Yle Nyheter på teckenspråk

on 26.2.2014

  • 4 min
  • tillsvidare

Andalusian alueliiton presidentti Alfredo Gómez Fernández kävi viime viikolla Helsingissä tutustumassa suomalaiseen kuurojen liittoon ja samalla Yleisradioon. Alfredo Gómez Fernández on myös Kuurojen Euroopan Unionin EUD:n hallituksen jäsen.

Fernández kertoi haastattelussa, että talouskriisistä kärsivässä Espanjassa rahapula näkyy kaikkialla, ja niin myös kuurojen keskuudessa. Talouskriisin takia tulkkien määrä on vähentynyt ja kuurojen on entistä vaikeampaa työllistyä.

Gómez Fernándezin mukaan Espanjassa kuurojen olot eivät olleet noin 20 vuotta sitten kovin hyvät, mutta liitto on onnistunut saavuttamaan paljon. Viittomakielet on saatu tunnustettua Espanjan lainsäädännössä.

Espanjan valtion televisioyhtiö tarjoaa runsaasti viittomakielelle tulkattuja ohjelmia ja uutisia. Parasta palvelu on Andalusiassa, missä kaikki tv-ohjelmat tulkataan viittomakielelle.

Espanjassa asuu yli sata tuhatta viittomakielistä kuuroa.

HUOM. haastattelussa ei ole spiikkausta tai tekstitystä.

Tilläggsuppgifter

Bild 16:9

Tv-sändningens ljudspår finska stereo

Kan ses utomlands

Sändningar

Visa tilläggsuppgifterDölj tilläggsuppgifter

Avsnitt

Klipp

Yle Nyheter på teckenspråk

Yle TV1 - Yle Arenan 30 dagar

Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.

Titta också