Urheiluilta

Jääkiekkokierros Turussa

 • 3 t 27 min
 • utgått

Jääkiekkokierros Turussa. Toimittajina Kaj Kunnas ja Riku Salminen. Asiantuntija Kimmo Kuhta. JYP-HPK, TPS-HIFK

Sändningar

 • on 20.1.2016 17.35 • Yle Puhe

Avsnitt

 • Aattotunnelmat MM-kisoista. Mukana Krista Pärmäkosken matka kohti Lahtea, Janne Ahosen muistot edellisistä kotikisoista, Suomen parhaaksi mäkihyppääjäksi tituleerattu Julia Kykkönen, päävalmentaja Petter Kukkosen arviot nousevasta yhdistetyn maajoukkueesta, Reijo Jylhän näkemys maastohiihtomaajoukkueen iskukyvystä, maailmanmestari Matti Heikkinen, tuore MM-kisojen parahiihtäjä Ilkka Tuomisto, tuoreet kuulumiset avajaisista Lahden torilta sekä paljon muuta. Suoran lähetyksen juontavat Mikko Hannula ja asiantuntija Eetu Vähäsöyrinki.

 • Sportti on parasta paikan päällä mutta kilpailu asiakkaista on kovaa. Urheilu- ja muuta viihde- sekä kulttuuritarjontaa on valtavasti, TV-kanavia on sadoittain ja modernit viestintävälineet mahdollistavat urheilun hienoimpien hetkien seuraamisen missä ja koska vain.

  Mitä asiakkaat urheilutapahtumilta odottavat ja miten tapahtumia tulisi kehittää, jotta myös jatkossa voisimme iloita Jyväskylän MM-rallin, Salpausselän kisojen, Kuninkuusravien tai Itä-länsi-otteluiden kaltaisista hienoista urheiluhetkistä? Entä miten kysyntään vastaavat kotimaiset palloilusarjat ja kuinka haastavaa Koripallon EM- tai Lahden hiihdon MM-kisojen kaltaisten suurtapahtumien lipunmyynti on?

  Aihetta ovat Yle Puheen Urheiluillassa studiosta käsin pohtimassa urheilumarkkinoinnin lehtori Vili Nurmi sekä Mikkelin Jukurien myynti- ja markkinointijohtaja Joni Vesalainen.

  Heidän lisäkseen ajatuksensa kertovat mm. Starsquadin toimitusjohtaja Mika Sulin, Veikkausliigan markkinointijohtaja Risto Oksanen, Turun Hippos ry:n toimitusjohtaja Ilmari Halinen, Lahden MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen sekä koripallon EM-kisaprojektista vastaava Ari Tammivaara.

  Lähetystä isännöivät Jussi Putkonen ja Jouko Vuolle.

 • Jari-Matti Latvalan voitto Toyotalla Ruotsin MM-rallissa sekä oivallinen ajo kauden ensimmäisessä osakilpailussa Monte Carlossa ovat luoneet ihan uusia menestysodotuksia. Olisikohan vuosi 2017 Latvalan vuosi MM-sarjassa?

  Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitiimin nousu huipulle heti kauden alussa on hieno onnistuminen, jota Puheen Urheiluillassa on valottamassa Tommi Mäkinen Racingin urheilutoimenjohtaja, Mikko Hirvosen rinnalta tuttu Jarmo Lehtinen.

  Mutta eivät hyvät ralliuutiset tähän lopu: ensi viikonvaihteessa Mikkelissä jatkuvassa SM-sarjassa ajetaan kovemmalla kalustolla kuin vuosiin, nuoret suomalaiset ovat nousemassa vähitellen myös kansainväliselle huipulle ja Jyväskylän MM-ralli tarjoaa jälleen paljon nähtävää.

  Urheiluillan vieraina ovat Jari-Matti Latvalan lisäksi ensimmäiseen SM-ralliinsa osallistuva Kalle Rovanperä, Ruotsissa hyvää vauhtia osoittanut Teemu Suninen, Tunturirallin voittanut Teemu Asunmaa sekä Jyväskylän MM-rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen.

  Puheen Urheiluiltaa isännöivät Arvo Vuorela, Jussi Putkonen ja Jouko Vuolle.

 • Ovatko suomalaiset urheilun supertähdet koskemattomia? Kenelle urheilujournalismia tehdään? Miten rakennetaan toimittajasta "johtava analyytikko"? Yle Puheen Urheiluilta syventyy suomalaiseen urheilujournalismiin.

  Pestään urheilupomojen selät, fanitetaan urheilijoita, haudataan kritiikki maton alle. Viinaakin kuluu. Vanhat mielikuvat urheilujournalismista eivät ole kovin ruusuisia, mutta vastaavatko stereotypiat tätä päivää? Miten urheilujournalismin tutkijat, urheilutoimitusten päälliköt ja itse tekijät näkevät alan?

