarjan toisessa osassa puhutaan kristinuskosta ja luostarilaitoksesta. Haastateltavina ovat historiantutkijat Samu Niskanen ja Jaakko Tahkokallio. Toimittajana on Seppo Heikkinen.

  • Keskiajan perintö -sarjassa tarkastellaan millä tavalla keskiaika on vaikuttanut aikaamme ja mitä meille on jäänyt keskiajasta perinnöksi? Ensimmäisessä osassa hahmotetaan mitä keskiaika oikein on ja puhutaan myös koululaitoksen ja yliopistojen synnystä.

    Haastateltavina on historiantutkijat Samu Niskanen ja Tuomas Lehtonen. Toimittajana on Seppo Heikkinen.

Inga kommande avsnitt

Lyssna också