Musiikin voima

Taru Valjakka - menestysten ja menetysten vuodet

  • 44 min
  • utgått

Oopperalaulaja Taru Valjakka on kohdannut pitkän uransa aikana monia menestyksen hetkiä. Aviomiehen muistisairaus varjosti pariskunnan viimeisiä yhteisiä vuosia. "Itkin ääneni rikki", kertoo Valjakka Musiikin voiman haastattelussa. Nyt hän on kuitenkin onnellinen rikkaasta ja monipuolisesta elämästään. Toimittaja on Timo Asikainen.

Ohjelman musiikit:

Einojuhani Rautavaara: 'Shall I compare thee to a summer's day' ja 'That time of year thou mayst in me behold' laulusarjasta Three sonnets of Shakespeare (Taru Valjakka, sopraano, ja Jari Salmela, piano) (Yleisradion äänite vuodelta 1982).

Wolfgang Amadeus Mozart: Paminan aaria oopperasta Taikahuilu (Taru Valjakka, sopraano, ja Savonlinnan Oopperajuhlaorkesteri, joht. Ulf Söderblom) (Äänite vuodelta 1973).

Jean Sibelius: Luonnotar op. 70. (Taru Valjakka, sopraano, ja Bournemouthin sinfoniaorkesteri, joht. Paavo Berglund) (Äänite vuodelta 1976).

Joonas Kokkonen: 'Täydellisyyden maassa' sarjasta Lintujen tuonela (Taru Valjakka, sopraano, ja Radion sinfoniaorkesteri, joht. Okko Kamu) (Yleisradion äänite vuodelta 1972).

Aulis Sallinen: Loppukohtaus oopperasta Ratsumies (Taru Valjakka, sopraano, sekä Savonlinnan oopperakuoro ja Oopperajuhlaorkesteri, joht. Ulf Söderblom) (Äänite vuodelta 1975).

Sändningar

  • må 6.6.2016 13.59 • Yle Radio 1

Avsnitt

  • Säveltäjä Jovanka Trbojevic eli turvallisen lapsuuden ja teini-iän Belgradissa, musiikkiharrastusten ympäröimänä. Hän tiesi jo varhain, että "musiikki on se voima, joka ottaa minut". 30 vuotta sitten Jovanka Trobojevic valitsi asuinpaikakseen Suomen, jonka uudet, vapaammat tuulet tuntuivat virkistäviltä. Musiikin voima -ohjelmassa Jovanka mm. improvisoi toimittaja Timo Asikaisen kanssa. Lisäksi kuullaan Trbojevicin teosta Orgone Accumulator, jonka esittää John Storgårdsin johtama Radion sinfoniaorkesteri, ja pianosonaattia, jonka esittää Tuija Hakkila. Ohjelman ensilähetys oli 25.11.2015.

Inga kommande avsnitt

Klipp

Lyssna också