  Vieraana kahden tunnin suorassa lähetyksessä ovat ainoana urheilutoimittajana Bonnierin juornalistipalkinnon voittanut Ilta-sanomien urheilutoimittaja Pekka Holopainen, Yle Urheilun toimituspäällikkönä Rion olympialaisten jälkeen aloittanut Joose Palonen, Ilkka-lehden urheilun esimiehenä vuosia ennen pestiään Yle Urheilussa toiminut Sinikka Rajamäki.
  Kuulemme lähetyksessä myös muun muassa urheilujournalismia tutkineita tohtoreita Antti Lainetta ja Kari Koljosta, Urheilusanomien Saksan kirjeenvaihtajaa Johanna Nordlingia sekä Urheilulehdessä itsensä ”johtavaksi analyytikoksi” rustaillutta Petteri Sihvosta.

 • Suomalaista koripalloväkeä hemmotellaan tänä vuonna kun miesten EM-kisojen alkulohko pelataan 31.8 - 6.9 Helsingissä. Kun Lauri Markkanen on kauden aikana hurmannut Yhdysvalloissa yliopistopeleissä, ja Petteri Koponen on ollut useassa pelissä Barcelonan tehokkain korintekijä Euroliigassa, ei hyviä uutisia ole puuttunut. Ja siinä on vain kaikkein terävin kärki.

  Mitä kaikkea suomalaisessa koripalloilussa on tapahtunut ja tulee tapahtumaan, miten Korisliigan seuroilla menee ja koska on lupa odottaa myös naisilta nousu Euroopan huipulle?

  Yle Puheen Urheiluillan vieraina ovat Yle Urheilun asiantuntija Ilpo Rantanen ja Helsinki Seagullsin valmentaja Mikko Larkas. Lähetyksessä kuullaan myös mm. Petteri Koposen, Lauri Markkasen ja Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Euroopan johtajan Kamil Novakin ajatuksia.

  Toimittajina Jouko Vuolle ja Jussi Putkonen.

 • Viides Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonsertti. Suksi - ja lumilajivälähdykset nostavat tunnelmaa alkavan MM-kisakuukauden kynnyksellä. Toimittajat Mikko Hannula ja Jussi Putkonen.

 • Ampumahiihdon MM-mitalit jaetaan Hochfilzenissä Itävallassa 9.-19. helmikuuta. Kaikkia kilpailuja voi seurata suorana Yle Puheessa, TV2:ssa ja Yle Areenassa.

  Puheen Urheiluillassa ampumahiihtäjä Mari Laukkanen, Kaisa Mäkäräisen valmentaja Jarmo Punkkinen, suomalaismiehet, kansainväliset tähdet ja Yle Urheilun asiantuntijat Sanna-Leena Perunka ja Paavo Puurunen kertovat näkemyksensä Hochfilzenin kisaviikoista.

  Johannes Oikarinen tuo lähetykseen tunnelmat paikan päältä Hochfiltzenista.

  Toimittajina Mikko Hannula ja Jussi Putkonen.
  Kuva: EPA/ Andrea Solero

  Yle Puheen lähetykset Hochfilzenistä:

  Torstai 9.2.
  klo 15.40 - 17.15 Sekaviesti.

  Perjantai 10.2.
  klo 15.40 - 17.15 Naisten sprintti.

  Lauantai 11.2.
  klo 15.30 - 17.15 Miesten sprintti.

  Sunnuntai 12.2.
  klo 11.25 - 12.30 Naisten takaa-ajo.
  klo 15.40 - 16.30 Miesten takaa-ajo.

  Keskiviikko 15.2.
  klo 15.25 - 17.10 Naisten 15 km.

  Torstai 16.2.
  klo 15.25 - 17.15 Miesten 20 km.

  Perjantai 17.2.
  klo 15.40 - 17.15 Naisten viesti.

  Lauantai 18.2.
  klo 15.40 Miesten viesti.

  Sunnuntai 19.2.
  klo 12.25 - 13.15 Naisten yhteislähtökisa.
  klo 15.40 - 16.30 Miesten yhteislähtökisa.

 • Onko Suomi saapunut jalkapallossa vuoteen nolla, eli pohjakosketukseensa? Millä keinoilla tästä kuopasta päästäisiin ylös?

  Jaakko Parkkisen vieraina ovat Urheilusanomien toimittaja Saku-Pekka Sundelin ja Käpylan Pallon urheilutoimenjohtaja Juha Valla.

 • Kansa on vastannut viidettä kertaa eri puolilla maata kysymykseen, "mistä urheiluun liittyvästä pitäisi julkisuudessa puhua nykyistä enemmän".

