Lindgren & Sihvonen

Vieraana Shefki Kuqi

 • 55 min
 • tillsvidare

Kokeellinen urheiluohjelma, jossa välillä tunnustetaan väriä myös harmaalla alueella.
Vieraana ex-maajoukkuefutaaja, nousijajoukkue PK-35:n valmentaja Shefki Kuqi.
Jalkapallon Veikkausliiga alkaa, kuinka korkealle Kosovon härkä saa joukkonsa puskettua?
Shefki Kuqi tunnettiin pelaaja-aikoinaan väkivahvana ja fyysisenä hyökkääjänä, mutta ei hän valmentajanakaan ole jäänyt hissukan rooliin. Tunteella ja tappurallakin välillä joukkojaan johtava Kuqi palautti vantaalaisen jalkapallon jälleen korkeimmalle sarjatasolle. Nyt PK-35:n punamustia veikataan jopa ihan liigan kärkiviisikkoon. Miten Kuqi näkee tulevan koitoksensa Veikkausliigassa ja mitä hän ajattelee suomalaisesta jalkapallosta ylipäätänsä?
Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

Sändningar

 • fr 1.4.2016 14.03 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Palkittu televisio-ohjaaja Tapani Parm on toiminut pääohjaajana mm. kesäolympialaisten avajaisissa 2004, 2008 ja 2012 sekä yleisurheilun ja hiihdon pääohjaajana lukuisissa kesä- ja talviolympialaisissa. Miten Parm ja Ylen suomalainen tuotantotiimi ovat nousseet maailman urheilutapahtumien arvostetuimmiksi tekijöiksi? Millainen on tunnelma ohjaamossa minuutti ennen H-hetkeä, kun televisioiden äärellä on pari miljardia katsojaa? Miten Aristoteleen runousoppi liittyy kesäolympialaisten miesten 100 metrin finaaliin?

 • Vieraana Suomen Taitoluisteluliiton tiedottaja, entinen taitoluistelija Mila Kajas.
  Miten markkinoida urheilulajia, jossa ei juuri nyt ole tähtiä? Mihin suuntaan taitoluistelu on muuttunut sitten Kajaksen aktiiviaikojen? Kuinka kaukana maailman huipuista hän oli kilpaurallaan?

 • Hannu Manninen palasi huippu-urheilun pariin, miksi? Potiko Manninen arvokisakammoa vai oliko maailmancup etusijalla? Kuinka yhdistää lajin vaatima kimmoisuus- ja kestävyysharjoittelu?

 • Joni Vesalainen joutuu vastaamaan, onko hän pukukopin häpäisijä? Mikä on Jukureiden myynnin ja markkinoinnin salaisuus? Pitääkö lätkän markkinoinninssa mennä Liiga- vai seuravetoisesti?

  Tommyn ja Petterin vieraana Mikkelin Jukureiden myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

 • Vieraana mm. pika-aitajuoksija Nooralotta Nezirin henkilökohtainen valmentaja Jussi Ihamäki. Millainen on Jussin ja Nooralotan valmennussuhde? Onko suomalainen yleisurheiluvalmentaja ammattilainen vai amatööri? Millaista on pika-aiturin valmennuksen arki?
  #LSPuhe

 • Pitäisikä doping sallia urheilussa? Demonisoiko antidoping-järjestelmä urheilijan? Lahdesta Lahteen on 16 vuotta, mitä sillä välillä on opittu hiihtodopingista? Vieraana Suomalainen hiihtodoping kirjan kirjoittanut tietokirjailija Erkki Vettenniemi.

 • Missä kulkevat inhimillisen suorituskyvyn rajat? Onko taistelu dopingia vastaan hävitty, ja mikä on lääketieteen rooli huippu-urheilun alati kiihtyvässä kilpailussa? Vieraana liikuntalääketieteen erikoislääkäri Pippa Laukka, joka toimii mm. Suomen naisten jalkapallo- ja jääkiekkomaajoukkueiden lääkärinä.