  Suorassa lähetyksessä mielipiteitä kommentoivat urheilua monessa eri tehtävässä vuosikaudet seurannut yhteisöpedagoogi ja yrittäjä Sirpa Korkatti sekä manageri ja suurtapahtumien tekijä Harri Halme. Toimittajat Mikko Hannula ja Jere Pehkonen.

 • Yle Puheen Urheiluillassa pohditaan millaista vuonna 2013 perustetun Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön toiminta on ollut ensimmäisen nelivuotiskauden aikana.

  Miten yksikkö on löytänyt paikkansa urheilun kentässä, millaista on ollut ja tulisi olla ylätason toimijoiden – opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksikön ja olympiakomitean johdon yhteistyö?

  Onko urheiluliikkeellä yhteistä näkyä tulevasta ja kenen tulisi määritellä uudelleen huippu-urheilun yhteiskunnallinen perustelu, joka tällä hetkellä vaikuttaa löysältä? Entä millaisia ovat urheilun rahavirrat ja missä uutta resurssia voisi olla?

  Aiheesta ovat keskustelemassa huippu-urheilun ulkoisen ja sisäisen arvioinnin kirjoittaneet Kimmo J. Lipponen, Jari Lämsä sekä Leena Paavolainen ja aihetta kommentoi myös opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto.

  Lähetystä isännöivät Jere Pehkonen ja Jouko Vuolle.

 • Urheiluilta: Suomen Urheilugaala. Urheiluilta on gaalatunnelmissa. Kuka kruunataan vuoden urheilijaksi? Toimittaja Jouko Vuolle.

 • Kahdeksankymmentäkaksi ottelua kestävä runkosarja NHL:ssä on puolivälissä. Sen myötä Yle Puheen NHL-ilta-perhe kasvaa kauden alustuksen sekä playoff-illan lisäksi puolenvälin päivityksellä. Pyöreän pöydän ääreen kahden tunnin ajaksi istahtaa jälleen tuttu ja tunteikas rykelmä, Sami Laine Yle Urheilusta, Antti Mäkinen Viasatilta sekä Tuomas Nyholm Urheilusanomista.

Klipp

 • Helsingissä pelataan torstaista alkaen jääkiekon Euro Hockey Tourin turnaus, joten sen alla on oivallinen aika puhua valmennuksesta - myös jääkiekon valmennuksesta.

  ”Valmentajan tehtävä on auttaa urheilijaa tuntemaan itsensä, tunnistamaan omat voimavaransa ja käyttämään niitä niin urheilussa kuin elämässä yleensäkin”, sanoo Suomen ammattivalmentajien puheenjohtaja Erkka Westerlund.

  Mitä valmennus oikeastaan on? Millaista on valmentaa Suomen maajoukkuetta ja kuinka paljon kaikki on muuttunut viimeisten 25 vuoden aikana? Voiko maajoukkuevalmentaja vielä opettaa ammattipelaaja - onko se edes tarkoitus? Millaisella harjoittelulla jääkiekossa päästään huipulle ja mitä erityisesti ei pitäisi tehdä?

  Yle Puheen Urheiluillassa jääkiekkoa ja sen valmennusta pohtivat nykyinen Leijona-joukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki, jonka Riku Salminen tapasi Tampereella – siellä mistä kaikki hänen osaltaan alkoi sekä Erkka Westerlund, joka vuosien varrella on kehittänyt valmennusta monessa eri roolissa.

  Yle Puheen studiossa iltaa ovat juontamassa Jere Pehkonen ja Jouko Vuolle.

 • Yle Urheilun Sami Laine ja asiantuntija Kimmo Kuhta vetivät perjantaiaamuna yhteen jääkiekon World Cupin tapahtumat. Toimittajina Alina Kulo ja Juuso Pekkinen.

 • Yle Urheilun toimittajat Arimo Laakkonen ja Otto Rönkä perkaavat molempien EM-finalistien matkan loppuotteluun ja mahdollisuudet voittaa Euroopan mestaruus.

 • Yle Puheen finaalikiertue rantautui jälleen Tampereelle, missä vuorossa oli perinteikäs vierailu Jääkiekkomuseossa. Mukana oli myös Olli Palola, jonka kanssa käsiteltiin maalintekoa, Tapparallekin tuttua ongelmaa finaalisarjassa HIFK:ta vastaan. Palola ja Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhta ottivat myös pienimuotoisen kilpailun siitä, kummalta puolelta maalinteko olikaan helpompaa.

 • Buffalon tehopuolustaja Rasmus Ristolainen on kiitollinen Suomen rakentajille.

 • Miltä jääkiekko näyttää vedonlyöjän silmin? Mitä vedonlyönnissä tulee ottaa huomioon, kun pelataan jääkiekkoa? Vedonlyönnin ammattilainen Jorma Vuoksenmaa tarjosi Yle Puheen Jääkiekkokierroksen vieraana oman ABC:nsä jääkiekkovedonlyöntiin

Lyssna också