 • Liigan toimitusjohtajan pestin edelliset haltijat ovat kokeneet, että tehtävässä on vain rajallisesti valtaa, koska tj. on ikään kuin vain töissä seuroille. Miten asian kokee SaiPan toimitusjohtajana erinomaista työtä tehnyt ja sittemmin Liigan toimitusjohtajaksi siirtynyt Kallioniemi? Entä mitä mieltä Kallioniemi on siitä, pitääkö Liigan olla suljettu vai auki?

 • Vieraana HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo, joka lähtee tulevaan Veikkausliiga-kauteen kirkastamaan edellisvuosien pronssia ja hopeaa. Lindgren ja Sihvonen kysyvät, mitä mieltä Lehkosuo on kahdesta edelliskaudesta kummunneesta kritiikistä? Millainen "pelikirja" on Lehkosuon HJK:lla ja miten joukkue on onnistunut toteuttamaan valmentajansa taktiikkaa? Lisäksi puntarissa Veikkausliigan nykytila sekä pelin ja valmennuksen tila.

  Twitter: #LSPuhe

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

  Twitter: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa näytetään missä on ralliraidat ja piirretään ne kartalle.
  Vieraana sorateiden virtuoosi Jari-Matti Latvala.
  Twitter: #LSPuhe

 • Kokeellinen urheiluohjelma, jossa vapaauimari voi olla vapaa myös altaan ulkopuolella.
  Vieraana maamme menestynein naisuimari Hanna-Maria Seppälä.
  Viime viikonloppuna Kanadassa päättyi yksi hieno sinivalkoinen huippu-urheilijaura, kun 17-kertainen arvokisamitalisti Hanna-Maria Seppälä löi simmarinsa naulaan lyhyen radan MM-kilpailujen jälkeen. Syyskauden päätösjaksossa Lindgren ja Sihvonen kertaavat Hanna-Marian kanssa hänen uraansa ja tarkastelevat suomalaisen uinnin kehitystä 2000-luvulla. Kuulemme myös ohjelmassa, millä mielin 15-vuotias Hanna-Maria Seppälä oli lähdössä uransa ensimmäisiin olympialaisiinsa kesällä 2000.
  Syyskauden viimeisessä väittelyssä aiheina Kanervan valinta Huuhkajien luotsiksi, salibändyn arvostus ja Venäjän doping-skandaali.
  Osallistu kiivaaseen urheilukeskusteluun twitterissä: #LSPuhe

Klipp

 • Vieraana manageri Jukka Virtanen, joka toimii mm. vuoden urheilija Leo-Pekka Tähden taustajoukoissa.

  Mita tarkoittaa se, että suomalainen huippu-urheilu, urheilu ja liikunta keskitetään kaikki olympiakomitean alle? Onko olympiakomitea ottamassa managerin roolin urheilijoiden varainhankinnassa?

 • Mikko Ilonen on maamme menestynein golffari, hän on ensimmäisenä suomalaisena voittanut European Tour -kisoja ja kilpaillut useasti myös lajin arvosteuimmissa major-turnauksissa. Palkintorahoja kisoista Ilosella on uran aika kertynyt useampi mijoona euroa. Mitä pääseminen golfin huipulle vaatii? Ja kuinka kovaa kilpailu maailman ammattilasiviheroillä on?

 • Enni Rukajärvi on kiistatta yksi maamme parhaimmista lumilautailijoista. Urallaan hän on saavuttanut muun muassa slopestylin maailmanmestaruuden ja olympiahopean. Lumilautailu on alusta saakka poikennut muista niin sanotuista perinteikkäistä talvilajeista. Huippu-urheilua se toki on, mutta lajin henki on usein kaikkea muuta kuin kilpailuhenkinen. Millaisena urheilijana Rukajärvi itsensä näkee? Ja ovatko hänen tavoitteensa kilpaurheilun vai kenties lumilautaelokuvien puolella?

Lyssna också